maanantai 22. lokakuuta 2018

Veera Salmi: Puluboi = agentti NollaBullaNolla ja kamukiemulat


Agentti NollaBullaNolla tulee apuusi aina silloin kun apua kipeimmin talvitset. Jos talvitset tutkimuksentekijää, mysteelinlatkaisijaa, pylväitä, pylpylöitä tai bullamallia, soita talunhohtoiseen puhelimeen, joka on Pulufon T3000!

Yllä olevasta puhelinnumerosta saat halutessasi kiinni hurmaavan Puluboin, joka on Veera Salmen luoma iki-ihana kirjahahmo. Puluboi seikkailee tällä kertaa yksin, kun aiemmissa kirjoissa hänen seuranaan oli Poni nimeltään Mai. Kaunis nimi, Mai. No Mai seikkailee siis aiemmissa kirjoissa. Emmi Jormalainen on kuvittanut Veera Salmen Puluboi-kirjat ja tällä kertaa tekstiä on vähemmän ja kuvitusta enemmän. Ai niin kirjassa on myös Iki-vauva, ihan oikein Iki-vauva. Kirjan nimi on siis Puluboi = Agentti NollaBullaNolla ja kamukiemulat. Kamukiemulat kirjoitetaan L-kirjaimella, sillä Pulut eivät sano R-kirjainta, koska se on heidän kielessä kirosana. Aivan oikein kirosana.

Nyt sinulla on muhkea hetki! Sinulla on nyt uskomattoman huikea huippuhetki. Sinulla on elämän kevät! Tämä teos on nimittäin hyvin öveli, ja luettuasi tämän, tiedät maailmasta paaaaaljon enemmän. Kuten sanottu minä, Puluboi, olen muuttunut agentti-tutkija-putkijaksi talunhohtoisissa tunnelmissa  ja tietysti siksi, että sinun viisautesi lisääntyisi. Tämän kiljan luettuasi viisautesi lisääntyy noin 99,9 plosenttisesti, joten pane valmuuden vuoksi joku nalu pään ympälille, ettei se vaan poksahda.

Ai että minä rakastan Puluboita ja minä rakastan lukea ääneen hänestä kertovia kirjoja sellaisille, jotka tykkäävät Puluboista. Varsinkin alle 100-vuotiaille ja luulenpa, että Puluboin kavereita löytyy myös yli 100-vuotiaista lukijoista.

Jos sinulla on siis kavereiden suhteen ongelmia, niin  kirjasta löytyy ohjeita miten toimia kummallisissa ja oudoissa tilanteissa ja ainahan Puluboille voi myös soittaa. Puluboi haluaa edistää rauhaa ja ystävyyttä eli Puluboin kielellä lauhaa ja ystävyyttä.

Veera Salmi, Puluboi = Agentti NollaBullaNolla ja kamukiemulat *****
Kuvitus Emmi Jormalainen
Otava 2018
s. 120

4 kommenttia:

 1. Voihan helttileijaa Mai; mikä liemukas esittely! Ikähaalukkaan mahtuvana tallennan tämän valmasti pätevan NollaBullaNollan Pulufon T3000 luuliin pahan päivän valalle. Hauskaa viikonjatkoa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui niin pahalta viedä kilja takaisin kiljastoon, melkein itkaisin ikävästä. Tuli Puluboita heti ikävä <3 Minullakin on T3000 tallennettuna kännykkään - pahan päivän valalle ja tietysti niihin agenttihommiin. Eihän sitä tiedä minä päivänä semmoista agenttia talvitaan, varsinkin Bullamallia valten :)
   Moljensta vaan ja mukavaa viikonloppua ja lauhaa :D

   Poista
 2. Ihana esittely varmasti ihanasta kirjasta. Ihan varmasti tulee lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puluboi on vaan niin ihqu ja ihana, että hänestä tulee aina huippukivoja esittelyitä :)

   Poista