perjantai 14. syyskuuta 2012

Karin Slaughter: Pettävä hiljaisuus


Karin Slaughter on kirjailija, jonka kirjoja odotan aina yhtä innokkaasti. Hänen kirjasarjojensa pääosien esittäjät ovat erittäin mielenkiintoisia tyyppejä, joiden tarinamatkaa odotan aina yhtä innokkaasti. Tosin Saran miehen kuolema oli todellinen järkytys minulle, jota en voinut antaa anteeksi pitkään aikaan Slaughterille. Uusimmassa kirjassa Pettävä hiljaisuus (Broken 2010, suom. 2012) Jeffreyn kuolemasta on kulunut neljä vuotta ja Sara on alkanut pikkuhiljaa toipua. 

Sara, joka on lääkäri ammatiltaan, on tullut kiitospäivän viettoon kotikaupunkiinsa ja joutuu keskelle sarjamurhaajan ilkeitä tekosia. Nuoren tytön murhasta epäillään Saran aiemmin hoitamaa kehitysvammaista miestä ja Sara epäilee heti poliisien tehneen virheen tulkinnoissaan, varsinkin Lenan, jota Sara pitää miehensä surman aiheuttajana. Poliisit tekevät kaikkensa, etteivät salaisuudet paljastu, mutta Sara saa avukseen Slaughterin toisen sarjan mestaririkospoliisin, Will Trentin, joka huomaa heti virheet ja peittely-yritykset.

Saralla ja Willillä on pientä säpinää ilmassa, mutta lukija voi itse ottaa selvää mitä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään. Varmaa ainakin on, että odotan seuraavaa kirjaa Sarasta ja Will Trentistä suorastaan kiihkeästi. Slaughterin kirjoissa on romantiikkaa, haluja, odotuksia, jännitystä ja vaarallisia tilanteita runsaasti. Slaughter osaa kirjoittaa siten, että lukijalle ei jää epäselväksi mitä mies naiselta haluaa tai nainen mieheltä. Kirjailija kirjoittaa valitettavasti runsaasti erilaisia esteitä rakastavaisten tielle, kuten Saran ja Jeffreyn. Ehkäpä kirjailija tiesi jo silloin, että Sara ja Will kohtaavat, joten Jeffreyn oli kuoltava.
Kirja on tosi jännittävä, murhaaja on taatusti yllätys jokaiselle lukijalle. 

Karin Slaughter, Pettävä hiljaisuus *****
Tammi 2012
Broken 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti