keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Avard

1-4. Sain kolme kappaletta tällaista palkintopokaalia ihanilta blogiystäviltä: Kaisa Reetalta, Takkutukalta ja Elegialta. Tuhannesti kiitoksia :)
Nämä palkintopokaalit eivät tulleet ilmaiseksi, vaan vaativat haasteeseen vastaamisen. Tällä kertaa kysymykset ovat oikein mukavia ja tarvitsevat vain hiukan aivonystyröiden kiertämistä. Rakastan aivonystyröiden kiertämistä, jos joku ei ole sattunut sitä huomaamaan. Lukemisen toivon tuottavan lukuiloa itselleni ja blogiarvioiden toivon innostavan muita lukemaan. Yleensä en lue kirjaa loppuun, jos heti alkusivuilla alkaa tökkimään, joten Kirjasähkökäyrästä on turha hakea kirjojen lyttäämistä ja harvoin olen antanut yhden tai kaksi tähteä kirjoista. Mielestäni kolme tähteä merkkaa jo hyvää kirjaa, neljä kiitettävää ja viisi erinomaista lukuelämystä.

Haastesäännöt tulevat tässä:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi


2. Bloggaamisen aloitin vuonna 2012 eli neljä vuotta sitten maaliskuussa. Olin yliopistolla luovan kirjoittamisen kurssilla, ja sattuipa tietokirjoittamisen ohjaaja kysymään, että kirjoittaako joku blogia. Muutama harva käsi nousi pystyyn, mutta yksi innokas kertoi pitävänsä kahta blogia. Tyttöni piti myös blogia, joten tiesin mistä on kysymys, ja innostuin ajatuksesta, ja eipä aikaakaan kirjoittelin jo omaa blogiani. Koska luen paljon kirjoja, blogin piti olla kirjablogi. Koska olin luovan kirjoittamisen kurssilla, harjoittelimme uusia sanoja, joten tietysti blogin nimen piti olla oma keksintö. Nimessä yhdistyvät kirja ja aivosähkökäyrä, sillä lukeminen vaikuttaa aivojen toimintaan ja näkyy aivosähkökäyrällä. Ruma nimi, mutta onpahan ainakin monta äätä ja öötä ja konsonanttia. Jotenkin olen tuohon nimirääpäleeseen tykästynyt...ajatella ihan oma sana :)

3. Aika moni bloggari on jo jakanut todella hyviä ohjeita bloggaamisesta. Oman blogin ulkonäköä voi vaihdella mielin määrin ja Kirjasähkökäyräkin on uudistunut viimeksi tänä keväänä. Tosin olen jo ajatellut vaihtaa ulkonäköä jälleen kerran, sillä jollakin muulla on ihan sama ulkonäkö ja muutenkin juuri tämä malli on hankala. Aika monelta blogiystävältä olen kysellyt vinkkejä ulkonäön suhteen, ja Elegia kirjoitti kerran tosi hyvät ohjeet kuvien liittämisestä. Itsekin olen antanut ohjeita kaikille, jotka ovat kysyneet. Kun kysyy tarpeeksi monelta, niin ulkonäköpaineet hellittävät. Blogin voi alkaa väsäämään, kun kierittää jonkun blogin alareunaan ja näkee siellä tekstin blogger. Sitä klikkaamalla pääsee ainakin bloggerimaailmaan. Onhan niitä muitakin blogimaailmoja olemassa.
Sosiaalinen elämä täällä blogistaniassa on juuri itsesi näköinen. Aluksi ihmettelin, kun joku halusi kysellä minulta kaikenlaista ja minä halusin vain kirjoittaa kirjoista. Sitten ymmärsin, että on kohteliasta rekisteröityä muihin blogeihin ja käydä vastavierailulla. Siitä onkin sitten syntynyt hyviä tuttavuuksia ja olen löytänyt itselleni uutta lukemista ja muutakin elämää täältä blogistaniasta. Tykkään varsinkin uusien kirjojen listoista, joita jotkut tekevät blogeihinsa. Säästyn itse kaikkien listojen hakemiselta, vaikka käytän kyllä aikaani niihinkin sekä kirjaston uutuuslistoihin.
Kirjahaasteet ovat toisinaan hyviä, kun ei keksi mitä lukea seuraavaksi. Jotkut haasteet kestävät päivän, vuorokauden, viikon, muutaman kuukauden ja jopa vuoden haasteita on mihin osallistua. Lisää haasteita löytyy Haastavaa lukemista blogista. Blogistanian kohokohta on mielestäni jokavuotinen Blogistanian Finlandia-kirjojen valinta tammikuussa, johon jokainen bloggari voi osallistua. Bloggari olet siis sinä, joka pidät omaa blogia.
Toisinaan oma bloggaus tai osa siitä tulee vastaan jossakin muussa yhteydessä. Kustantamot lainaavat blogien arvioita sivuillaan ja kirjojen kansilehdillä. Itse olin iloisesti yllättynyt, kun näin ensimmäisen oman lainauksen kirjan kansilehdellä. Kirjailijat myös linkittävät blogiarvioita sivuillaan.

5. Dadaadadaa ja seuraavat onnelliset bloggarit saavat kiiltelevän palkintopokaalin:
Luettua elämää Elina
Hurja hassu lukija Jassu
Kaikkea kirjasta
Aina joku kesken Tani
Kirjat kertovat Satu
Assyrologian lifestyle-blogin Sanna
Cilla in Wonderland
Ihminen välissä Siina
Elämä on ihanaa Mannilainen
Kieltenopen kotiblogi Rita

14 kommenttia:

 1. Sydämellinen kiitos tästä pokaalista :) Haaste tulee hyvään aikaan; olen lomalla ja varmaankin
  saan aikaan postauksen. Mukavaa lukea miten aloitit bloggaamisen. Hyvin muistan omankin
  aloitukseni joka tapahtui yli 10 vuotta sitten. Jaa, mutta enpäs ryhdy sitä vielä tässä kertomaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä käyn kurkkaamassa mitä kymmenen vuoden taakse kätkeytyy, kun aloittelit bloggaamisen. Tosi tosi pitkä aika bloggaajana, hattua nostaisin, jos sellainen olisi nyt päässäni :)

   Poista
 2. Kiitos pokaalista! Ehdin jo tämän kertaalleen saada ja postatakin, mutta aina tällainen sydäntä lämmittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu, ainahan pokaalit lämmittävät mieltä. Yritin katsella blogistasi, että oletko saanut vielä pokaalia, mutta en hoksannut...mikä lie auringonpistos osunut silmään...

   Poista
 3. Mai, niin sinunoloiset vastaukset, että!<3

  Juu, jossain vaiheessa sitä sitten huomasi muutkin:) Vieläkin hymyilyttävät ne ekat viikot, kun ihan tyytyväisenä yksin kirjoitelin, enkä muuta edes osannut kaivata.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hymyilyttää ja varsinkin ne omat tekstit hymyilyttävät :) Eräs blogiystävä, joka on jo lopettanut, pommitti minua jatkuvasti ja kesti tosiaan aika kauan, ennen kuin ymmärsin mistä pääsen hänen blogiinsa ja jaahas mitenkäs tämä rekisteröityminen tapahtuu. Olen aika nopea kaikissa jutuissa, mutta kyllä tähän blogimaailmaan sai aikaansa kulumaan tuntikaupalla alkuaikoina. Ihana harrastus :)

   Poista
 4. Olenkin miettinyt, mistä blogisi nimi on peräisin ja nythän se sitten selvisi! Mainio keksintö ja nyt kun tietää ajatuksen nimen taustalla, niin sehän on oikein osuva ja paljon kertova.

  Blogeissa yhteisöllisuus on kyllä hienoa. Samoin saa vinkkejä omaan lukemistoonsa. Kiva, kun otit haasteesta kopin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia palkinnosta :)
   Se on se psykologia mikä minua kaikessa kiinnostaa. Olen itsekin osallistunut psykologian laitoksen tutkimukseen, missä tutkittiin muistia. Silloin sain osallistua tuohon kammottavaan Ekg:n, josta sain niistä äänistä migreenin ja magneettitutkimukseen, josta sain migreenin niistä äänistä ja nämä tehtiin kolmen kuukauden päästä uudestaan ja minulta kysyttiin, että haluanko osallistua, koska se migreeni näkyi tuloksissa. Tottakai halusin osallistua ja sama homma toistui ja ihan samassa kohti tutkimusta. Aivot on kyllä mielenkiintoiset ja niitä on vaikea tutkia.

   Poista
 5. Kiitos palkinnosta, minäkin laitoin näköjään palkintoa eteenpäin jo sellaisille jotka on sen jo saaneet, ei ihan tuo blogger haku toiminut sataprosenttisesti, mutta eipä se haitanne palkita ja huomioida hienoja kirjablogeja samalla palkinnolla useammalta taholta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei haittaa, kunhan palkinto lähtee kiertämään ja haasteeseen osallistutaan :)
   Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 6. Nyt on vastattu haasteeseen ! Osuvasti totesit omassa postauksessasi että pokaalit
  eivät tulleet ilmaiseksi vaan haasteeseen piti vastata. Aikaa siihen meni mutta oli
  HAUSKA vastata :) Kiitos vielä kerran.

  http://ritamentor.blogspot.fi/2016/06/palkintopokaali-blogille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin jo vastauksesi ;) Kiva oli kuulla blogimuistojasi ja hyviä vinkkejä aloittelijoille :)
   Kiitos sinulle ja hyvää viikonloppua :)

   Poista
 7. Kiitos pokaalista! Tähän haasteeseen vastaaminen vaatii jo vähän pohtimista, mitä kaikkea kirjoittaisi, mutta hyvä niin. Minäkin olen miettinyt, mistä blogisi nimi tulee. Oli hauska saada tietää vastaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cilla :)
   Annat vain näppäinten napsutella ajatusvirran viedessä... ja tietysti haluamme kuulla ihmemaasta :) Tulen sitten kurkkaamaan vastauksesi :)
   Hyvää sunnuntaipäivää sinulle :)

   Poista