perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kesälomalla luetaan rennosti

Tervetuloa kesäkuu. Koko toukokuun ajan on Suomessa saatu nauttia lämpöaalloista, jotka sulattivat lumet, jäät, roudat ja suomalaiset. Kukat, puut ja pensaat heräsivät aikaisin ihanan lämpimän valon voimasta, jota taivaalla killittävä aurinko on suonut anteliaasti. Pianhan se kesäloma on täällä, sillä loppuviikosta jo loppuvat koulutkin. Jotakin pitäisi lomalla tehdä ja minusta mukavinta aikaa lomalla on runsas lukuaika. Tosin luen kesällä ennemmin kevyempiä kirjoja, viihdettä ja dekkareita. Kokosin sopivaa lomalukemista tähän postaukseen ja jokaisesta kirjasta löytyy bloggaus klikkaamalla kirjan nimeä. Ps. kuvat ovat Turun puutarhamessuilta.


Adébáyọ̀ Ayọ̀bámi: Älä mene pois
Tähän kirjaa ihastuin täysillä. Viihdyttävä teos Nigeriasta.


Bradley Alan: Kolmasti naukui kirjava kissa   
Flavia de Luce-sarja on mainio dekkarisarja, josta löytyy ruumiin lisäksi huumoria. Nuori päähenkilö on mainio kirjahahmo.


Faye Gaël: Pienen pieni maa
Solahdin lumoutuneena Afrikkaan mangopuiden alle maistelemaan herkullisen meheviä mangoja, joita kirjan päähenkilö 11-vuotias Gaby poimi puista ystäviensä kanssa, no varastivat lähitalojen pihapuista. 


Gavalda Anna: Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja
Ranskalaisen Anna Gavaldan novellikirja sisältää seitsemän novellia. Kirjoitustyyli on kepeää ja tekstistä voi lukea välillä mustaa huumoria.  


Honeyman Gail: Eleanorille kuuluu ihan hyvää
Eleanor on elellyt sinkkunaisen elämää häiritsemättä ketään, mutta kirjan kuvioissa hänen elämässään puhaltavat muutoksen tuulet. 


Kawakami Hiromi: Sensein salkku
Japanilaisen Hiromi Kawakamin yllättävä teos on kuvaus ystävyyden syntymisestä, joka kehittyy lopulta rakkaudeksi. 


Lähteenmäki Laura: Yksi kevät
Ihastuin kovasti tähän nuortenkirjaan, joka kertoo nuorista tytöistä Suomen sisällissodassa.


Mackintosh Clare: Minä näen sinut  
Brittiläisen Clare Macintoshin uusin trilleri oli niin koukuttava, että luin sen kannesta kanteen yhdellä lukukerralla. 


Mustonen Enni: Taiteilijan vaimo
Syrjästäkatsojan tarinat jatkuvat ja kirja on kivaa kesälukemista.


Zadoorian Michael: Viimeinen loma 
Amerikkalaisen Michael Zadoorian teos sisältää Ellan ja hänen miehensä Johnin roadtripmatkan, jolle he sananmukaisesti karkasivat. Kirjasta on tehty hauska elokuva, jonka tähtenä loistavat Helen Mirren ja Donald Sutherland. 


Aurinkoisia kesäpäiviä ja lukuiloa!


18 kommenttia:

 1. Kiitos lukuvinkeistä. Kesällä tulee luetuksi normaalia enemmän dekkareita, eli tuo Alan Bradleyn dekkarisarja kiinnostaa. Anna Gavalda vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. Hyvää kesäkuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :)
   Alan Bradleyn dekkarisarja on mitä mainioin kesäkirjasarja. Tulet viihtymään varmasti sen seurassa :)

   Poista
 2. Toukokuu on ollut suorastaan fantastinen - toivottavasti kesän ihanuus ei jää tähän! Kiitos lukuvinkeistä, monta joita en ole lukenut. Ja kiitos myös kivoista kuvista - lukuiloa ja kaikkea onnellista kesääsi Mai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi meillä on toukokuun aurinkoiset päivät muistona. On se niin ihanaa, kun suli auringon lämmöstä. Sitä kaipasin :)
   Minä luulin, että olet lukenut jo kaikki näistä kirjoista.
   Lukuiloa ja onnea sinunkin kesääsi Riitta :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Summer is the best time of the year. Love, flowers and books.

   Poista
 4. Ihania lukuvinkkejä, kiitos Mai!

  Toivottelen hyvää kesäkuuta ja makoisia lukuhetkiä <3

  VastaaPoista
 5. Monia hyviä vinkkejä, kiitos Mai <3 tuo Lähteenmäki kiinnostaa! T.annika kirjautumattomana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kevät on mielenkiintoinen tarina sadan vuoden takaa. Kivoja kirjoja kesääsi.

   Poista
  2. Yksi kevät on mielenkiintoinen tarina sadan vuoden takaa. Kivoja kirjoja kesääsi.

   Poista
 6. Ihanasti todettu: suomalaisetkin sulivat! Totta: iloisempia ilmeitä on näkynyt ja vastaantulijoilla joskus pientä hymynpoikastakin silmänurkissa sekä varovaista small talkin tynkää...

  Valo ja lämpö sekä luonto ja sekalaiset kesäkirjat grilliherkkujen, vihannesten ja marjojen ryydittäminä, ah se on niin onnea: dolce far nientea sinulle Mai:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaren rauhassa kuuntelen linnun luritusta Ozzy kainalossa. Ja kiroan ennakoivaa tekstiä tässä tabletissa. Ilma on mitä ihanin, mutta ei päästä saunaan kun ei sada vettä, olemme sadeveden armoilla jee. Mutta ei makiaa mahan täydeltä. Luetaan ja nautitaan kesästä.

   Poista
  2. Saaren rauhassa kuuntelen linnun luritusta Ozzy kainalossa. Ja kiroan ennakoivaa tekstiä tässä tabletissa. Ilma on mitä ihanin, mutta ei päästä saunaan kun ei sada vettä, olemme sadeveden armoilla jee. Mutta ei makiaa mahan täydeltä. Luetaan ja nautitaan kesästä.

   Poista
 7. Lukusuosituksia on hauska lukea. Kesä ja lukeminen kuuluvat yhteen 📚mutta heh heh tietenkin kunnon lukutoukat lukevat kaikkina vuodenaikoina. Se kesälukemisto vaan on jotenkin omanlaisensa, just esim. dekkarit kuten sinäkin sanot.

  Tuo sinun avausvirkkeesi on suurenmoinen. Niinhän se aurinko sulatti suomalaisetkin ☀️😀😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, luen aina kiinnostuneena muiden tekemiä lukusuosituksia, ja yleensä löydän jotain kivaa luettava suosituksista. Joillekin loma on ainoa aika, milloin ehtii lukemaan, joten lukusuosituksista voi olla apua. En kyllä jaksa lukea mitään raskaampaa kesän aikana. Jotenkin tuntuu, että takki on tosi tyhjä. Kevyttä lukemista kiitos minulle.

   ☀️😀😎

   Poista
 8. uusia kirjoja minulle, tällästa ite ajattelin:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/06/bocker-jag-vill-lasa-i-sommar-topplista.html

  VastaaPoista