maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lisa Hilton: Maestra

Jos minulta kysyttäisiin miten kaikki alkoi, voisin rehellisesti vastata, että ensimmäinen kerta oli vahinko.

Säästelin Marikan dekkarihaasteen 6-12.6.16 avajaiskirjaksi Lisa Hiltonin esikoisromaania Maestra, josta on myös tekeillä elokuva. Tämä trilleri saa myös jatkoa, joten kirjaan ihastuneille on luvassa erotiikkaa ja rikoksia, eikä unohdeta niitä murhia. Kirjan päähenkilönä taidepiireissä toimii tehopakkaus Judith Rasleigh, jonka yöt kuluvat maksettuna seuralaisena pahamaineisessa samppanjabaarissa. Kirjan prologi on aika seksuaalisviritteinen ja itse mietin, että ohoh, jos tämä oli tässä niin saa luvan riittää, mutta prologi on ote myöhemmästä kirjan tapahtumasta, joten ei tämä koko kirja ole seksipuuhastelua. Judithilla on muitakin intressejä ja yksi niistä alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan, kun kirjaa lukee eteenpäin. Sitä saadakseen on oltava ovela, mutta taidepiireissä on muitakin jotka himoitsevat samoja asioita, Judith on todella ovela ja edellä muita. Uskoisin, että tämä trilleri toimii todella hyvin valkokankaalla, sillä juonenkäänteet ovat sen verran intresantteja. Tässäpä pahamaineinen trilleri kesälomapäivien ratoksi. Ja erotiikkakinhan vähän niin kuin kuuluu kesään, kuin mehiläiset kukkasiin ym.

Toinen kerta oli paljon vähemmän vahinko.

Maestra on jälleen yksi trilleri, jonka pääosassa on nuori nainen, joka poikkeaa kaidalta polulta. Trillereitä, joissa pahiksena häärii mies on pilvin pimein, mutta nyt on selkeästi pinnalla naispahistrilleripuumi. Odotankin seuraavaa sarjan kirjaa innolla, sillä olen kiinnostunut taiteista ja taidepiireissä liikkuu isot rahat ja kuten tässäkin kirjassa rikollispiirit. Tietysti taidepiireihin kuuluvia rikollisia jahtaa poliisit enemmän ja vähemmän soluttautuneina toimintaan. Viisainta on siis luottaa vain itseensä, vai mitä Judith?

Kun olin valmis, viimeinkin, koitti aamu. Ajattelin sen olevan ajankohta, josta muistaisin Pariisin lopulta parhaiten, rantahetket yön ja päivän välissä, kun kaupunki kääntyy akselinsa ympäri, juhlien jälkeisen tyhjien verkkokalvojen häpeän ja puhtaan esiliinan aamuisen häärinnän välissä. Valkoinen aika, negatiivinen tila, aukko himon ja puutteen välillä.

Lisa Hilton, Maestra ***
suom. Kristiina Vaara
Tammi 2016
s. 379
englanninkielinen alkuteos Maestra 2016

Osallistun kirjalla Marikan Dekkariviikkohaasteeseen.
Osallistun kirjalla Marikan Seitsämännen taiteen tarinat-lukuhaasteeseen, kirjasta on tekeillä elokuva.


Kristan bloggaus
Jonnan bloggaus


8 kommenttia:

 1. Kiinnostava esittely. Kiva tuo dekkariviikko. Tällä kerralla lukupinoni koostuu muista kuin dekkareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on rajallista ja samoin lukuaika. Näitä dekkareita olen hieman säästellyt tälle viikolle. Minustakin dekkariviikko on kiva haaste :)
   Odotan mielenkiinnolla mitä olet lukenut :)

   Poista
 2. Melkoinen nainen tuo Judith! :) Mielenkiinnolla jään odottamaan Maestralle jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samma här. Ei olisi uskonut, että kun Judith antoi pahalle pikkusormen, se vei koko naisen ;)
   Elokuvaa odotellessa jaan mielenkiintosi seuraavaa kirjaa kohtaan :)

   Poista
 3. Kuulostaa oivalliselta kesäjännäriltä, pitääpäs laittaa lukulistalle. :) Tykkään itsekin siitä, että päähenkilöiksi on nostettu naisia. Miehiä kyllä riittää aivan tarpeeksi jo siihen osaa dekkareiden maailmassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei mitään miehiä vastaan, kunhan vaan pysyttelevät pahiksina jännäreiden sivuilla ;) Aina on ajateltu, että naiset ovat kilttejä, mutta eihän se pidä paikkansa. Näin dekkareiden ystävänä olen oikein tykästynyt näihin naispahiskirjoihin. Muistelen, että joskus oli jokin telkkariohjelma kuin Naispaholainen. Muistin oikein, että se oli Fay Weldonin jännäreihin perustuva sarja. Päähenkilö oli rumahko naistyyppi, mutta Maestran Judith on kaunis nuori nainen.

   Poista
 4. Tämä on dekkareiden vuodenaika. Katselin juuri kirjahyllystäni mitä rikosromaaneja löytyy.
  Tekstisi käynnisti ajatusprosessit: aloin miettiä naispahiksia. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse huomasin saman, että olen selkeästi alkanut kiinnostua näistä naispahiskirjoista, kun niitä on nyt tarjolla. Naispaholainen kirjoista tehtiin myös elokuva, joka oli komedia ja siinä oli toisena naisena Meryl Streep ja petettynä aviovaimona Roseanne Barr. En tykännyt...tv-sarja oli sopivan karmiva.

   Poista