tiistai 20. huhtikuuta 2021

Nicci French: Keskiviikkoa odottaessa

 

Kissa pujotteli sekasotkun halki ja meni olohuoneeseen talon etupuolelle. Oviaukosta sojotti käsivarsi; käsi oli pullea ja kiinteä, kynnet lyhyiksi leikatut, ja nimettömässä oli kultasormus. Kissa nuuhkaisi kättä, sitten nuolaisi rannetta. Se asetti etutassunsa ruumiille, jolla oli taivaansininen paitapusero ja mustat työasun housut, ja kehräten upotti kyntensä pehmeään vatsaan.

 

Keskiviikkoa odottaessa on Nicci Frenchin Viikonpäivä-sarjan kolmas psykologinen jännitysromaani. Sarjan päähenkilönä toimii psykoterapeutti Frieda Klein, joka oli toipumassa edellisen kirjan hyökkäyksestä. Sarjassa on tullut tutuksi muitakin henkilöhahmoja mm. Friedan veljentyttö Chloe ja hänen äitinsä Olivia, ukrainalainen Josef, mentori Reuben ja Jack, jota Frieda ohjaa, sekä Sandy. Myös samat poliisit olivat mukana edelleen, Karlsson ja Yvette Long. Tämä henkilökaarti pyöri Friedan asunnolla häiriöksi asti. Chloe muutti jopa Friedan luokse asumaan, koska ei tullut äitinsä kanssa toimeen. Muitakin lapsia ja nuoria vieraili Friedan luona ja heistä tuli yksi kirjan teemoistakin.

 

Hänellä oli vaikeaa, näin sen, ja halusin vain juosta kilometrin päähän, ikään kuin se olisi tarttuvaa. Yritin työntää hänet mielestäni. Ajattelen häntä silloin tällöin ja sitten työnnän hänet taas syrjään. Varsinainen ystävä.

 

Frieda kiinnostui eräästä lauseesta, jonka hän kuuli. Hän lähti tavoittelemaan lauseen alkuperäistä lausujaa, sillä lause ei jättänyt häntä rauhaan. Lause johdatti hänet lopulta kadonneiden tyttöjen perään. Kyseisiä tyttöjä etsi myös eräs toinen henkilö, johon Frieda tutustui etsintämatkallaan. Yhdessä he olivat tutkijapari, joka teki hyviä löytöjä. Toisaalla Karlsson ja muut poliisit tutkivat murhatun perheenäidin juttua, johon Friedakin lopulta sekaantui tahtomattaan.

 

Kyllä. Dean oli lähettänyt pienen tytön puiston poikki hänen luokseen, tuomisina narsissikimppu ja viesti. Neljä sanaa, joita Frieda oli kantanut mukanaan: ”Ei ollut sinun aikasi.”

 

Friedan varjona kulki myös ensimmäisestä kirjasta tutuksi tullut henkilö, jonka olemassaolon Frieda oli vaistonnut. Todella jännittävä psykologinen trillerisarja. Salaisuudet avautuivat lopulta myös poliiseille. Frieda teki lopulliset läpilyönnit, ja hänestä oli tullut Karlssonin henkinen tuki rikostutkimuksissa. Frieda oli hyvä järkeilemään ja yhdistelemään ihmismielen pinnalle nousevia tuntemuksia.

 

Nicci French on brittiläinen kirjailijapariskunta, joka julkaisee teoksia myös omilla nimillään.  Keskiviikkoa odottaessa jännitysromaanista on hyvä jatkaa seuraavaan Viikonpäivä-kirjaan. Viehätyin heti ensimmäisestä sarjan kirjasta lähtien Friedan omintakeisesta ajattelutavasta. Jännityksellä seuraan hänen omaa jaksamistaan kaiken hulinan ja hyörinän keskellä. Tukijoita ainakin on ihan riittävästi, mutta hän tarttuu aika uhkarohkeasti kiinni outoihin rikollisiin haasteisiin.

 

Nicci French, Keskiviikkoa odottaessa

suom. Raimo Salokangas

Blue Moon 2021

s. 446

Waiting for Wednesday 2013

psykologinen jännityskirja

 

Nicci French: Murheellinen maanantai

Nicci French: Tiistaitaakse jäänyt

 

 

 

5 kommenttia:

 1. Kiitos kirjan esittelystä. Sekä kirja että kirjailija ovat minulle tuntemattomia, joten kiitos lukuvinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän Viikoonpäivä-kirjasarjan takaa löytyy kirjailijapariskunta. He kirjoittavat yhdessä ja erikseen rikoskirjoja.
   Pidän heidän kirjoistaan tosi paljon. Sarja kannattaa aloittaa ensimmäisestä kirjasta, Murheellinen maanantai.

   Poista
 2. Oih, apua!!! En kestä, en kestä. Tarvitsisin tämän juuri nyt. Pitääkö ostaa...Nicci Frenchiä parempaa ei ole. Kiitos muistutuksesta♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Friedan seikkailut rikosten parissa on jotain uskomattoman mahtavaa ja uskon, että uppoudut kirjan tarinaan täysillä.

   Lukuiloa Leena ♥♥

   Poista
  2. Kiitos, mutta kunpa nyt saisin kirjan!

   Blue Moon ei ole vastannut, joten varasin myös kirjastosta.

   ♥♥

   Poista