maanantai 2. syyskuuta 2013

Kesähaaste: viisi kivaa ja viisi kehnoa kesämuistoa


Pihi nainen haastoi minut kertomaan kesäkuulumisia, terveisiä vaan täältä syksyisestä Varsinais-Suomesta. Syksy on tulollaan, sillä olen nähnyt jo monta punaista ja keltaista lehteä puissa. Nyt muistellaan siis kesämuistoja.

Kivat kesämuistot ensin:

1. Siiri lensi äitinsä kanssa viikoksi meille. Luvassa oli leikkiä ja vierailuja leikkimielisissä paikoissa...ja kasakaupalla lastenkirjojen lukemista, sillä meillä on yhteinen lukuharrastus.


2. Vierailu Muumimaailmassa, jossa vierähti jälleen koko päivä. Voi niitä lettuja mansikkahillolla ja kermavaahdolla kuorrutettuna, nam nam. Maistuis varmaan sullekin.

3. Saarireissullekin Siiri pääsi.Tämä tyttö on kotonaan joka paikassa ja aurinkolasit olivat tietysti tarpeelliset jokaiselle tänä helteisenä kesänä. Kuvassa myös vanhaherra Andy 16v 5kk ja meidän vanha vene, jolla kuljemme saareen.

4. Uusi kasvimaa saaressa on hieno ja saimme sieltä mukavasti uusia perunoita, sipulia ja salaattia. Mansikat menivät parempiin suihin, vaikka oli minkälaista verkkoa ympärillä. Luumut söimme suoraan puusta ja vannon, että Nauvon sokeriluumut ovat parhaimpia mitä olen maistanut. Kuvassa mies tekee mansikkapenkkejä keväällä.
5. Kummitustalo saaressa. Talon kummitteleva rouva sai huomata, että vaihdoimme makuuhuonetta. Hän kyllä yritti pelotella meitä laahausäänellä vanhassa makuuhuoneessa, mutta ei ole ehkä ymmärtänyt, että nukumme nykyisin toisessa päässä taloa. Uudessa makkarissa on takka, joka tuo tunnelmaa ja kirjojen lukeminen on todella mukavaa valoisassa ja rempatussa kammarissa.


Viisi kehnoa kesämuistoa, apua.

1. Miehen siskonmies menetti sirkkelissä vasemman kätensä. Se oli jotain järkyttävän yllättävää. He viettävät yleensä saaressa paljon aikaa, mutta tänä kesänä he pääsivät vasta elokuun alussa saareen omalle mökilleen.

2. Käärmeet, joita inhoan, mutta joiden kanssa pystyy elämään, kun kulkee kumisaappaissa saaressa ja katsoo tarkkaan mihin koskee. Näin Luonto-lehdessä kuvan tarhurista, joka kurkki pensasaidan oksalta, yäk.

3. Pitkät ajomatkat Pohjois-Suomeen ovat rasittavia, mutta onneksi pystyn lukemaan autossa ja junassa. Kesällä kävimme Oulussa ja matkalla ehdin lukemaan useamman kirjan. Mies kuuntelee ajaessa äänikirjoja. Kirjamaut eivät oikein käy yksiin, sillä en tykkää kauheasti sotakirjoista, joita mieheni lukee. Pitkät ajomatkat vaikuttavat myös siihen, että näen lähisukua harvoin, harmitus sentään.

4. Kuumuus ja helteet olivat täällä Varsinais-Suomessa kamalia. Kodin piha näytti aavikolta, kun nurmikko paloi ja pensasaita kuivui pystyyn. Mikään kastelu ei auttanut, kun yölläkin oli kuuma.

5. Osallistuin lukumaratoniin, mutta samana päivänä oli Vihtavuoren tehtaalla hätätilanne, joten maratoni meni hiukan hukkaan, kun seurasin hätätiedotteita radiosta. Tyttöni kummisetä on töissä parin km päässä tehtaalta, ja hänen tilanteesta olimme huolestuneita.

Tähän kesään kuului enemmän iloa kuin suruja. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää mitä tapahtuu. Kesämuistot kirjaan yleensä mökkikirjaan saaressa. Kirjoitan jokaisesta päivästä, jonka vietämme siellä.
Haastan kesämuistojen kirjoittajiksi jokaisen, joka haluaa raottaa kesäänsä meille plokkaajille ja muillekin.2 kommenttia:

  1. Kivaa että vastasit haasteeseen! Jaan käärmekammosi. Muistan joka kerta jalkaa kumppariin työntäessäni tarinan siitä, kuinka käärme oli mennyt yön aikana kumppariin lekottelemaan. Mökillä minut näkeekin usein kääntämässä varmuuden vuoksi kumppareita ympäri. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumisaappaan ravistelu kuuluu tehdä joka kerta...kerran kumpparissani oli hiiren pesä, mutta onneksi kukaan ei ollut kotona. Äitini kertoi, että hänellä oli kerran kumpparissa sammakko, kun laittoi saapasta jalkaan ;)

      Poista