sunnuntai 23. helmikuuta 2014

2013 Lukuiloa kukkien keskellä arvonnan voittaja


Lukuiloa kukkien keskellä vuonna 2013 arvonnassa voitti Miina Supisen Orvokki leukaluun urakirjan Elma Ilona. Onnittelut Elma Ilonalle. Lukuiloa kukkien keskellä haasteessa tuli lukea kirjoja, joiden nimessä oli kukka tai kukan nimi.

Tarinauttisen hämärän hetken Elma Ilona luki haasteeseen
Stefan Castan & Maj Fagerbergin Kimalaisen kukkamaan
ja Ina Mannisen Kissankukan ja sai kirjojen  ansiosta voikukan. Haasteen alussa Elma Ilona arveli yltävänsä voikukkatasolle ja näinhän siinä sitten kävikin.


Nyt voin sulkea Lukuiloa kukkien keskellä haasteen ja suunnata kohti seuraavia haasteita. Omasta puolesta voin sanoa, että aluksi kukkanimisiä kirjoja oli vaikea löytää. Kirjaston hakukoneella yritin eri kukkien nimillä löytää kirjoja, joka ei juuri tuottanut tulosta. Sen jälkeen kävelin kirjastoon ja hain hylly hyllyltä aakkosten ensimmäisestä kirjaimesta lähtien ja hupsista vastaani tuli nigerialaissyntyisen Chimamanda Adichien Purppuranpunainen hibiscus. Tämän kirjan ansiosta löysin ihanan kirjailijan, jonka kaikki neljä kirjaa luin viime vuonna: Puolikas keltaista aurinkoa oli ehdoton suosikkini; Huominen on liian kaukana oli hieno novellikirja ja uusin kirja Kotiinpalaajat täydensi aiempia lukukokemuksia hiukan erilaisella näkökulmalla, jossa pääosa oli maahanmuuttajana toisessa maassa ja sitten se kotiinpaluu takaisin omaan kotimaahan. Haasteesta oli siis henkilökohtaista iloa minulle.

Lukuiloa kaikille lukijoille toivoopi Mai :)2 kommenttia:

 1. Hitsi, miten tämä on voinut mennä minulta ohi! Heti tuli mieleeni Tulppaanimurhat...Olen ollut sekä ylibuukattu että uupunut ja siis vähän poissakin. Ehkä siinä selitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla riittää puuhaa Leena, ja näitä haasteita riittää...
   Nyt olisi tarjolla Lukuiloa Perhoslaaksossa haaste. Klikkaamalla perhosen kuvaa, pääset lukemaan haasteesta enemmän :)

   Poista