keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Mari Ahokoivu: Löydä minut tästä kaupungistaKävin tänään ulkona.
Tiedän. Hyvä tyttö. Siellä taisi sataa.
Satoiko? En oikein muista enää.
Et muista? Miten niin et muista?
En tiedä.

Mari Ahokoivun (1984) tummasävyinen sarjakuvateos Löydä minut tästä kaupungista kertoo tytöstä, jonka kasvot ovat kadonneet, kun hän muutti vieraaseen kaupunkiin. Hänelle kertyy ongelmia painajaisista, huijarioppaasta ja siitä, että häntä ei näe kukaan. Outo varjo seuraa häntä joka paikkaan.

Löydä minut tästä kaupungista on yhtä aikaa surullinen yksinäisyydestä kertova tarina, mutta silti aika mielenkiintoinen ja kiinnostava tarina, josta löytyy jopa mustasukkaisuutta,  ja johon on saatu väriä stalkkerimaisesta varjosta, jonka kanssa tyttö keskustelee. Tytön kasvot tulevat lopulta yllättävällä taholla vastaan. Ja lopun trillerimäisyys on kieltämättä yllättävän  hyvin tehty.

Mari Ahokoivu on opiskellut sarjakuvapiirtämistä ja nykyisin hän opettaa sitä. Opettamisen avuksi hän on tehnyt opaskirjan sarjakuvapiirtämisestä. Graafikkotausta näkyy upeassa piirrosjäljessä taidokkaina kynänjälkinä. Kirja on musta-valkoinen, joka tehostaa tarinan syvempää filosofiaa ja tekee kirjasta fantasianomaisen.

Mari Ahokoivu, Löydä minut tästä kaupungista
Asema 2009
s. 107
sarjakuvateos

7 kommenttia:

 1. Tervetuloa Sussi K Kirjasähkökäyrän lukijaksi.
  Lukuiloa!

  VastaaPoista
 2. Tässäpä oivan kuuloinen sarjakuvavinkki - kiitos! Juuri kävin lainaamassa kirjastosta muutaman sarjakuvan, niitä on kiva lueskella kesällä. Pitää laittaa tämäkin varaukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä yllättynyt tästä sarjakuvateoksesta, miten syvällisen sanoman voi sarjakuvatarinan avulla kertoa muille ihmisille. Yksinäisyys on satuttava teema.
   Pitäisi mennä ihan pääkirjastoon katselemaan sarjakuvakirjoja ja varata lisää sarjakuvia kesälukemistoon :)

   Poista
 3. Kiitos tästä esittelystä. Olen lukenut hyvin vähän sarjakuvia, enkä ole koskaan postannut niistä. Tämän voisin kyllä lukea, eli kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :)
   Minä taas luen sarjakuvia, mutta ei niistä tule postattua mitään. Tämä sarjakuvateos oli sen verran laadukas ja siinä on niin syvä sisältömerkitys, että halusin tuoda sen esille.

   Poista
 4. Tummuus, mustavalkoisuus - kuulostaa tehokkaalta. Mahtaisiko sopia teini-iän angstiin ? Luulen että monet teinit pitäisivät tuosta. ♣️ ♠️ 🖤 Jännittävältä kuulostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja sopii varmasti teini-ikäisille ja nuorille aikuisille, mutta myös aikuisille. Yksinäisyys koskee kaiken ikäisiä, valitettavasti. Uudessa asuinpaikassa voi olla yksinäistä, niin kuin tässä tarinassa.

   Poista