sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Runohaaste, Talvi-haaste ja jäähyväiset Perhoslaaksolle

Helmikuussa päättyvät P.S. Rakastan kirjoja blogin Runo-haaste ja Ullan blogin Talvinen-haaste. Ullan haaste on vielä voimassa helmikuun loppuun asti, mutta omalta osaltani olen lukenut talvea jo ihan tarpeeksi ja mielessä vilistävät keväiset ajatukset puutarhakirjojen ja -lehtien muodossa. Sielu ja mieli kaipaavat jo aurinkoa :) Ullan haasteesssa kirja soveltui mukaan, jos siinä oli nimikkeessä tai sarjan nimessä sanana jokin seuraavista: syys, joulu, talvi, lumi, jää tai joulun hahmo tai kannen kuvassa talvinen maisema, miljöö tai talvisiin harrastuksiin liittyvä kuva tai esine tms.

Ullan Talviseen haasteeseen lukemani kirjat, joista olen blogannut:
Arnaldur Indri∂ason: Talvikaupunki
Paul Auster: Talvipäiväkirja

Jacobs Kate: Lankakaupan talvi
Lindgren Astrid: Marikki, katso, lunta sataa!
Mikkanen Raili ja Valojärvi Laura: Iivari-tonttu karkuteillä
Gahrton Lotta: Tonttulassa
Halttunen Elina : Syysvieraita
Jansson Tove: Muumilaakson marraskuu

Sara P.S. Rakastan kirjoja-blogista haastoi lukemaan runoja vuoden 2014 aikana. Haasteeseen voi toki osallistua jo pelkästään yhdellä teoksella, mutta laitan kepin päähän porkkanan: arvon vuoden kuluttua kansallisrunoilijamme Runebergin päivänä - siis 5.2.2015 - jotain kivaa kaikkien niiden kesken, jotka ovat 4.2.2015 mennessä lukeneet ja bloganneet vähintään neljästä (4) runoteoksesta. Se tekee siis yhden runokirjan noin kolmeen kuukauteen, ei siis paha, eihän? :)

Saran haasteeseen lukemani runokirjat, joista olen blogannut:
Gahrton Lotta: Tonttulassa 
Jääskeläinen Markus: Ilmapallo 
Laaksonen Heli: Sulavoi
Laaksonen Heli: Peippo vei
Lipponen Ulla (toim.): Kuukernuppi
Valli Suvi: Ohijuoksija
Lisäksi Tove Janssonin runomuotoon kirjoitetut kirjat:

Nyt on myös aika sanoa jäähyväiset omalle Lukuiloa Perhoslaaksossa-lukuhaasteelle. Kiitokset kaikille ihanille osallistujille. Lupasin yhdelle osallistujalle kirjan ja sen saa Marika Oksanhylly-blogista. Haasteessa oli mahdollista lukea itsensä perhosiksi.

Onneksi olkoon Marika ja laita sähköpostiini osoitetietosi, niin laitan kirjan tulemaan sinulle :)
maimalaak@gmail.com


Lukuiloa t. Mai :)

10 kommenttia:

 1. Kiitos, Mai. :) Laitoin juuri osoitteeni sähköpostiisi. Minulla odottaa vielä yksi bloggaus sekä Talvi- että Runohaasteeseen. Runohaasteessa jään kyllä kauas sinun luettujen määrästäsi, mutta sain sentään jotain luettua... sekin on minulle paljon, kun on runoista kyse. :) Heli Laaksosen kirjat ovat tosin sellaisia, että saattaisin uskaltautua kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runot ovat kirjallisuuden jälkiruokia, suolaisia tai makeita, mutta ihania. Tommy Tabermann on se minun lukuelämäni jälkiruoka, josta on vaikea postata ilman kyyneleitä, joten pidän ajatukseni salaisuuksina.
   Laaksosen Helin runoja suosittelen niiden arkisuuden ja hassuttelun vuoksi, elävää elämää rakkaudella tai ilman :)
   Käväsen s-postilla :)

   Poista
 2. Talvihaasteeseen minulla on vielä yksi kirja lukematta, yritän tarttua siihen pian. Mutta miten ihanaa ajatella, että katseen voi suunnata jo kevääseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä elämä voittaa jälleen talven jälkeen. Joulupukki unohti jälleen kerran sen kirkasvalolampun Korvatunturille tai sitten minun kirjeeni ei mennyt oikeaan osoitteeseen :)
   Tämä bloggaaja elää auringonpaisteesta :)
   Tsemppiä ja lukuiloa :)

   Poista
 3. Minusta on mukava lukea näitä haasteiden koontipostauksia ja saada vinkkejä eri aiheista koottuina. Näistä haasteista osallistuin vain Talvi-haasteeseen, ja sen parissa menee vielä helmikuu rattoisasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin hyvillä mielin jatkaa nyt kevään ylistystä, vaikka lunta tupsuttaa taivaalta. Pian se lorisee iloisesti auringonpaisteessa, onneksi ;)
   Minä luen myös koontipostauksia ja löydän välillä lukuhelmen postauksista :)

   Poista
 4. Oletpa ollut ahkerana, kiitos Mai;))
  Haasteita en ole ottanut vastaan, mitä joitakin runo-sellaisia;D
  Kivaa sunnuntai-iltaa sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa alkuviikkoa sinulle Aili :)
   Nämä haasteet vain villitsevät jostakin syystä, ne ovat niin mielenkiintoisia :)

   Poista
 5. Olet ollut ahkera Mai. Minunkin pitäisi kasata Talvihaasteeseen luetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvattiin aikaista kevättä, joten vaikka on tuota räntälunta maassa, niin odotan kevättä ja aurinkoa kirkkain silmin :)

   Poista