maanantai 18. heinäkuuta 2022

Satu Rämö: Hildur (Naistenviikko)

 


Rosa ja Björk kävelivät käsi kädessä pimeään tunneliin, ja viimeinen asia, joka tytöistä enää näkyi, oli punainen ponikuvioinen reppu. Sen jälkeen he hävisivät.

Satu Rämön dekkari Hildur oli uuden dekkarisarjan aloituskirja ja johan oli hyvä alku tälle sarjalle. Hildur on sarjan rikostutkija, tosin teki hän muitakin poliisihommia mm. etsi kadonneita lapsia ja auttoi kaivamaan ihmisiä esille lumivyöryjen alta. Hildur sai uuden työparin Suomesta. Jakob opiskeli poliisiksi ja halusi Islantiin työharjoitteluun.

Yllä oleva lainaus koski vuonna 1994 kadonneita sisaruksia. Heidän katoamistutkimus oli jo lopetettu aikoja sitten, mutta sekin aktivoitui uudestaan kirjan rikoskuvioissa, joissa ruumiita alkoi putkahdella esille sieltä sun täältä.

Näin tänään miekkavalasparven. Miekkavalaat ovat harvinainen näky rannikkovesillä näin myöhään syksyllä. Siitä tiesin, että tämä on se päivä, jolloin toteutan suunnitelmani ensimmäisen vaiheen. 

Kirjan tarinan vaiheissa ihmiset kiinnittivät huomiota luonnonilmiöihin ja omiin tuntemuksiin. Myös Hildurilla oli outoja ennakkoaavistuksia tapahtumista. Itsekin olen taipuvainen tuntemaan erilaisia ennakkoaavistuksia ts. tulevien tapahtumien enteitä. Aiemmin näin myös enneunia, mutta niiden näkemisen herkkyys on minulta kadonnut. Islantia pidetään menninkäisten ja peikkojen maana, mutta niitä ei näkynyt tässä ensimmäisessä kirjassa. Islantilaisia villapaitoja kyllä neulottiin vauhdikkaasti.  

Satu Rämön Islantiin sijoittuva dekkari nimeltään Hildur syventyi mystisiin kuolemantapauksiin, joissa vainajien suusta löytyi samaa ainesta. Mikä ajoi murhaajan tekemään noin outoja murhia?

 

Satu Rämö, Hildur

Wsoy 2022

s. 362

Dekkari

Hildur-sarja 1 

 

 

 Haastetta vetää Tuijata-blogi.
 

7 kommenttia:

 1. Mää ootan tätä varausta kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on mielenkiintoinen maa. Rämö esittelee hienosti Islantia dekkarinsa sivuilla. T. Mai

   Poista
 2. Pidin kovasti tästä! Hyvin rakennetut henkilöhahmot, vetävä juoni ja kivasti Islanti-tietoutta välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin siitä, että Rämö toi runsaasti esille Islantia. T. Mai

   Poista
 3. Hyvä avaus dekkarisarjalle tosiaan! Odotan innolla sarjalle jatkoa. Sitä odotellessa pitäisi varmaan vihdoin lukea kaikkia niitä islantilaisia dekkaristeja, joiden lukeminen on tähän asti jäänyt minulta suunnittelun asteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kivasti lähti sarja käyntiin. Olen lukenut muutaman Islantiin sijoittuvan dekkarin. Toisista olen tykännyt, toisista en. Rämön dekkari esitteli hyvin Islantia. T. Mai

   Poista
 4. Ihastuin Hilduriin, onneksi jatkoa on luvassa! Kiitos osumasta Kirjoja ulapalta -haasteeseen!

  VastaaPoista