maanantai 18. tammikuuta 2021

Marko Kilpi: Kuoleman kosketus - Undertaker

 

Sekunnit ovat pitkiä, minuutit ikuisuuksia.

Onko tämä se kerta, kun ylös ei enää noustakaan?

Tämäkö on se kohta, jossa ote irtoaa?

 

Marko Kilven Undertaker (Hautausurakoitsija)-sarjan neljäs osa on nimeltään Kuoleman kosketus. Aiemmat osat ovat Kuolemantuomio, Kuolemanenkeli ja Kuolemanlaakso. Nimistä jo näkee, että jännitystä ja kuolemia on riittävästi tässä sarjassa. Kuoleman kosketus taitaa ylittää kaikki aiemmat sarjan kirjat siinä, että hautaustoimistoille riittää töitä ja haudattavia ruuhkaksi asti. Ehkä viidennessä (?) osassa tiedetään edes osviittaa kirjan lopun tapahtumista. Jos kirja olisi elokuva, niin kirjan loppupamaus näyttäisi upealta valkokankaalla. Marko Kilpi on ohjannut dokumentteja, joten hänellä on taito luoda erittäin kuvauksellisia kohtauksia kirjojensa sivuille.

 

Isoin kysymys ei olekaan se, että entä jos siellä on joku, joka tämmöiseen pystyy, vaan se, että mihin kaikkeen semmoinen tyyppi oikein lopulta pystyykään?

 

Alusta lähtien on ollut tiedossa, että kirjan pahin pahis on hautausurakoitsija Kivi, joka ei kaihda mitään. Mikä motivoi sellaista henkilöä ja mihin hän tähtääkään? Jotain selviää tästä kirjasta, mutta mitä?

Tutkinnan johtajana toimi alusta lähtien Saari, mutta hänet pistettiin tutkintavankeuteen edellisessä kirjassa, joten Kivi saa huseerata omin päin kaikenlaista hämärää, sillä kukaan muu ei usko kyseisen henkilön olemassaoloon kuin Saari. Poliiseilla on niin sanotusti hommat levällään. Tietysti Saari pääsi mukaan loppuhuipennokseen, mutta kävikö niin, että hänkin myöhästyi? Se selviää kirjasta tai sitten ei.

 

Alamaailman rikoskiemurat ovat tässä kirjasarjassa todella pahat. Mitään ei kaihdeta. Tarinassa jengiä katoaa taivaan tuuliin, huumeenkäyttäjäksi paljastuu yllättävä hahmo, pedofiili jää melkein kiinni jne. Vauhtia riittää ja vaarallisia tilanteita kilpimäiseen tapaan. Koukuttava sarja.

 

Marko Kilpi, Kuoleman kosketus – Undertaker

CrimeTime 2020

s. 442

Dekkari

Undertaker 4

 

Marko Kilpi: Kuolemanenkeli

Marko Kilpi: Kuolemanlaakso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti