sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Haaste: Unpopular Bookish Opinions

Jatketaan haasteiden maailmassa, sillä Ulla haastoi minut tähän mistä et tykkää haasteeseen, kiitos haasteesta. Tällainen kiltti tyttö on löytänyt itsestään näköjään sen en tykkääkkään vaihteen, joten enköhän minä löydä näihin kieltämättä kinkkisiin kysymyksiin vastaukset.

Haasteen säännöt ovat nämä:
1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi.


1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et. 
Minä niin mieleni pahoitin, kun en tykännyt tuosta Saara Turusen Rakkaudenhirviöstä, vaikka se on voittanut palkintoja ja kaikki tykkäävät siitä. Minä en. Luin ehkä neljä sivua, enkä pystynyt jatkamaan. Olen käynyt katsomassa Turusen Puputyttö-näytelmän, joka on kiertänyt maailmaa ja se oli sellainen pläjäys, josta tykkäsin kovasti.

 2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Islantilaisen nobelistin Halldór Laxnessin Salka Valka ei ole saanut sellaista haltioitumista aikaan täällä blogistaniassa kuin minulle tapahtui, mutta uskon, että lukijoita on kuitenkin ollut maailmalla aika tavalla.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
Kristiina Vuoren kirjoissa on historiallista romantiikkaa ja niissä usein on ristiriitoja, kolmiodraamoja, mustasukkaisuutta ym. mehukasta. Pidin erityisesti Siipirikosta ja siinä kävi niin ikävästi, että...

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Kauhu-örkki-kuolleet-vampyyrit-henget-sielut-fantasia.  Rakastan fantasiaa, mutta esim. Oneiron on kirja, jonka pystyin lukemaan, mutta ne kuolleet/ei vielä kokonaan kuolleet eivät sovi minulle. Sitten tuli Villa Vietin linnut ja hui miten hieno fantasiakirja, luin ihaillen, voi kun itsekin osaisin kirjoittaa yhtä mystistä goottikartanofantasiaa. Siis en pidä kuolleista, jotka ovat henkiä tai sillä välillä jotakin kammotuksia, nousevat ylös ja lähtevät perään, iiiiik.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Munamies


6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.
Siri Hustdvedt. Olen lukenut hänen kirjansa Vapiseva nainen, joka on omakohtainen tarina hänen omasta vapinastaan, mutta kirja oli mielestäni liian tieteellinen ja suurin osa meni ainakin minun hilseen ohi. Aiheesta olisi kyllä saanut parempaakin aikaiseksi.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
The Twilight Saga


8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.
Truman Capoten Aamiainen Tiffanylla. Kirja ja elokuva ovat niin eri paria kuin olla voi, mutta rakastan elokuvaversiota enemmän. Ihana Audrey Hepburn.

Haastan mukaan Ompun, Elegian ja Annikan. 

14 kommenttia:

 1. Tämä onkin hauska ja oikeasti haastava haaste! Kiitos haastamisesta, otan sen ilolla vastaan ja pistän heti mietintämyssyyn - näitä saa nimittäin oikeasti hieman mietiskellä!

  En ole muuten lukenut yhtäkään noista sinun mainitsemistasi kirjoista :D Kaikista olen kyllä kuullut, mutta en ole syystä tai toisesta lukenut. Tuo Rakkaudenhirviö kyllä kiinnostaa eli varmaan sen jossain vaiheessa ongin kätösiini ja luen. Voisin muuten vastata saman kuin sinä tuohon seiskakohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia, tulen sitten lukemaan mitä sinun mietintämyssyn alla on kypsynyt :)
   Tiedän, että Rakkaudenhirviö olisi niin minun kirjani,mutta ehkäpä joskus kokeilen sitä uudestaan.

   Poista
 2. Kannattaa koittaa Siri Hustdvedtilta jotain muuta kirjaa, jos et ole vielä sitä tehnyt. Tykkäsin Lumouksesta, mutta juuri tuo Vapiseva nainen ei tunnu omalta kirjalta. Kesä ilman miehiä voisi sopia tämän kesän lukupinooni :) Salka Valka on hieno<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain olen ennen blogiaikaa lukenutkin, mutta jostakin syystä en pääse samalle aaltopituudelle.
   Salka Valka on todella hieno.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta Mai. Noin äkkiajattelemalta vaikuttaa, että pitää hieman tuumailla, jotta alkaa löytyä vastauksia. Kiinnostava haaste tosiaan. Palailen vastauksilla tuonnempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Omppu, tulen sitten lukemaan mitä sait vastaukseksi :)
   Kyllä minä sain tämän kanssa aikaa vietettyä, että löysin vastaukset, ei ollut helppoa.
   Tuo munamieskin, olisinhan minä voinut miettiä kirjan henkilöitä, joitakin ällötyksiä, mutta munamieshen yli ei ole vielä kukaan mennyt.

   Poista
 4. Minä pidän Salka Valkasta niin, että olen lukenut sen pari kertaa, mutta ennen blogin aloittamista.

  VastaaPoista
 5. Mai, Siri on oman sairautensa myötä hurahtanut neurotieteisiin. Minä kyllä pidin Vapisevasta naisesta. Mutta onhan Sirillä iki-ihana Kaikki mitä rakastin. Siinä ei vielä mitään noin vaikeaa, kuin missä hän nyt elää. Katsoin Sirin ja Pualin haastattelun ja siinäkin Siri toi kovasti esiin kiinnnostustaan neurotieteilyyn, kun taas Paul oli selvästi maanläheisempi.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiahan on niin, että seuraan kaikki tv-jutut ja haastattelut Siristä, sillä hän on mielenkiintoinen ihminen, mutta en ole löytänyt vielä sopivaa kirjaa, mistä pitäisin.
   Paul on niin huippukirjailija, jopa huippurenttu (omasta mielestään), mutta hän kirjoittaa todella mielenkiintoisesti jopa omista asunnoistaan Talvipäiväkirjassa.

   Poista
 6. Kiitos ihana, mielenkiintoiselta vaikuttaa! Mukana ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 7. Minulle on käynyt niin hassusti, etten ole lämmennyt sen enempää Austerille kuin Hustvedtillekaan. Sirin esseekokoelma Living, thinking, looking oli upea, mutta romaanit eivät vaan uppoa. Edes Kaikki mitä rakastin tai Austerin New York -trilogia. Mutta nämä pitämishommat ovat kyllä yhtä neurotiedettä, ehkä molemmat iskevät sitten joskus myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumaku muuttuu ihan selvästi ja kirjamaku, mutta luulisin, että se on ihan normaalia. Lapsena ja nuorena tykätään erilaisista kirjoista kuin vanhempana ja uskon, että kehitys jatkuu, ei se voi pysähtyä. Siksi mietinkin joidenkin kirjojen kohdalla sopivaa lukuaikaa esim. väsyneenä ei oikein jaksa mitään älykästä luettavaa. Rakastan aamuja, jolloin voin lukea. Laitan herätyskellon soimaan tuntia aiemmin, jotta voin lukea sen tunnin ennen töihin lähtöä. Jotenkin olen tosi avoin aamuisin tarinoille.
   Auster viehättää minua ja jotenkin pariskuntana he ovat niin vastakohtaiset: renttu ja neuroottisen pikkutarkka kaunotar, ylisuoriutuja ja kiltti.
   Minäkin annan aikaa tosi paljon aikaa Sirin kirjoille...sitten joskus tulevaisuudessa.

   Poista