Jokke haastoi alkuvuodesta bloggaajat lukemaan nobelistien tuotantoa tänä vuonna. Vuoden haaste oli 14 nobelistin kirjoittamaa kirjaa, johon lupauduin osallistumaan. Tässä tulevat lukemani kirjat:
Cela Camilo José: Mehiläispesä (Nobel)
Coetzee John Maxwell: Kesä (Nobel)
Golding William: Kärpästen herra (Nobel)
Gordimer Nadine: Poikani tarina (Nobel)
Hemingway Ernest: Kirjava satama (Nobel)
Lagerlöf Selma: Peukaloisen retket villihanhien seurassa (Nobel)
Laxness Halldόr: Salka Valka (Nobel)
Lessing Doris: Viides lapsi (Nobel)
Mann Thomas: Kuolema Venetsiassa (Nobel)
Morrison Toni: Rakkaus (Nobel)
Munro Alice: Viha, ystävyys, rakkaus (Nobel)
Müller Herta: Hengityskeinu (Nobel)
Saramago José: Elefantin matka (Nobel)
Sillanpää F.E.: Hiltu ja Ragnar (Nobel)
Haaste oli mukava ja toi tällaiselle satunnaiselle nobelistikirjojen lukijalle mielekästä vaihtelua kirjavalintoihin. Tunnollisena lukijana tykkään lukea kirjailijoiden taustoja ja mitä kirjoja he ovat kirjoittaneet. Tiedonhaluinen kun olen, niin kirjailijoiden elämäntarinat kiinnostavat kovasti sekä se, miksi he ovat saaneet Nobelit, eikä minun suursuosikkini Tove Jansson ole sitä saanut. Tovellahan olisi todella paljon ollut meriittiä Nobel-palkintoon, sillä hän piirsi sodan aikana tosi paljon sarjakuvia sodan vaikutuksista ihmisten elämään mm. kuvia pommisuojissa olevista ihmisistä.
Yksi asia mikä minua harmittaa todella paljon on se, että vain 13 naiskirjailijaa on saanut kirjallisuuden Nobel-palkinnon, siksi pyrin lukemaan tänä vuonna naisnobelisteja ja sain luettua kuusi kolmestatoista naisnobelistista.
Näistä kaikista kirjoista ylitse muiden on Herta Müllerin Hengityskeinu. Todella loistava teos. Miesnobelistien kirjoista William Goldingin Kärpästen herra pelotti todella paljon kouluaikana ja yhtä kammottavan ihana lukukokemus se oli jälleen pitkästä aikaa. Todellinen Halloween-kirja sellaiselle joka kaipaa kauhua. Halldόrin Salka Valka on kirja, jota voin suositella jokaiselle luontoystävälle. Upea teos Islannista.
Jokken Nobelisti-haasteeseen