torstai 1. marraskuuta 2012

Linda Howard: Yön huntuKaikille romantiikan ystäville amerikkalaisen bestsellerkirjailijan Linda Howardin Yön huntu (Veil of Night 2010, suom. 2012) antaa roppakaupalla kaikkea sitä, mitä kuuluu rakastumiseen, intohimoon ja suhteen kehittymiseen. Totta kai rakastavaisten tielle nousee esteitä, sillä kirjassa tapahtuu murha, joten kirjaa voi kuvailla yhdistetyksi rakkaus- ja jännitysromaaniksi. 

Kirjan pääosissa ovat hääsuunnittelija Jaclyn Wilde ja rikosetsivä Eric Wilder, kirjailija on laittanut selvästi pientä komiikkaa päähenkilöiden sukunimiin. Näin pienen naisfeministin silmin katsottuna kirjailija tekee fiksusta naispääosan esittäjästä rakastuessaan hupsun ja päättömästi käyttäytyvän, joka miehestä vaikuttaa entistä kiinnostavammalta, koska käyttäytyy siten. Ovien paiskominen ja kadulla kiljuminen ei oikein tunnu rakastuneen käytökseltä, päinvastoin se vaikuttaa ennemmin varhaisteinin kehitysasteelle taantumiselta. Huolimatta siitä, että Jacklyn käyttäytyy lapsellisesti ja on epäiltynä murhasta, Ericin tunteet vain kuumenevat. 

Kirjan rakastelukohtaukset ovat todellakin parempia kuin ne ovat Fifty Shades-kirjoissa, joista kerron omissa arvosteluissa Kirjasähkökäyrän sivuilla. Yön huntu – kirjan rakkauskohtauksista voin sanoa, että ne ovat pehmopornoa ja luen siitä välillä ihan mielelläni. Fifty Shades – kirjoissa seksiä on liikaa, joten se uuvutti ainakin minut. Yön huntu kertoo myös jännitystarinan, joten lukija joutuu miettimään myös mahdollista murhaepäiltyä, kenellä on motiivi tappaa morsian viikkoa ennen häitä. Vaaroja ja viettelystä kaipaaville kirja on mukava lukupaketti, jonka seurassa aika ei tule pitkäksi eikä kirjan jännityskään vie yöunia. **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti