Kevät on saapunut lämmittämään mieltä ja kehoa pitkän talven
jälkeen. Keväällä on myös runsaasti juhlapäiviä ja tuntuu, että melkein joka
viikko on lyhennetty juhlapäivien johdosta. On vietetty pääsiäistä ja vappua
sekä helatorstaita. Sunnuntaina tulee vuoroon monelle äidille erityisen juhlava
päivä eli äitienpäivä. Päiväkodeissa, esikouluissa ja kouluissa on askarreltu
salaisuuksia äidille. Kotona pitäisi vielä kehitellä kakku, ennen kuin äidit
heräävät 🌹
Ulla Svenskin Unelmakakut
leivontakirja on jokaiselle leipomisesta haaveilevalle hyvä perusteos, josta on
iloa vuosiksi eteenpäin. Kirjan kakut, leivonnaiset ja suolaiset purtavat
ohjataan melkeinpä kädestä pitäen tekstin ja opastavien kuvien kera. Näiden
ohjeiden avulla onnistuvat juhlapäivien vähäisemmät tai runsaammat tarjoilut,
kun malttaa lukea ohjeet ja tarkistaa, mitä leivonta-aineksia ja välineitä
tarvitaan. Itse innostuin suuresti kirjan kauniista kasviskakusta. Ja miltä
kuulostaa Poliisimestarin auto tai Tatu ja Patu uimassa -kakku? Kirja sisältää
kesälomille siirtyville koululaisille hauskoja kakkuaiheita. Mieheni kertoi,
että hänen äitinsä teki hänelle aina kakun, kun koulu päättyi. Kaupan kakku ei
kelvannut, kakun oli oltava kotonaleivottu.
Unelmakakut
teoksesta löytyy tavallisten kakkupohjien lisäksi erikoisruokavalioiden
kakkupohjia. Kakun kuorrutukseen on
monenlaisia kreemiohjeita sekä levitettäviä ja kaulittavia
kuorrutteita. Fantasiakakuissa on käytetty marsipaania. Tykkään kovasti tuoreista
mansikoista, joten ihastuin Mansikkatiramisuun, joka on lisäksi gluteeniton ja
tehdään kääretorttupohjalla. Uskon, että moni keliaakikko ihastuu juhlissa kuin
juhlissa tällaiseen kakkuun.
Moni kakuntekijä on innostunut tekemään hyydytettyjä
kakkuja, joihin ei tarvita uunia. Hyydytetyt kakut ovat nopeita valmistaa, jos omistaa toimivan jääkaapin.
Minun lempparikakku hyydytetyistä kakuista on upea Mansikkainen
appelsiincharlotta, joka tehdään kääretorttupalasista ja johon hyydytetään
sisälle runsas täyte. Kääretorttuihin laittaisin itsetehtyä mansikkahilloa.
Täytteeseen on laitettu mm. appelsiinijogurttia ja ananasta, joten täyte on
terveellisempi kuin pelkästä kermavaahdosta tehty täyte. Maistuu varmasti jokaiselle
herkkusuulle.
Ulla Svensk on pitänyt netissä suosittua leivontablogia ja telkkarissa
leivontaohjelmia. Hänellä on myös leivontaan liittyvä verkkokauppa netissä. Unelmakakut on hänen ensimmäinen
leivontakirjansa, jonka jälkeen on ilmestynyt melkein joka vuosi uusi leivontakirja.
Tällä hetkellä niitä on jo kahdeksan. Leipomisesta on tullut monia kiehtova
harrastus. Tämän kirjan kuvien ja ohjeiden avulla pääset mukaan leivonnan iloihin ja riemuihin asiantuntevan
leipuri-kondiittorin avulla. Suosittelen 🌹
Ulla Svensk, Unelmakakut
*****
Otava 2008
s. 216
Leivontakirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti