sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Lisa R. Jones: Ihosi alla – Inside Out 1
Amerikkalaisen Lisa R. Jonesin kirja Ihosi alla oli oikein mielenkiintoinen tuttavuus rakkaustrillereiden rintamalla. En pitänyt Fifty Shades kirjoista niiden seksikohtausten vuoksi ja Jonesin uutta kirjasarjaa on esitelty Fifty Shadesin manttelinperijänä. Onneksi ainakaan ensimmäinen kirja ei ole sitä, sillä Jones on hyvä kirjoittaja ja häneltä on julkaistu jo yli 30 viihdekirjaa. Tämän romanttisen trillerin tarina oli mielenkiintoinen ja seksiäkin oli riittävästi rakkauskirjaksi, mutta se oli ihan erilaista kuin Fifty Shades - kirjoissa. Kirja jäi todella jännittävään kohtaan lopussa, joten jos mietinkin välillä jättäväni seuraavan kirjan Inside Out - trilogiasta lukematta, nyt en sitä tee, vaan haluan tietää mitä kirjan päähenkilölle Sara McMillanille tapahtuu jatkossa. Trilogiasta on myös tulossa tv-sarja.

Sara McMillan oli yläasteen opettaja ja jäi kesälomalle, kun opettajakollega Ella lähti lomamatkalle miesystävänsä kanssa. Ella ansaitsi opettajan työnsä lisäksi lisäpalkkaa ostamalla ihmisten varastokontteja, joista he olivat jättäneet vuokrat maksamatta. Yhden tällaisen kontin sisällön Ella jätti Saran huoleksi tyhjentää ja myydä tavarat pois. Sara teki työtä käskettyä ja huomasi, että kontin sisältö kuului nuorelle naiselle, joka piti päiväkirjaa ja niitä oli kertynyt varastoon useampia. Luettuaan Rebeccan eroottissävyisiä (joissa on sitä samaa mitä Fifty Shades-kirjoissa) päiväkirjoja, Sara päätti ottaa naisesta selvää ja palauttaa tämän omaisuuden naiselle, sillä hän uskoi, että nainen oli vaikeuksissa. Tämän vuoksi hän hankkiutui erään taidegallerian avajaisnäyttelyyn ja huomasi pian olevansa kesätöissä kyseisessä galleriassa, jossa myös kontin omistama nainen oli ollut töissä. Nainen oli kadonnut ja jättänyt ilmoittamatta olinpaikkansa myös gallerialle.

Näyttelyn avajaisissa Sara kohtasi puoleensavetävän miehen ja he huomasivat pian viihtyvänsä toistensa seurassa. Chris oli taiteilija, jonka töitä oli galleriassa myytävänä. Gallerian omistaja Mark oli myös komea ja rikas mies, joka halusi kouluttaa Saraa pitemmälle kuin pelkäksi kesätyöntekijäksi, joten Saran tuli kouluttautua myös viiniasiantuntijaksi, sillä taide, viinit ja päivälliset kuuluivat gallerian vakiomyyntivalteiksi, kun he houkuttelivat rikkaita taulunostajia tilaisuuksiinsa. Saralla ei ollut ongelmia taidetuntemuksensa vuoksi, sillä hän oli opiskellut yliopistossa sitä, mutta viinimaku oli alkutekijöissään. Saran onneksi ja onnettomuudeksi Chris yritti kehittää hänen viinimakua ja siinä kävi vain heikosti.

Lyhyessä ajassa Sara huomasi olevansa Chrisin ja Markin välissä, sillä ilmeisesti kumpikin mies haluasi hänet omakseen. Miesten välinen kilpailu aiheutti jännitystä myös Chrisin ja Saran orastavassa suhteessa, jota päätettiin jatkaa päivä kerrallaan, koska Sara oli aiemmin ollut ikävässä parisuhteessa, eikä halunnut sille toistoa. Chrisin lähtiessä oman näyttelyn avajaisiin eri kaupunkiin, Sara sai aikaa etsiä hieman enemmän tietoja Rebeccasta, jonka päiväkirjat olivat hänellä. Parhaiten tietoja Sara uskoi löytävänsä kontista, joka oli jätetty hänen hoidettavakseen. Oli tullut aika tehdä tarkempi tutkimuskäynti kontin sisätiloihin kuin ensimmäisellä kerralla. ***

”Sinulla totisesti on taipumus olla paikalla aina sopivasti kun nolaan itseni”, sanon, kähisten tulisen ruoan tai yksinkertaisesti sen vuoksi, että tuo mies asuu tällä planeetalla.
”Sanoinhan jo, että olen mieluummin sopivasti paikalla pelastamassa sinut.”
Pelastamassa minut. Vaikka tämä on jo toinen kerta, kun hän on sanonut nuo sanat, ne säteilevät vartaloni lävitse syvälle sieluuni, ja jokin pitkään tukahdutettu havahtuu sisälläni, nostaa rumaa päätään.  Ei minua tarvitse pelastaa. Vai tarvitseeko?

Lisa R. Jones, Ihosi alla.
Gummerus 2013
If I Were You, 2012
s. 395

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti