torstai 16. kesäkuuta 2016

Juha-Pekka Koskinen: Benjamin Hawk - Merirosvon oppipoika

Huikean hyvä kansikuva koristaa Juha-Pekka Koskisen seikkailukirjaa Benjamin Hawk - Merirosvon oppipoika. Kannen merirosvosta tulee hiukan mieleen The Pirates of Carippean elokuvien Davy Jones, jonka inhottavat lonkerot heiluivat, kuten mustekalojen lonkerot. Olen siis merirosvokirjojen ja -elokuvien ihailija, joten tämä kirja oli kuin minulle tehty, siis luen mielelläni lapsille tätä kirjaa. Kirja on oikein hyvä lukukirja jo lukemaan oppineille ja sitä vanhemmille seikkailukirjojen ystäville. Kirjan seikkailuissa kuljetaaan aidoissa merirosvosatamissa ja etsitään tietenkin sitä aarretta. Elettiin vuotta 1692 ja kirjan päähenkilö 14-vuotias Benjamin Hawk oli kotoisin Englannista Porthsmouthista. Hänen isoisänsä ja isänsä olivat karanneet aikoinaan merille ja samoin teki Benjamin. Taskussa oli isoisältä saatu aarrekartta. Benjamin aikoi etsiä aarteen.

Kapteeni oli kiertänyt meriä jo pitkään monella laivalla. Aina kun hän hankki uuden laivan, hän nimesi sen Black Swaniksi. Hänellä oli kuninkaan myöntämä kaapparikirja, jota hän säilytti omassa hytissään kolmella lukolla suljetussa kirstussa. Muutaman kerran Benjamin oli kuullut kapteeni Swanin mylvivän kannella niin, että kannen alla lepäävät matruusitkin olivat säpsähtäneet jalkeille. 

Alun merisairauden jälkeen Benjaminista tuli oikein näppärä hyttipoika merirosvolaivalle. Laivalla oli melkein samanikäinen Willy, joka oli jo vuoden ajan seilannut meriä ja oli tottunut karskeihin merimiehiin ja heidän puheisiinsa. Benjamin uskoi salaisuutensa Willylle ja yhdessä he aikoivat etsiä aarteen. Tosin sitä samaa aarretta oli etsimässä myös kapteeni Swan ja hänen miehistönsä. Lue lisää kirjasta löytikö Benjamin aarteen ja pääsikö hän kotiin hurjien seikkailujen jälkeen.

- Siinä tapauksessa, rakkaat pikipöksyt, pelastukoon ken voi. Tämä laiva ei kestä tuota hyökyaaltoa. Olette vapaat sopimuksesta, jokainen huolehtikoon itsestään!

Juha-Pekka Koskinen, Benjamin Hawk - Merirosvon oppipoika
kansi: Pete Revonkorpi
Karisto 2016
s. 186

Kian bloggaus
Päivin bloggaus
Maijan bloggaus

Osallistun kirjalla Lukutoukan kulttuuriblogin kesäbingoon: lastenkirja.

3 kommenttia:

 1. Minullakin tuli kirjasta mieleen Pirates of the caribbean, mutta tuota kansikuvan yhteyttä en hoksannut. Nyt kun kirjoitit siitä, näen, että yhteyshän on aivan ilmeinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Davy Jones oli aivan huippu inhottavine lonkeroineen, siis tykkäsin hänen hahmostaan aivan älyttömästi ja sydän arkussa, romanttista.
   Benjamin Hawk on onneksi oma hahmonsa :) Kirja on todella kansainvälinen ja toivoisin sille laajempaakin menestystä ulkomailla.

   Poista
 2. Davy Jones oli aivan huippu inhottavine lonkeroineen, siis tykkäsin hänen hahmostaan aivan älyttömästi ja sydän arkussa, romanttista.
  Benjamin Hawk on onneksi oma hahmonsa :) Kirja on todella kansainvälinen ja toivoisin sille laajempaakin menestystä ulkomailla.

  VastaaPoista