Banneri-luettelo

maanantai 13. toukokuuta 2024

Christian Rönnbacka: Henna Björk - Isku

 


Toisella puolella maapalloa Abdulin ollessa vasta lapsi tuo sama mies oli muuttanut hänen elämänsä kulun. Nyt mies saisi muuttaa sen uudelleen, tällä kertaa parempaan suuntaan. Miehellä olisi paljon menetettävää. Abdulilla ei ollut juuri muuta kuin voitettavaa.

Christian Rönnbackan Isku dekkari aloitti uuden sarjan, jonka päähenkilö on irakilaissuomalainen Henna Björk. Kirjan alussa Henna oli vielä töissä Göteborgissa, mutta erinäisten rikostapahtumien jälkeen hän huomasi olevansa sekä poliisien että rikollisten jahtaama kidnappaaja. 

Iskun tapahtumiin liittyi tiiviisti vuosia sitten Sierra Leonen sodankäynti, jossa käytettiin sotilaina lapsia. Osa lapsisotilaista oli päässyt pakoon. Etsinnässä oli myös lapsisotilaiden komentaja Toojay.

Minulla on valtuudet rekrytoida sinut tältä istumalta, jos vain otat tehtävän vastaan.

- Eli tarjoatko minulle vakoojan paikkaa? Henna hahmotteli lukemaansa ääneen.

Supon ylitarkastaja Jarmo Rautiainen oli Toojayn kannoilla. Hän halusi Hennan palkkalistoilleen. Houkutteleva tarjous. Hennan piti toimittaa eräs entinen lapsisotilas Suomeen turvasäilöön. Kirjasta voit lukea, miten Henna onnistui tehtävässään, kun sekä rikolliset että Ruotsin poliisit hankaloittivat sen minkä kerkesivät.

Rönnbacka on poiminut kirjaansa erittäin ajankohtaisen aiheen. Suomessakin on käyty muutama oikeudenkäynti entisiä sotakomentajia vastaan. Oikeudenkäynnit ovat tulleet maksamaan miljoonia Suomen valtiolle. Tietääkseni kukaan ei ole saanut tuomiota teoistaan. Päinvastoin, syytetyille on maksettu suuria rahoja siitä, että ovat olleet syytettyinä.

Christian Rönnbackan Isku vei hurjalle pakomatkalle. Isku ei sovi herkemmille lukijoille.


Christian Rönnbacka, Henna Björk - Isku

Bazar 2022

s. 272

Dekkari

Henna Björk 1. osa

 

6 kommenttia:

  1. Rönnbacka on taitava: kirjailijan vauhti vain kasvaa loppuosaa kohden, ja lukija etenee malliin pidä huivistas' kiinni ja nauttii Rönnbackan huikeasta kiihdytyksestä ja kyydistä. Mukava ja ajankohtaiseen aiheeseenkin pureutuva avausosa uudelle sarjalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä :) Minusta tämä aihevalinta on todella hyvin valittu, kun Suomessa on käyty näitä oikeudenkäyntejä. Tulee vain mieleen, että onko Suomi oikea paikka käydä näitä oikeudenkäyntejä. Miksi niitä ei käydä lähtömaissa?
      Räväkkää menoa ja tykkäsin päähenkilöstä.

      Poista
  2. Suomen oikeuslaitos ei ole tosiaan vaikuttanut rikosseuraamusten toimeenpanon suhteen kovin vakuuttavalta, eivätkä kansainväliset korkean profiilin tapaukset ole valitettavasti olleet siinä yhtään poikkeuksia. Luulisi miljoonilla voivan saada jotain aikaankin, joten yksin resursseista ei voi olla kysymys, joitain valuvikoja täytyy taustalla olla.

    Olen lukenut joskus kaksi varhaista Rönnbackaa. Niissä liikuttiin vielä melko perinteisesessä poliisityössä, vaikka olikin jo mukana järjestäytynyttä rikollisuutta ja suomalaisittain poikkeuksellisen paljon operaatioissa tulevia ruumiita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tätä dekkarisarjaa. Siinä on julkaistu jo kolme dekkaria. Aihepiiri pyörii ainakin kahdessa ensimmäisessä dekkarissa komentajan kiinniotossa.
      Ruumiita tulee todella reippaasti.
      Minustakin on outoa, että oikeutta käydään niin heppoisin perustein, että tuommoisia todella pahoja rikollisia, joilla on paljon rikoksia kontollaan, ei saada tuomittua sitten millään.

      Poista
  3. Tjaa-a, tykkäisin lukea naispoliisien tai -yksityisetsivien työstä, mutta tämä ei taitaisi olla kirja minulle. Rönnbackaa kyllä muuten olen lukenut tekstistä nautiskellen.
    Kiitos kommentistasi tänään. Teillähän on siellä ihanan kesäistä jo! Vuosien (ehkä vuosikymmenien) aikana levinneet narsissit kuulostavat hurmaavilta.

    VastaaPoista
  4. Rankkoja taustoja. Minua ovat aina lapsisotilaat surettaneet hirveästi 🙁

    Sarja vaikuttaa laadukkaalta. Luen nyt rikosromaaneja pitkän tauon jälkeen, väkivalta kammoksuttaa, mutta katsotaan miten käy. Just sain Harjunpään loppuun (Matti Yrjänä Joensuu). 📚

    VastaaPoista