maanantai 18. joulukuuta 2017

Joululahjakirjoja
Tip tap tip tap tonttujoukot ovat touhunneet pitkin vuotta ja paketoineet ahkerasti lahjoja. Kirjalahjat ovat mieluisia lahjoja vuodesta toiseen, vaikka kirjojen vähenemisestä on puhuttu paljon. Me kirjojen ja lukuilon puolestapuhujat voimme kannustaa, tukea ja suositella mukavia kirjoja luettaviksi. Olen koonnut tähän mukavan joululahjakirjakattauksen, josta voi poimia kirjalahjavinkkejä näin viimeisellä jouluviikolla. Jouluaattohan on jo sunnuntaina. Klikkaa kirjan nimeä, niin pääset lukemaan tarkemman kuvauksen kirjasta.


Dekkariviihteen ystävälle on Ninni Schulmanin Tyttö lumisateessa mukavan kevyt jännityskirja, joka ei vie yöunia mennessään. 
Pekka Matilaisen keskiajan Roomaan sijoittuva historiallinen dekkari Miniatyyrimaalari on mielenkiintoinen tuttavuus. Jännä kulkea ajassa taaksepäin, mutta ihmismieli ei ole tainnut muuttua noista ajoista, sillä hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan niin menneisyydessä kuin nykyisyydessäkin.
Arundhati Royn Äärimmäisen onnen ministeriö vie lukijan värikkääseen Intiaan. Kirjan sivuilla lukija joutuu pohtimaan Intian yhteiskunnallisia tapahtumia, rakkautta ja ihmisen halua olla sellainen kuin on.
Kjell Westön Rikinkeltainen taivas on vuoden puhutuimpia teoksia. Kirjan pääteemoja ovat ystävyys ja rakkaus.Koko Hubaran Ruskeat Tytöt on keskustelunavaus sille, minkälaista on elää Suomessa ruskeana tyttönä tai ruskeana poikana tai ylipäätään muuna kuin vaaleaihoisena suomalaisena. Kirja on koottu samannimisen blogin kirjoituksista (osaksi). Kirjoituksia voi kuvata tunnelmaesseiksi.


Johanna Catanin ja Lari Mäkelän (toim.) Toinen tuntematon sisältää 22 novellia Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan hengessä. Kotimaiset kirjailijat ovat paneutuneet historialliseen tunnelmaan ja tarjoavat näköalan sota-aikaan naisten elämän kuvaajina.


Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia kuvakirjassa käydään Suomen historiaa läpi monen sadan vuoden ajalta. Kylläpä kouluissa historianopetus sujuisi paljon sujuvammin, kun sitä ohjattaisiin tämän kirjan avulla. Mutta nytpä lapset oppivat Suomen historian jo ennen kouluun menoa, ja vanhemmat voivat kerrata omia unohtuneita tietoja kirjan sivuilta. Kirja on sekä opettavainen että hauska, kuten kaikki Mauri Kunnaksen kirjat.
Elämäkertakirjojen lukijoille suosittelen Stig Hansénin Birgitta Ulfsson Mikä ettei? teosta. Kirjasta nousee rakastettu näyttelijä mieleenpainuvasti esille valokuvien kera.


Nuorille lukijoille suosittelen John Greenin teoksia ja uusin teos Kilpikonnan kuorella kertoo nuorista, ystävyydestä, ihastumisista, mielenterveydestä, opiskelusta ja kadonneen henkilön etsimisestä.


Lukuiloa ja tonttuillaan!


12 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä! Hyvää joulua sinulle ja antoisia lukuhetkiä uudelle vuodelle 2018! Harvakseltaan kommentoin mutta seurailen kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther Helmiä <3

   Hyvää joulua myös sinulle ja oikein kiinnostavaa ja idearikasta ensi vuotta 2018.
   Noinhan se tuppaa minullakin käymään, että seurailen, mutta kommentointi jää enempi tänne omalle sivustolle <3

   Lukuiloa <3

   Poista
 2. Kiitos lahjavinkeistä! Meillä pukettiin livahti ainakin uusin Neropatin päiväkirja. :) Hubaran kirjan luin juuri ja komppaan suosituksena. Yksi vuoden tärkeimmistä kirjoista. Toinen tuntematon olisi oma toive pukilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihi nainen <3
   Neropatti on mainio lahja :) Minustakin Kokon kirja on tärkeimpiä kirjoja ja suosittelen sitä varsinkin nuorille ja nuorille aikuisille. Blogissakin kannattaa vierailla, siellä on paljon kirjavinkkejä plus muita vinkkejä.
   Haluaisin lukea Toisen tuntemattoman ihan ajan kanssa. Sinulla on hyvä lahjatoive, josta on iloa pitkäksi aikaa.

   Hyvää jouluviikkoa <3

   Poista
 3. Koiramäen Suomen historia ja Toinen tuntematon ovat lukulistallani ensi vuoteen. Kiitos kun muistutit niistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3
   Hyvät kirjat olet valikoinut ensi vuoden lukulistalle. Nautitaan lukemisesta :)

   Hyvää jouluviikkoa <3

   Poista
 4. Äärimmäisen onnen ministeriö ja Toinen tuntematon kiinnostavat kovasti. Ehkä alkuvuonna...Birgitta Ulfssonin elämäkerta oli ihana sanoin ja kuvin. Kuva Bissestä pyöräilemässä hiukset liehuen ei varmaan unohdu ikinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että Äärimmäisen onnen ministeriö kolahtaa sinuun värikkyytensä ansiosta, voit yllättyä lukumatkalla Intiaan :)

   Voi Bissa, tuo kirjankansikuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ihmisestä isolla Iillä. Tähtiloistetta Bissen tähtivaellukselle <3

   Ja hyvää jouluviikkoa Riitta <3

   Poista
 5. Ruskeat tytöt ja Toinen tuntematon olisivat kyllä olennaisia hankintoja omaankin kirjahyllyyn. Tai ties vaikka tontut toisivat jouluna... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa, niitä on mukava lukea aina kappaleet tai novellit kerrallaan. Olethan muistanut kirjoitella toiveita näkyville, tai kertoa kuuluvasti ääneen, ei ne tontut muuten tiedä :D

   Tonttuillaan :)

   Poista
 6. Tyttö lumisateessa on hyvä, onneksi kirjailijalta tulee suomennos jo alkuvuodesta. Kaunista joulua Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, minäkin odotan Ninnin uutta kirjaa Poika joka ei itke. Kaunista ja rauhallista joulua myös sinulle Annika <3

   Poista