sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Rosie Walsh: Tuntematon rakkaani

 


Hänen silmäripsensä ovat usein märät, kun hän herää, aivan kuin hän olisi uinut surullisten unien meressä.

Brittikirjailija Rosie Walshin Tuntematon rakkaani oli hyvin intensiivinen kertomus Leon ja Emman yhteiselämästä. Kymmenen yhteisen aviovuoden jälkeen Leo alkoi ihmetellä, että tunsiko hän ollenkaan Emmaa. Kuka Emma oikein oli? Ainakin hän oli valehdellut monesta eri asiasta. Kaiken lisäksi Leo tuli siihen tulokseen, että Emma petti häntä, vaikka se oli aika epätodenmukaista, sillä Emma oli sairastanut syöpää jo monta vuotta. Leo rakasti Emmaa suunnattomasti, mutta oliko yhteiselämä tullut loppunsa päähän?

Muisto tämänaamuisesta puhelusta tihkuu taas mieleeni kuin tulvavesi oven alta. Haluan vain puhua kanssasi, hän sanoi lopuksi. Tapaa minut. Kasvokkain.

Emmalla oli salaisuuksia ja hän toivoi, että ne pysyisivät pimennossa, mutta salaisuudet olivat aktivoituneet. Ne halusivat tulla esille. Emma teki kaikkensa pitääkseen Leon ja yhteisen lapsensa erillään salaisuuksista, mutta nyt oli tullut aika, jolloin kahdenkymmenen vuoden takaiset tuskalliset ja sydäntäraastavat haavat aukeaisivat. Miten Emman kävi? Olivatko hänen salaisuutensa liikaa Leolle? 

Niin paljon raivoa ja toivottomuutta. Yhdeksäntoista vuotta, eikä se ole helpottanut yhtään, muuttunut millään tavalla paremmaksi. Olen edelleen hirviö.

Rosie Walshin Tuntematon rakkaani vei erään avioliiton kulisseihin, josta löytyi sekä hyvää, että pahaa. Mutta kenties avioliiton juonikuvioita sekoitteli eräs pahantahtoinen ulkopuolinen taho. Kantsii ottaa selvää! Koukuttava tarina kesään ja lomille. 

 

Rosie Walsh, Tuntematon rakkaani ****

suom. Anna-Mari Raaska

Otava 2022

s. 378

The Love of My Life 2022

4 kommenttia:

 1. Oli minustakin todella koukuttava tarina! Tuollaisista valheista, salaisuuksista ja niiden paljastumisesta on aina jännittävää lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Valheet vain kasvoivat, kunnes totuudet alkoivat valjeta. Tämä oli kivan viihteellinen kesälomakirja.

   Poista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Pelottava ajatus, ettei tuntisikaan läheisiään todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mukavan viihteellinen kesäkirja. Ainahan ihmisillä on salaisuuksia, joita ei jaeta kaikkien kanssa. Tässä mentiin hieman pidemmälle.

   Poista