keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Best Friends Forever eli BFF-haaste

Arca Fabulorum - Tarina-arkun Kira Niian Best Friends Forever eli BFF-haaste alkoi 20.11 ja päättyi ystävänpäivänä. Nyt olisi sopiva aika koota lukemani kirjat yhteen. Haaste oli kiva ja monet kirjat sopivat tähän teemaan, sillä aikomus ei ollut pysytellä rakkausteemassa ja ystävyysteemassa, vaan tarkastella aihetta laajemmin. Kuvassa on 3v. Ozzy, joka on ystävä parhain, ei suutu koskaan, haukkuu kylläkin, sillä sillä tavoin koirat kommunikoivat. Erittäin ystävällinen luonne ja on hankkinut meille uusia ystäviä ja tuttavia. Tietää kyllä ketkä ovat tosiystäviä, joilla on taskussa valmiina namipaloja vain ja ainoastaan hänelle ps. minulla ei ole namipaloja taskussa.

Kira Niia kirjoittaa haasteesta näin:

"Lukuhaasteen aiheena on siis ystävyys, ja jokaisella varmasti on jonkinlainen käsitys siitä, että mitä kaikkea se voikaan merkitä. Kirja voi tietenkin olla mistä tahansa genrestä, kunhan sen keskiössä on ystävyys - parhaimmillaan, pahimmillaan, miten vaan - sellaisena, niin kuin se on. Kirjan ei tarvitse olla ystävätarina, mutta ystävyyden pitää olla yksi suurista tekijöistä kuitenkin. Ja kun hetken miettii, niin tähänhän löytyy todella paljon kirjoja, dekkareita, fantasiaa, draamaa, rakkautta, chick littiä, kauhua, mytologioita... jne. jne."

Lukemani kirjat haasteeseen:

Minna Rytisalo: Lempi 
Martina Haag: Olin niin varma meistä 
Shari Lapena: Hyvä naapuri 
Jojo Moyes: Parillisia ja parittomia 
Ransom Riggs: Kolkko kaupunki 
Maiju Lassila: Tulitikkuja lainaamassa 
Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia 
Tove Jansson: Viesti 
Tim Walker: Lost in Suomi
Joni Pyysalo: Alaska 
Eeva Kilpi: Noidanlukko 
Joël Dicker : Baltimoren sukuhaaran tragedia 
Juuli Niemi: Et kävele yksin 
Heli Laaksonen: Sylvia, Tuija ja laulava patja  
Marjatta Kurenniemi: Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen 
J.K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi 
Tuutikki Tolonen: Mörköreitti 
Raymond Carver: Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta 
M.R. Carey: Maailman lahjakkain tyttö 
Ellilä, Kivelä, Autere, Taponen, Pehkonen, Harjula ja Romppainen: Rakas 

Kirjan nimeä klikkaamalla pääset lukemaan bloggaukseni kirjasta. Kiitos Kira Niia - BFF 💝

 2 kommenttia:

 1. Onpa Ozzy ihana! ♥

  T. Lumiomenan Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Niin on tosi tosi söpö ja lapsirakas ja ihmisrakas. Katsoo telkkarista luonto-ohjelmat ja haukkuu kaikki eläimet ja osaa ulkoa ne mainosten tunnarit, missä esiintyy eläimiä ja alkaa haukkua jo tunnarista eläimiä. Lempipaikka on meidän sängyllä niin, että näkee ikkunasta ulos ja kaikki liikkuva pitää haukkua. Sit kun minä olen kotona niin ei hauku, kun olen komentanut, mutta iskä vaan tykkää, kun Ozzy haukkuu. Niillä on niin miesmäiset jutut.
   Yksi hauska intuitiojuttu oli se, kun mietin Ozzylle nimeä, kun kaikki meidän koirat ovat olleet rokkareita. Tuli Ozzy mieleen ja kuinkas ollakaan, kasvattajan miehen nimi oli Ossi. Olivat tosi iloisia nimivalinnasta :)
   Ozzyhan on sekoitus länsiylämaanterrieriä ja maltankoiraa, eli kahdesta valkoisesta koirasta tuli ihana mustankirjava kiharakarvainen söpöys ♥

   Poista