lauantai 6. joulukuuta 2014

Inspiraatiohaaste

Blogeissa on kiertänyt ahkerasti inspiraatiohaaste, jonka mukaan tulisi kertoa itselle kolmesta inspiroivimmasta blogista. Sain haasteeseen kutsun 23. marraskuuta Opuscolon Valkoiselta Kirahvilta, josta kiitän häntä todella sydämellisesti. Ohessa hieman Opuscolon tunnustusta:

Toinen kiitokseni lennähtää Maille, jonka blogia, Kirjasähkökäyrä, seurailen myös siksi, että tartumme usein samantyyppisiin kirjoihin. On ilo jakaa luetusta heränneitä ajatuksia. Main lukutahti on huikea.  Hänellä on mukavan persoonallinen kirjoitustyyli, jossa yhdistyy rempseys ja  ajattelu. Pidän siitä, että Mai kirjoittaa usein kirjoista toisenlaisesta näkökulmasta käsin. Hänen tekstiensä äärellä myös lukijalle herää ajatuksia, joita työstää eteenpäin. Kirjoittaminen on vaikuttamista, se on ajattelua ja vuoropuhelua lukijan kanssa. Tämä toteutuu hienosti Kirjasähkökäyrän teksteissä. 

Seuraavaksi haluan jakaa myös vastaukseni Opuscolon antamista kiitoksista, sillä bloggaaminen on myöskin vuoropuhelua:

Lämpimät kiitokset sinulle kiitoksista :) Blogini sai nimensä aivosähkökäyrästä eli lukeminen on kognitiivinen toiminto, joka näkyy aivoissa, kun ihmiselle tehdään lukemisen aikana aivosähkökäyrämittaus. Jos tämä alue on vaurioitunut tai vaurioituu, ei ihminen pysty lukemaan tai se vaikeutuu esim. lukemisen ymmärtäminen. Puhutaan dysleksiasta.
Oma blokkaamiseni on lähinnä yhteisöllistä osallistumista ryhmään, jonka koen itselleni läheiseksi. Blogi syntyi siitä, kun opiskeluissa piti arvioida kirjoja, elokuvia ym.
Luen paljon, mutta näin loppuvuotta lähestyttäessä muut asiat vievät aika paljon aikaa mm. jouluiset salaisuudet yhdessä tonttulan väen kanssa. Mutta luen joka päivä ainakin lasten kirjoja. Niistä tulee vain vähemmän arvioita, ehkä voisin lisätä sitä puolta :)

Minun on erittäin vaikea valita kolmea inspiroivaa blogia, sillä kierrellessäni kirjablogimaailmassa olen saanut valtavan paljon erilaisia inspiroita, ideoita, lukuvinkkejä, haasteita ja kuvallisia reissumatkoja eri puolille maailmaa, joista haluan sanoa kiitokset kaikille blogeille, kustantajille, kääntäjille, kuvittajille, kirjailijoille ja inspiroiville kirjoille. Minusta on hienoa kuulua tähän kirjablogiyhteisöön, johon kaikille ovat avoimet ovet tulla ja mennä.

Opuscolo itse on inspiroinut minua todella paljon. Tänä vuonna olen ollut mukana hänen Janssonin kirjakiusaus-haasteessa, Keltainen kesä-haasteessa, Limerikki-runohaasteessa ja Kirsi Kunnaksen 90-vuotisjuhlaruno-haasteessa. Opuscololla on innostava tapa viritellä lukemisen suuntaa tiettyjä kirjoja kohtaan, ja huomaan tarttuvani koukkuun, sillä haasteet ovat aina kuin tehtyjä minun makuuni. Kesällä ajattelin jättää Keltaisen kesä-haasteen huomioimatta, mutta lukiessani Keltaisen sarjan kirjaa, ilmottauduin heti haasteeseen mukaan. Tänä vuonna olen kyllä osallistunut todella moneen haasteeseen.

Jokken blogi on todella kiva ja hänen esittelynsä kirjoista ovat välillä sen verran rehellisiä, että meikätytön posket helottaa lukuhetkellä, että hupsista vaan, Jokkella on uskallusta sanoa mielipiteensä. Tänä vuonna osallistuin Jokken Nobelistihaasteeseen. Jokke mainitsi blogini omassa inspiraatiobloggauksessaan yhtenä monista muista, sillä ei hänkään pystynyt nimeämään vain kolmea blogia. Blogini oli hänen mielestään korkeatasoinen, kiitos Jokke. Plussaa saat siitä, että lainaamme kirjat samasta paikasta, ihanalta Ninalta, joka lukee vain dekkareita.

Jokkeen verrattava älyllisesti kiinnostava uusi blogituttavuuteni on MrRainfoldin blogi KIRJA-AITTA. Toivon mahdollisimman monen löytävän hänen upean kirjastonsa ja erinomaiset kirjaesittelynsä, sillä yleensä kirjat ovat hänen oman kirjahyllynsä antia. Olen todella kateellinen hänen upeista kirjoistaan ja hyvistä bloggauksista, joillakin on taito hyppysissään kirjoittaa ytimekkäästi. Tietysti plussaa on, että hän on pohjoisesta kotoisin, kuten minäkin.

Ullan Luetut kirjat blogi on tullut minulle todella läheiseksi. Ulla on suoranainen superlukija ja kuulun myös hänen puutarhabloginsa Siniunikon lukijoihin, tietysti koska olen puutarhafani. Ullalla on menossa Talvinen lukuhaaste, jossa olen mukana, tietysti kuinkas muuten. Kiitos Ulla inspiroivista lukuvinkeistä, sillä sinä olet jo blogannut kirjoista, kun minä vasta haaveilen niistä.

Oksan hyllyn Marika lukee todella valtavasti kirjoja. Mistä sinä saat aikaa lukemiseen, onko sinulla jokin taikapussi, josta lisäät vuorokauteen lukutunteja? Bloggauksesi ovat kiinnostavia ja koska rivien välistä saan lukea juttuja Oulusta, olen blogisi fanittaja aina. Marikalla oli hauska dekkarihaaste tänä vuonna ja taisin voittaa sen. Tuli oikein dekkariähky tuon haasteen jälkeen, mutta sen lääkitsi ihana Nina Hurman Hatuntekijän kuolema.

Voi että minä haluaisin luetella kaikki inspiroivat blogit, mutta yhdestä blogista löytyy se itse suloisuus ja herttaisuus, kirjallinen taituri ja yhteiskunnallinen vaikuttajanainen: Aili Mummo. Mitkään sanat eivät riitä tarpeeksi, jotta voisin tarpeeksi kiittää tuesta ja kannustuksesta sekä yhteistyöstä täällä blogimaailmassa. Olen Aili Mummon molempien blogien lukija, mutta enimmäkseen luen Aili Mummon arkea. Voi niitä aikoja on toinen hänen bloginsa. Kiitos Aili Mummo blogiystävyydestäsi. Rakastan Tommy Tabermannin runoja ja ilahdun joka kerta kun huomaan sinun postanneen Tommyn runon.

Leena Lumi on kirjablogimaailman Lumikuningatar. Vaikka hänellä on hurjan paljon kiireitä, hän ehtii välillä piipahtamaan blogissani, ja olen iloinen Leenan vierailuista, sillä olemme kiinnostuneita monesta yhteisestä asiasta mm. samoista kirjoista. Kauneus, luonto, puutarhanhoito, ihmismieli ja terveys yhdistävät meitä. Kiitos Leena ystävyydestäsi, tuestasi ja mielenkiintoisista kannanotoistasi. Rakastan blogisi luontokuvia.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!
20 kommenttia:

 1. Tervetuloa Hyönteisdokumentin hdcanis Kirjasähkökäyrän lukijaksi :)

  VastaaPoista
 2. Mai, onnea tunnustuksesta♥

  Kirjablogimaailman suurin anti onkin jakaa mietteitä kirjoista, mutta silloin tällöin omaksi virkistykseksi vähän liihottelemme ja kohtaamme muillakin intohimomme kentillä, kuten vaikka puutarhassa tai ihmismielen saloissa.

  Pidän blogistasi tosi paljon ja kiitän lämpimästi sanoistasi♥ Minulle ei kauniimpaa voi sanoa kuin 'lumikuningatar'...<3

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena :)
   Liihotteleminen on todella rentouttavaa ja ajattelu saa uusia tuulia ja ideoita. Intohimoja löytyy jokaiselta. Huomasin oman intohimoni, neulomisen, käsityöt ja askartelun, puuttuvan blogistani... mutta aina on mahdollisuus tsempata näilläkin alueilla. Kirjoja näistä aiheista löytyy pilvin pimein :)
   Hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
  2. Arvaappa mitä, minä olen hulluna kutomiseen/neulomiseen, mutta saan nykyään aikaiseksi vain pitkiä, suloisia kaulalinoja ihan syötävissä väreissä, 'Issikalle' kudoin loimen, mutta olisipa ihanaa osata neuloa puseroita, siis kunnon jumppereita...Nytkin on menossa jättikaulaliina vävykokelaalle...Kutominen rentouttaa!

   Kiitos ja hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
  3. Kiitos Leena! Siinä jälleen samanlainen hullutus, neulominen. Yöpöytä pursuilee kirjoista ja puutarha- ja neulelehdistä sekä tällä hetkellä pienestä sinisestä villapuserosta... villapöksyt lähtivät jo edeltäkäsin matkaan...
   Kutominen rentouttaa ja sitten niillä neuleilla voi ilahduttaa...
   sekä niillä voi kerätä lahjavaroja...terveisin tilkkupeittojen lahjoittaja

   Poista
 3. Kiitos kaunis ihanista sanoistasi, Mai. <3 Viime aikoina olen todella haaveillut taikapussista, josta voisin ammentaa lisää lukuaikaa. Mutta jostain sitä sentään tuntuu löytyvän. Esim. television katselun olen lähes jättänyt pois, mutta Linnan juhlien puvut pitää toki tänään katsastaa. :) Mukavaa, että olet löytänyt Kirja-aittaan. Minäkin ihailen sen pitäjän kirjahyllyn sisältöä. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Marika. Telkkarin katselun voi tietysti jättää pois ja lukea. Jos totta puhutaan, niin ei sieltä tule juuri mitään kiinnostavaa. Yksi uusi kiinnostava puutarhasarja alkaa, ja voinhan minä sen sanoa, että katson melkein kaikki puutarhaohjelmat mitä telkusta tulee. Niitä ei näin talviaikaan tule.
   Hyvää Itsenäisyyspäivää.

   Poista
 4. Suurkiitokset kiinnostuksestasi blogiini ja että olet sen kirjoituksessasi huomioinut. Itse olen pitänyt sinun kirja-arvioista ja erityisesti saanut paljon vinkkejä esim. naiskirjailijoiden suuntaan. Olet hyvin asialinjoilla ja huomaan että omistaudut lukemiselle ja löydät lukemistasi olennaisen.

  Itsehän aloittelin pitkän harkinnan jälkeen kesällä 2012 blogin kirjoittamisen ja varsinkin aluksi oli melkoisen asenteellisia ja jopa populistista "pläjäyksiä". Joitakin olen jopa poistanut, koska olivat niin surkeita ja omituisen kiihkeitä.

  Kuitenkin blogikirjoittaminenkin on oppimisprosessi ja siinäkin voi kehittyä.

  Kiitos inspiroivasta blogistasi jota aion lukea vastaisuudessakin.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sinulle. KIRJA_AITTAAN on aina mukava piipahtaa, sillä siellä tekee löytöjä. Aivan kuin astuisi divariin ja löytäisi sieltä upeita klassikkokirjoja, joita on aikonut lukea, mutta jostakin syystä, ajanpuutteesta tai käyttämällä aikaa vaikka ihan hassutteluun netissä, kirjat ovat jääneet lukematta. Sinulla on hieno blogi.
   Omatkin kyhäelmät voisi poistaa alkupäästä. Mutta siitäkin oppii, että huomaa oppivan jotakin...annetaan pläjäysten olla ja nauretaan niille :D
   Hyvää Itsenäisyyspäivää!

   Poista
  2. Ärsyttää, kun kirjoitan väärin, enkä pääse muuttamaan vastaustekstiä. KIRJA-AITTAAN on mukava piipahtaa.

   Poista
 5. Kiitos lämpimistä sanoistasi, Mai! Ne lämmittivät joulukuun sumuisessa aamupäivässä. Aina on mukava palailla lueskelemaan ajatuksiasi kirjoista :)

  Tonttulan väen puuhat ovat tärkeitä puuhia, ja lastekirjojen parissa vietetyt hetket usein antoisimpia. Hyvää joulun odotuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valkoinen Kirahvi :) Tämä vuosi tuntuu loppuvan kesken ihan oikeasti. Vielä on kiireitä edessä. Kirjoja lueskelen aina kun voin ja sitten kuuntelen...
   Mukavia tämän vuoden viimeisiä päiviä :)

   Poista
 6. Lämmin kiitos sinulle kunniamaininnastasi Aili Mummon blogista!
  Minulla tämä ensimmäinen ja tärkein blogini on ollut oikea 'sekametelisoppa', johon olen laittanut kaikki kiinnostukseni kohteet.

  Muiden kirjoista rupesin postailemaan, kun alkoi tuntua että minulta loppuu kiinnostava postattava, blogeissani pitää olla asiaa, ja mielellään painavaa ja innostavaa asiaa.

  Sinun blogistasi, Mai, olen pitänyt ehdottoman paljon, joskaan ihan kaikkiin postauksiin en ole ehtinyt vastata. Olet valo kirjallisella taivaallani, mai!

  Onnittelut sinulle, toivottavasti saan lukea sinua vielä monta vuotta: olet huikea ihminen, Mai!

  Mukavaa toista adventtia sinulle, blogiystävä ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili, ihan rupesivat posket punoittamaan lämpimistä sanoistasi :)
   Lukeminen ja kirjallisuus ovat kivoja aiheita blogimaailmassa.
   Jatketaan bloggaamista :)

   Poista
 7. Mai kiitos muistamisesta. Siniunikko on minulle rakas, olenhan kasvien kanssa omalla alallani. Olen lukenut enemmän kuin koskaan, mutta onhan minulla vuosien rästit. Paluu kirjallisuuden pariin maistuu. Minulla ei ole tapana hölistä itsestäni, mutta olen nauttinut lukemisesta. Sinun blogi on minulle läheinen kuin myös Lumiomenan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla :) Lukeminen kannattaa, siinähän rentoutuu mieli ja oppii kaikenlaista uutta ihan ohimennen. Kiva, että kirjallisuus maistuu, niin minullekin :)

   Poista
 8. Kiitos Mai; vastasin haasteeseesi!

  Ihanaa viikkoa sinulle♥♥

  VastaaPoista