torstai 7. helmikuuta 2019

Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras


Olihan hän alun alkaenkin päättänyt ryöstää Tomin. Miksi se asia olisi muuttunut miksikään? Oli Tomin omaa typeryyttä, että meni ehdoin tahdoin päästämään varkaan taloonsa. Syyttäköön siitä itseään. Tämä oli sitä paitsi viimeinen kerta, kun hän joutuisi tekemään näin. Vain tämä yksi keikka, ja hänen ei tarvitsisi varastaa enää koskaan. Hänellä olisi tarpeeksi rahaa itsensä elättämiseen ja kouluttamiseen, ja jonakin päivänä hän eläisi aivan kunniallista elämää.

Anniina Mikaman esikoiskirja 1890-luvun Helsinkiin sijoittuva Taikuri ja taskuvaras aloittaa uuden kirjatrilogian, josta seuraava osa Huijarin oppipoika ilmestyy tänä vuonna. Kirja on upea yhdistelmä eri kirjalajeja. Kirja sisältää fantasiaa, historiaa, spefiä, trillerimäisiä kohtauksia ja romantiikkaa. Upea kattaus ja sopivasti höystetty mainioilla päähenkilöillä, jotka ihastuivat toisiinsa melkein ensi katseesta. Tätä trilogiaa ei voi olla lukematta, sillä se koukuttaa heti ensi sivuilta mukaansa.

16-vuotias Mina oli  jäänyt yksin vanhempiensa kuoleman jälkeen. Omnibussiyhtiön johtajana toiminut isä löytyi hukkuneena kuhmu päässään ja äiti kuoli suruun. Mina joutui elämään kaduilla ja asumaan hatarassa liiterissä. Henkensä pitimiksi hän varasti elantonsa. Sitten tapahtui jotakin, mikä muutti hänen elämänsä, sillä hän kohtasi Tomin, joka oli taikuri, eikä pelkästään sitä, vaan paljon muuta. Tom asui vanhan professorin kanssa, joka tarvitsi ulkoiluttajaa, sillä Tom ei enää jaksanut eikä hänellä ollut aikaa hoitaa vanhusta. Tom oli aika uhkarohkea palkatessaan taskuvarkaan taloonsa, joka oli täynnä kaiken maailman aarteita.

- Minne neiti on menossa tähän aikaan yöstä? Tom kysyi. Hän oli aidosti hämmentynyt, kuin ei olisi kerta kaikkiaan voinut ymmärtää, mitä Mina oli tekemässä. Hän ei ollut edes varautunut sellaiseen mahdollisuuteen, että Mina voisi pettää hänet. Ei Mina ollut itsekään varautunut siihen. Oli eri asia varastaa ihmiseltä, jota ei lainkaan tuntenut ja jota ei joutunut kohtaamaan silmästä silmään. Nyt hän jäi jo toistamiseen kiinni Tomille. Mutta tällä kertaa Tom ei voisi antaa anteeksi, ei sentään tällaista! Poliisit tulisivat hakemaan hänet ja hän joutuisi vankilaan.

Taikurin elämä oli täynnä silmänkääntötemppuja ja magiaa ja mystisiä salaisuuksia, joihin Minakin pääsi pikkuhiljaa osalliseksi, sillä hän aloitti avustajan työt Tomin esityksissä. Tomin seuraan hinkui myös muuan näyttelijäkaunotar, ja Mina huomasi olevansa kiukkuisen mustasukkainen kyseiselle kaunottarelle. Nainen kantoi sormessaan sormusta, joka oli Minalle tuttu vuosien takaa. Viimeisen kerran, kun hän näki isänsä, tämä nousi vaunuihin, jonka ikkunaan nojasi naisen käsi, jossa oli kyseinen sormus. Mina huomasi päässeensä isänsä kuolemaan liittyneen henkilön jäljille. Mina oli nimittäin varma, että kuolema oli jonkun rikollisen aikaansaama. Näihin historiallisiin ja taianomaisiin jännitystunnelmiin oli ihana uppoutua.

Anniina Mikama, Taikuri ja taskuvaras *****
Wsoy 2018
s. 411
Nuortenkirja

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtiin 4, 5, 13, 16, 18, 32, 35, 41

Kirjan ovat bloganneet mm.  Kirsi, Kia ja Reta.

6 kommenttia:

 1. Ahh... jotenkin olen odottanut juuri tuollaista kirjaa tulevaksi. Pitääkin ehdottomasti hankkia tuo luettavaksi. " fantasiaa, historiaa, spefiä, trillerimäisiä kohtauksia ja romantiikkaa" - kuulostaa juuri ja täsmälleen minulle sopivalta enkä pitkään aikaan ole osunut lukemaan jotain, joka veisi tosissaan mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, odotin tällaista kirjaa, joka koukuttaa fantasiamaailmaan mukaan. Tämä kirja vei mukaansa heti ensi sivulta. Jostakin syystä minua koskettaa päähenkilöt, jotka joutuvat elämään kurjissa olosuhteissa, mutta silti selviävät elämässä. Tulet varmasti viihtymään kirjan tarinassa :)

   Poista
 2. Nautin tuosta kirjasta aivan suunnattomasti ❤️❤️❤️
  Nyt odottelen jatko-osaa joka ilmestyy pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olemme samiksia, sillä minäkin pidin kirjasta kovasti. Jännityksellä odotan sarjan seuraavaa kirjaa =)

   Poista
 3. Minäkin odotan, mihin seuraava osa MInan ja Tomin vie! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava osa jännittää minuakin kovasti. Uskomaton fantasiakirja, upea tarina ja sympaattiset päähenkilöt.

   Poista