keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Ajattomia satuja ja tarinoita - lukuhaasteen koostepostaus


Kirjojen pyörteissä-blogin Jennyn Ajattomia satuja ja tarinoita lukuhaasteen viimeinen päivä lähestyy 30.6.2017, joten on tullut aika koota luetut ja postatut kirjat yhteen. Haaste oli minulle rakas, sillä luen lapsille paljon satukirjoja ja pyrin lukemaan myöskin ajattomia klassikkosatuja, niitä, joita olen itsekin lukenut pienenä. Ja toivon, että uusistakin satukirjoista nousee klassikoita, joita luetaan sukupolvelta toiselle. Mauri Kunnaksen ja Timo Parvelan lastenkirjat ovat selkeästi klassikkokirjoja, joiden sanoma ei vanhene ja joita luetaan vuosi vuoden jälkeen. Myös Noposen siskosten hurmaavat Heinähattu ja Vilttitossu sekä Risto Räppääjä satukirjat ovat valloittaneet katsojat kirjojen ohella niin elokuvateattereissa kuin näytelmissäkin. Uusista kirjoista nostan esille Veera Salmen hurmaavan Puluboin ja hänen ystävänsä Ponin hauskat kirjat. Tuutikki Tolosen Mörkövahti ja Mörköreitti valloittivat ainakin minut seikkailulla maan alla. Ja jo 20 vuotta on luettu Harry Pottereita, joita on saatu lukea nykyisin todella hienoista ja hauskoista kuvitetuista kirjoista.
Lämmin kiitos Jenny haasteesta, jota en voinut vastustaa ❤️


1.     Miler Zdeněk & Eduard Petiška: Myyrän auto
2.     Paloheimo Oiva: Tirlittan
3.     Dahl Roald: Kirahvi, Kaani ja minä
4.     Aapeli: Koko kaupungin Vinski
5.     Finne Jalmari: Kiljusen herrasväki
6.     Kunnas Mauri: Kaikkien aikojen avaruuskirja 
7.     Pennanen Lea: Piilomaan pikku aasi
8.     Prøysen Alf: Eukko pikkurillin kepposet
9.     Spyri Johanna: Pikku Heidi
10. Topelius Zacharias: Adalmiinan helmi
11. Ertimo Laura & Satu Kontinen: Vesi, kirja maailman tärkeimmästä aineesta 
12. De Saint-Exupery Antoine: Pikku Prinssi

8 kommenttia:

 1. Hieno kirjalista. Vinski ja Piilomaan pikku aasi ovat omia suosikkejani <3. Pikku Heidistäkin pidin lapsena, ja olisi kiva kokeilla kirjaa uudelleen näin aikuisiällä. Alppimaisemat olivat kiehtovan eksoottisia, sen muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3
   Pikku Heidi on alpeilla oikea turistikohde. Sieltä löytyy Pikku Heidin kotia ja muita asumuksia. Hiukan kuin Peppi Pitkätossu ja Huvikumpu Ruotsissa ja Muumit Suomessa.
   Pidin Pikku Heididtä lapsena, mutta nyt huomasin, että kirjat olivat yllättävän uskonnollisia. Enpä muistanut semmoista lapsuudesta. Ei lapset taida kiinnittää sellaiseen huomiota. Alppimaisemat ovat hurmaavia, ehkä joskus pääsisi sinnekin matkustamaan.
   Piilomaan pikku aasi on uskomattoman hieno tarina.

   Poista
 2. Ihanaa kuulla että luet niin paljon satuja lapsille 💕

  Tuo kuva on sympaattinen. Raidallinen kissanpötkylä naurattaa ja liikuttaa. Kerrassan mainio ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita 💕
   Tuohon raidalliseen kissanpötkylään ovat tämän seudun käsityöläisnaiset saaneet idean ex-presidentti Halosen kissoista, jotka seikkailivat Naantalissa Halosen ollessa Kultarannassa. Kissaa ei voinut vastustaa ja yleensä pikkuvieraiden vieraillessa kissa olisi haluttu mukaanotettava lelu. En raski luopua kissasta. Olen kyllä ostanut vastaavia kissoja lahjaksi. Kissahan on kuin Katti Matikainen :) Kissan voi ostaa siis Naantalin vanhasta kaupungista ja Turun käsityöläisnaisten kaupasta. Jokainen kissa on omanlaisensa, kuten jokainen aito kissa. Jostakin syystä lapset rakastuvat kissaan heti, samoin minulla oli rakkautta ensi silmäyksellä 💕

   Poista
 3. Mainioita kirjoja olet lukenut. Noista Pikku prinssi ja Heidi ovat suosikkejani, Tirlittan ja Kiljuset ovat tuttuja kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula 💕
   Ehdin kyllä lukea aika monta lastenkirjaa puolen vuoden aikana, mutta suurin osa on postaamatta. Sitten olen lukenut niitä samoja kirjoja, joita on jo blogissani. Siirille luin vierailulla kaksi Puluboi ja Poni-kirjaa, mutta hän haluaa kuunnella vain Puluboin kappaleet ja sitten nauraa kikattelemme yhdessä, sillä Puluboi on tosi hauska. Klassikkopulu ihan selvästi. Tänä vuonna ilmestyy jo viides Puluboi ja Poni kirja. Kirjoistahan on tehty kuunnelmia ja näytelmiä ja musiikkinäytelmiä. Myös elokuvaa kuvataan ja se tulee teattereihin vuonna 2018. Töttölöö!!!

   Noista haastekirjoista Pikku Prinssi on aina vain sydämeni kirja 💕

   Poista
 4. Minustakin on mukava lukea lapselle sekä klassikkosatuja, omia lapsuuden suosikkeja (esim. Mauri Kunnas) ja sitten ihan näitä 2000-luvun kirjoja. Tänä keväänä ja kesänä olemme löytäneet Puluboit - ensin äänikirjoina ja uudemmat sitten paperiversioina. Aivan mahtavia ja hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Puluboit on löydetty ja hauskuutta on piisannut. Voin hyvin kuvitella lasten ilmeet, kun näissä kirjoissa käsitellään lapsilta kiellettyjä juttuja ja puhutaan mm. kiroilemisesta. Puluboit uppoavat lapsiin mennen tullen ja palatessa :D ja minuunkin :D

   Poista