maanantai 11. maaliskuuta 2013

5-Haaste


1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle

Opuscolon Valkoinen kirahvi, tuo kirjamaailman uljas ja rohkea kirjojen ahmija, oli haastanut minut Viitoshaasteella. Kiitän sinua rohkeudesta ja toivotan hyviä lukuhetkiä ja iloa kirjojen maailmassa.

2. Kirjaa tähän 5 blogia, jotka haastat
Cilla, Cilla in wonderland
Pihi nainen, Pihin naisen elämää
Noora, Tea with Anna Karenina
Kirjavalaan Elegia
Hanna, Sivujen välissä
 

3. Toivo, että ihmiset, joille lähetit haasteen, antavat sen eteenpäin
Sua mä tässä aattelen ja haasteen matkaan saattelen. Onnea sen täyteen pakkaan, toivomuksen liitän matkaan. Postimerkiks liimailen, pienen pienen viitosen.

4. Kerro:
5 asiaa, joita tarvitsen päivittäin
aamuhetket, koiraretket, hellittelyt, ihmettelyt, uniseikkailut

5 kirjaa, joita suosittelen muille
Victor Hugon Kurjat,
Haruki Muramakin Norwegian Wood,
 Harper Leen Kuin surmaisi satakielen,
Ulla-Lena Lundbergin Jää
ja Nataša Dragnić ´n iki-ihana Kanssasi aina

5 Materialistista (joulu)lahjatoivetta
Ihmisille, jotka elävät ilman mitään pakolaisleireillä, toivon puhdasta vettä, ruokaa, hygieniaa, vaatteita ja lapsille leluja

5 Paikkaa, jossa haluan käydä
Inari, Oulu, Inari, Oulu, Inari (ja muut seikkailut niiden välissä)

5 Lempiruokaani
Ilman banaania en käynnisty, ilman aamukahvia en herää, ilman suklaata ehkä masennun, mutta pidän huolen suklaansyönnistä, kaikki kalaruoat käy paitsi ei mustekala ja kultakalat, anteeksi vaan kaikki kalat,  syön kiltisti kaiken muun ruoan paitsi en puuroja, kesäkeittoa, kaaliruokia, maksaruokia....enkä ikinä syö sieniä (tämä olisi helpompi vastata yökötysruokalistana)

5 Elämänohjetta
Jokaisen talven sydämessä väreilee kevät ja jokaisen yön hunnun takana hymyilee päivänkoitto. Kahil Gibran
Jokaisessa kukassa on jotakin ainutkertaista, niin on myös jokaisessa ystävässä.
Elämä on sipuli, sitä kuorii kerros kerrokselta ja välillä joutuu itkemään.
Huominen on aina uusi, sanoi intiaani.
Hymy on ikkuna, josta näkee, että sydän on kotona.  8 kommenttia:

 1. Niin hyviä vastauksia! Minäkin toivon aivan samoja lahjoja. Olen myös heikkona banaaniin. Omituisuuteni on siivutettu banaani leivän päällä kera kuuman kaakaon. :)

  Kiitos haasteesta! Olen tämän jo ehtinyt tehdä, mutta laitan sen arkistoon muhimaan ja teen joskus uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistetut banaanit on ihquja ja leivän päälle käy kaikki mitä kaapin kätköistä löytyy...voin hyvin kuvitella paahdetun leivän päälle muussattua banaania ja siivutkin käy...pipari, juustoa ja banaanisiivuja, nam :)

   Poista
 2. Aivan ihania vastauksia!

  Pidin aivan erittyisesti tuosta banaani-kahvi-suklaa -osiosta, joka levitti suun virneeseen.

  Hih, kovin rohkea en ole, enkä uljaskaan - tällä hetkellä taidan olla lähimpänä klenkka-Leenaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ;)
   Sun kuvassa on capuccinoa, jota juon joka kerta pienessä suklaapuodissa mieheni kanssa ja sen seuraksi syömme suklaakakkua ja -konvehteja. Valitettavan harvoin käymme siellä...

   Poista
 3. Kiitosta kovasti haastamisesta! Olipa mukava lukea vastauksiasi, voisin allekirjoittaa viisi päivittäin tarvitsemaasi asiaa. Koiria ei tosin ole, mutta joka päivä haluaisin silti niitä halailla - ihan sama, kenen koiria ;)

  Suosittelemistasi kirjoista olen lukenut vain Harper Leen, pitäisi lukea muutkin paitsi että Ulla-Lenan Jää ei jostain syystä kiinnosta pätkääkään. En tiedä miksi.

  Sinun lempiruokasi muuten olisivat minun inhokkeja, ja inhokkisi (maksaa lukuun ottamatta) maustuisivat minulle oikein hyvin :D

  Hauska haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että otat haasteen vastaan ja odottelemme koko blogikööri(Oulun murretta, kööri on joukkue tai porukka tai ihmisjoukko)vastauksia.
   Jos joku kirja pistää vastaan, niin ei kannata suin päin rynnätä sitä lukemaan. Minullakin Jää pisti vastaan, mutta saariston luonto otti helmoihinsa ja Lundbergin teksti oli täydellistä.
   Koiria voi halailla, lupasin tänään kuljettaa naapurin koiraakin lenkillä tarvittaessa, kun rouva kulkee rollaattorilla.

   Poista
 4. Kiitos haastamisesta! Victor Hugon Kurjat lisäsin lukulistalleni ja samoin Ulla-Lena Lundbergin Jää vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  Minulle myös koiran kanssa vietetyt hetket ovat päivän parhaimpia. :) Erityisesti pitkät lenkit nyt, kun aurinko paistaa ja kevät tulee vähitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lukuhaasteeni innostavat. Kurjat on jotakin uskomatonta, jota ei voi sanoin kuvailla. Katsoin myös elokuvan, mutta en tykännyt näyttelijävalinnoista.Anne Hathaway sai Oscarin ja se myös näkyi hänen loistavassa esiintymisessään.
   Koiralenkille mars :)

   Poista