keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Freida McFadden: Kotiapulainen

 


Minun olisi pitänyt paeta, kun se oli vielä mahdollista. Nyt tilaisuuteni on mennyt. Nyt, kun poliisit ovat talossa ja he ovat löytäneet sen, mitä yläkerrassa on, en voi enää perääntyä.

Vau, olipa koukuttava trilleri. Yhdysvaltalaisen Freida McFaddenin psykologisen trillerin, Kotiapulainen, kertojina toimivat Millie ja Nina. Nina palkkasi Millien heille kotiapulaiseksi. Talo oli upea ja suuri ja perheen isä oli upporikas. Nina oli kotiäiti, mutta tarvitsi apua kaikessa. Lisäksi perheeseen kuului huonosti käyttäytyvä tytär, ihan samanlainen kuin äitinsä.

Pericolo.

Piha oli suuri ja siitä huolehti Enzo, joka ei puhunut englantia. Millie sai sen verran Enzon italiankielestä selvää, että googlettamalla  "pericolo" tarkoitti vaaraa. Olipa outoa, että puutarhuri varoitti häntä. Olisipa Millie tiennyt mihin joutui, mutta hänen toinen vaihtoehtonsa olisi ollut yöpyminen edelleen autossaan. Millie oli vapautunut vankilasta, ja hänen piti ilmoittautua ehdonalaisvalvojalleen säännöllisesti. Nukkuminen sängyssä houkutteli enemmän, joten puutarhurin varoittelu unohtui helposti.

Kun suljen oven, huomaan sen puisessa pinnassa jälkiä. Pitkiä, ohuita viivoja pituussuunnassa noin hartioideni korkeudella. Kuljetan sormiani urien päällä. Ne näyttävät melkein...

Raapimisjäljiltä. Kuin joku olisi raapinut ovea.

Ja yrittänyt päästä ulos.

Perheen isä oli komea ja ainoa, joka käyttäytyi hyvin ja kohteliaasti. Niinhän siinä sitten kävi, että Millie rakastui, vaikka oli päättänyt pysytellä miehistä erossa. Miten Millien rakkauden kävi? Siitä voit lukea tarkemmin Kotiapulaisen sivuilta. Sanonpa vaan, että tulet yllättymään. Kukaan kirjan henkilöistä ei ollut sitä mitä esitti. Mahtavaa juonittelua ja juonenpunontaa. Kirja piti lukea kannesta kanteen samalla kertaa.

Freida McFaddenin Kotiapulainen nousi heti lukemieni psykologisten trillereiden kärkikastiin. Todella häijyä menoa. Ja elokuvakin on tekeillä. 

 

Freida McFadden, Kotiapulainen *****

suom. Jussi Tuomas Kivi

Otava 2023

s. 342

The Housemaid 2022

Psykologinen trilleri

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että sinäkin pidit tästä kirjasta. Minustakin oli hyvä ja yllättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin mainio kaikessa häijyydessään, että odotan kirjasta tehtävää elokuvaa innolla. Kiva, että pidit Satu kirjasta.

   Poista
 2. Wow, kirjassa jo kansi hätkähdyttää; sekä kuva että yläosan teksti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansi sopii hyvin kirjan tunnelmaan. Sen perusteella ei voi kuitenkaan sanoa, että kuka näki ja minne tai kuka teki ja mitä. Lue ihmeessä tämä mainio trilleri.

   Poista
 3. Hei :) Ehdin lukea kirjan viime vuonna ja tein siitä bloggauksenkin. Ja pidin siitä todella paljon. Se oli jännittävä ja kirjan juoni oli juonikas ja se teki minuun vaikutuksen.

  Tällä kirjailijalla on muitakin hyviä jännättäviä ja hyviä juoneltaan. En ole tehnyt niistä bloggausta, koska suomeksi kääntämisestä ei ole mitään tietoa. Tämän kirja suomentamisesta minulla oli tietoa. Toivonkin, että näitä muitakin kirjoja tältä kirjalta tultaisiin suomentamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirjamummi :) Mahtavaa, että pidit kirjasta ja olet lukenut muitakin kirjailijan teoksia. Kiva kuulla, että kirjailijalta löytyy muitakin teoksia, joita voisi suomentaa. Minäkin toivon sitä :)

   Poista