torstai 11. heinäkuuta 2013

10.7.13 Blogistanian lukumaraton


Ensimmäinen lukumaraton on ohi, jossa olin mukana, tosin ilman tietokonetta, sillä mies teki töitä koneella koko päivän ja minä luin. En voinut siis osallistua yhteiskeskusteluihin. Olin varannut kuvassa olevat kirjat lukumaratoniin, jonka aloitin aamulla kello 10.00. Lopetin 11.7. kello 12.00, sillä piti ottaa parit nokoset.
Koko eilisen päivän oli radio auki, sillä Vihtavuoren tapahtumat koskettivat läheltä, sillä perhetuttu on siellä töissä. Luin siis huonosti, enkä nauttinut kirjoista yhtään. Luin kolme kirjaa ja Maaria Päivisen novellin Regina-lehdestä. Kirjojen sivumäärä oli 960 plus novelli päälle.

Lukumaratonikirjat olivat Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat; Christopher Isherwoodin Cabaret - Jäähyväiset Berliinille ja Paul Tordayn Ventovieras. Mieskirjallisuutta vahvisti Maaria Päivisen surumielinen pariskunnan erosta kertova Mitä jäljelle jää - novelli. Slaughterin kirja oli varalla, jos joku kirjoista ei kiinnosta.

Nyt aion suunnistaa ulos tuulettamaan jähmettyneet aivosoluni ja ajella nurmikon. Uskon, että ensi yönä uni maistuu. Kirja-arvostelut tulevat sitten myöhemmin. Tällä hetkellä olo on kuin olisi tenttiin lukenut, päntännyt ja päntännyt, mutta aivojen muistilevy ei juuri tallentanut mitään. Ehkä myöhemmin muisti palautuu. Oikeastaan olo on semmoinen, että ei edes halua muistella.


8 kommenttia:

 1. Eipä ollut sitten varsinainen lukunautinto;/
  Mutta osallistuit kuitenkin:)
  Hyvää ja antoisaa viikonloppua, Mai.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesti tosiaan monta tuntia ennen kuin tiesimme, että perhetuttumme on turvassa. Aika hurja tapahtuma Suomessa. Ihan kirja-ainesta koko kauhu ja ihmisten evakuoinnit kuten sota-aikana. Lapualla tapahtui se kamala ammustehtaan räjähdys joskus aikoja sitten ja se oli mielessä.
   kiitos Aili-mummo :)

   Poista
 2. Onnittelut upeasta suorituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Täällä kirjablogimaailmassa tulee osallistuttua kaikenlaisiin haasteisiin. Ventovieras kirja oli Annika K:lta saamani haaste, joka tuli nyt luettua tässä maratonin varrella.

   Poista
 3. Maraton-kuulumisia on kiinnostavaa lukea, vaikka itse en päässyt mukaan. Ja kiinnostavaa myös kuulla mitä pidit Hosseinin kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä en jaksa nukkumatta tämmöisiä maratoneja ja teksti alkaa tökkimään silmiin. Utelias kun olen niin tämäkin piti kokeilla :)

   Poista
 4. Paljon sait luettua, vaikka olosuhteet eivät nyt parhaat mahdolliset olleetkaan. Onneksi Vihtavuorellakin päästiin pelkällä isolla säikähdyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni onnettomuudessa. Taitavat tutkia pitkään tapausta ja etsiä syyllisiä tapahtumiin. Toivottavasti kehittävät toimintaa, että vastaavaa ei pääse tapahtumaan.
   Ihmeen paljon sain luettua, ja kaikki olivat mieskirjailijoiden kirjoja. Minä tuppaan suosimaan noita naiskirjailijoiden kirjoja ja olen päättänyt lukea ihan tosissani myös mieskirjallisuutta. Naiskirjallisuudessa ja mieskirjallisuudessa on eroja. Joskus minua ärsyttää mieskirjailijoiden naiskuvaukset, varsinkin dekkareissa...ja se tunnepuoli on ihan eri maailmoista ;)
   Mies kuuntelee tuossa vieressä Taavi Soininvaaran Punainen jättiläinen -kirjaa, enkä usko, että pystyisin sitä ainakaan lukemaan, ehkä voisin kuunnella.

   Poista