torstai 18. heinäkuuta 2013

Sisälläni - Inside Out 2
Lisa R. Jones on kirjoittanut eroottisen kirjatrilogian Inside Out, joista ensimmäinen oli Ihosi alla ja toinen julkaistu kirja on nimeltään Sisälläni. Eroottiset kirjat lisäsivät myyntiään, kun pehmopornoksi nimitetyt Fifty Shades – kirjat tulivat julkisuuteen. Näiden kirjojen lukijat ovat selkeästi naisia, jotka kaipaavat piristystä elämäänsä näiden kirjojen avulla. Kirjat ovat vahvalla tunnelatauksella ja seksuaalisesti virittyneitä. Kirjoissa kerrotaan rakastelu- ja seksikohtauksia, jopa sadomasokistisia kohtauksia.

Ensimmäinen Inside Out kirja sisälsi kiihkeitä rakastelukohtauksia toisiinsa ihastuneiden taidemaalarin Chrisin ja taideliikkeessä työskentelevän Saran välillä. Jännitystä lisäsi Saran pomo Mark, joka myös oli kiinnostunut Sarasta. Sara meni liikkeeseen töihin, koska hänen haltuunsa oli joutunut tavarakontti, joka sisälsi taideliikkeessä aiemmin työskennelleen Rebeccan tavaroita. Sara löysi kontista eroottisia, sadomasokismia sisältäviä päiväkirjoja ja pelkäsi hänelle tapahtuneen jotakin ikävää. Ihosi alla jäi jännittävään kohtaan, kun Sara oli tutkimassa konttia ja valot sammuivat.

Olen tukehtumaisillani keskellä täydellistä pimeyttä sähkökatkon iskettyä äkkiarvaamatta varastoon, jossa olen ollut penkomassa löytääkseni johtolankoja Rebeccan olinpaikasta. Näen itseni yllättäen kammottavassa kauhuelokuvassa, jollaisia inhoan katsella, ja olen se tyttö, joka tekee kaikki väärät valinnat ja päätyy veriseksi ja hengettömäksi.

Sisälläni jatkaa siitä, mihin Ihosi alla jäi, eli pimeään varastoon. Joku pimensi varaston tahallaan, mutta miksi hän sen teki ja oliko Sara vaarassa. Ainakin Chris uskoi jonkun haluavan Saralle pahaa, ja laittoi suuret rattaat pyörimään, jotta Sara olisi turvassa. Fifty Shades ja Inside Out – kirjoissa nainen oli pienituloinen ja mies monimiljonääri, joten pian kummassakin sarjassa nainen puettiin kalliisiin vaatteisiin ja koruihin ja muutto miesystävän upeaan asuntoon kävi käden käänteessä. Kirjoista tuli mieleen vanhanajan Tuhkimo - satu, johon on lisätty seksi, johon liittyy ongelmia ja jopa väkivaltaa. Nainen ei ensin halua kipua ja sitten jopa lievästi pakottaa miehen kovaan seksiin, jotta mies olisi tyytyväinen. Mies oli isäntä ja nainen alistuja. Tukasta kiinni ja luolamies raahaa naisen luolaansa.

Inside Out-sarjan kakkososassa Sara etsi Rebeccaa ja hän oli huolissaan myös ystävättärestään Ellasta, joka lähti miesystävänsä kanssa Pariisiin, eikä ilmoittanut itsestään mitään. Chris auttoi Saraa palkkaamalla kalliin etsivätoimiston tehtävään. Huippukohtauksessa tarvittiin myös poliisien apua, kun sekä Sara että Chris jäivät aseella uhkailevan ihmisen maalitauluksi. Rebeccan kohtalo ratkesi, mutta Ellan kohtalo ei. Myös Saran ja Chrisin suhde oli vaikeuksissa. Chris oli lähdössä Pariisiin ja oli hankkinut liput myös Saralle. Ehkäpä tapaamme kolmannessa kirjassa rakastavaiset kuumissa sänkypuuhissa ratkomassa salaisuuksia ja penkomassa omia luurankoja kaapeista Pariisin taivaan alla. Sisälläni oli viihdyttävä, mutta juonenkulku ja tapahtumat olivat turhan keveitä ja väliin jopa epäuskottavia, mutta eroottiset kohtaukset olivat ihan kiitettäviä. ***

Lisa R. Jones, Sisälläni
suom. Lasse Linna
Gummerus 2013
Being Me 2013
s. 419

2 kommenttia:

 1. Hymyilytti tuo "eroottiset kohtauset ihan kiitettäviä". Tällainen trilleritäti on ahminut tänä kesänä hurjat määrät (omalla mittakaavalla) enemmän tai vähemmän romanttisia teoksia. Niihinkin näemmä jää koukkuun. Kuten dekkareihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, rakkaus on monipuolinen aihe. Huomasin, että itse olen lukenut aika paljon miesten välisestä rakkaudesta tänä vuonna. Siipirikossakin oli pieni juonenpolku homoseksuaalisuudesta.
   Jacossakin, vaikka on hurja jännityskirja, on kolmiodraamakohtaus ja Valkoinen ruusu kertoo viisikymppisen naisen ja nuoren miehen rakkaudesta.
   Eroottiset kirjat myyvät hyvin, joten se kertoo siitä, että aihe on kiinnostava. Nina Hurman Punainen höyhen oli mielestäni ihanan eroottinen, vaikka oli dekkari. Suosittelen, jos et ole vielä lukenut Hurman kirjaa :)

   Poista