tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kolme kirjaaRita Kieltenopen kotiblogista ja Leena Lumi sekä Kirjakirpun Jenni haastoivat miettimään kolmea kirjaa, jotka haluaisin lukea uudestaan. Haasteessa oli kaksi ehtoa: kirjoista piti olla blogipostaus ja piti haastaa kolme blogikaveria mukaan. Meidän kirjat ovat pakattuina laatikoihin ja pussukoihin varastoon, sillä meidän kotona on ollut useamman kuukauden kestänyt remppa. Remppaa on tehty omien voimien mukaan, periaatteella "ei hättäillä". Siispä en saa kirjoista kuvia, ainoastaan mielikuvia. Lisäksi oli todella vaikea päättää vain kolme kirjaa, koska luen vähän väliä kirjoja uudestaan. Mutta seuraavat kolme kirjaa aion lukea jossakin vaiheessa ja niistä tuli lempparikirjojani, kun luin ne.

Victor Hugo: Les Misérables -Kurjat

Haruki Murakami: Norwegian Wood

Eowyn Ivey: Lumilapsi

Olen katsonut myös  Kurjista ja Norwegian Woodista tehdyt iki-ihanat elokuvat, katsokaa ihmeessä. Viimeksi katsoin Villistä vaelluksesta tehdyn elokuvan ja heti tuli mieleeni, että haluan lukea kirjan uudestaan. Cheryl Strayed teki huiman vaelluksen noin 1770 km, eikä ollut ikinä ennen vaeltanut ja vaelsi vieläpä yksin. Mies lupasikin minulle elokuvan jälkeen yhteisen vaellusmatkan jonnekin luontoreitille, kunhan remppa on valmis. Olen hänelle armollinen ja vaellamme vain päivän ehkä kaksi ;) 

Haastan nämä kolme kirjabloggaajaa kertomaan omat kolme kirjaansa, joista ovat tehneet postauksen ja jotka haluavat lukea uudestaan sekä haastamaan kolme muuta bloggaajaa.

Ullan (Ullan Luetut kirjat) 

Paulan (Kirjan pauloissa)

Marikan (Oksan hyllyltä)


Haasteen voi myös ottaa vastaan jokainen, joka siitä innostuu :)


11 kommenttia:

 1. Kiitokset haasteesta, tähän on mukava vastata. :) Sinun valintasi ovatkin sellaisia, jotka itse haluaisin lukea aivan ensimmäistä kertaa. Kovasti on kaikkia noita kehuttu, mutta minulta ovat vielä jääneet väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämeni oikein pakahtuu, kun ajattelen Norwegian Woodia ja se elokuva oli huikea.
   Lumilapsi on sellainen aikuisten satu ja se on mukava lukea talvella, nimensä mukaan.
   Kurjat on sitten klassikkojen klassikko, upea, jännittävä, kiinnostava, historiallinen ja niin huippu.
   Kiva kun osallistut :)

   Poista
 2. Norwegian Wood on myös lähellä omaa sydäntäni ja Kurjat on Se Kaikkien Aikojen Paras Kirja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norwegian Wood on jotain suurenmoisen ihanaa ja Kurjat on jotain todella ihanaa, joka on Pakko Lukea Uudestaan :)

   Poista
 3. (Pahuksen hipaisunäppäimet kun kommentti häipyi taivaan tuuliin.)

  Kurjat minulla on kirjahyllyssä wanhana painoksena, isoäidiltä saatuna. Lukioaikana sen luin ekan kerran, viimeksi luin osaa 1 tänä kesänä. Lisäksi minulla on siitä ranskankielinen tiivistelmä cd:n kera - eli tykkään :)

  Nuo kaksi muuta kuulostavat hienoilta ja olet tehnyt niistä hyvät postaukset !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita. Norwegian Wood ja Kurjat olivat heti mielessäni, kun haastoit tähän haasteeseen. Lumilapsi tuli eteeni, kun tutkin noita tilastojani ja muistin heti kirjan ihanuudet. Se on vain sellainen talvikirja. Olen vuodenaikalukija. Jotenkin kesällä eivät talvikirjat sovi minulle.

   Kurjat on todella hieno kirja.

   Poista
 4. Nyt luin vielä tekstisi Kurjista. Tämä oli osuva kuvaus: "Kurjat on seikkailukirja, rakkauskirja, yhteiskunnallinen kirja, sotakirja, kulttuuri- ja historiallinen kirja, josta löytyy jokaiselle lukijalle jotakin." Todellakin suurteos !

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta, otan vastaan, mutta saattaa mennä elokuun puolelle, ennen kuin bloggaan. Katsotaan.

  Noita sinun 3 kirjaasi en ole minäkään lukenut, mutta kaikki ovat kyllä lukulistallani. Jonain päivänä...

  VastaaPoista