tiistai 3. marraskuuta 2015

Miestenviikon kirjaehdotuksia

Tällä viikolla on vietetty miesten viikkoa ja viikon juhlistaa sunnuntaina oleva isänpäivä. Viikkoon mahtuu myöskin ruotsalaisuuden päivä, joka samalla on tänä vuonna railakas nenäpäivä.

Moni miehistä saa isänpäivälahjaksi kirjan. Markettireissulla huomasin, että isänpäiväkirjat oli aseteltu heti seuraavaksi ostoskorien jälkeen. Kirja on melko varma valinta lahjaksi, joten ilmeisesti kirjat asetellaan siten, kuinka ne ovat edellisenä vuonna menneet kaupaksi. Ensimmäisenä silmiini osuivat jännityskirjat. Seuraavana miehille oli tarjolla tietokirjoja ja kaiken maailman ennätyskirjoja, jotka tietojeni mukaan kiinnostavat myös poikia ikään katsomatta, ja kirjalavan takana vasta olivat ne urheiluun liittyvät kirjat. Jos miehet ostaisivat itselleen kirjoja, olisikohan kirjojen järjestys sama, mietinpähän vaan.

Ajattelin tarjota miespuolisille lukijoille tälle vuodelle isänpäivälahjaksi ja miesten viikon lukukirjoiksi seuraavat kymmenen kirjaa. Olen lukenut kirjat ja kirjan nimeä klikkaamalla pääset lukemaan arvioni kirjasta. Kirjat eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan sattumoisin aakkosjärjestyksessä.

1.  Bengtsson Jonas T.: Submarino   (jännitystä)
5.     Kallentoft Mons: Vesienkelit (dekkari)
7.     Kepler Lars: Vainooja (rikoksia)
8.     Koch Herman: Naapuri (kiinnostava tarina)
10.   Oksanen Kimmo: Kasvonsa menettänyt mies (mielenkiintoinen omaelämäkerta)

  Lukuiloa kaikille miehille tämän miesten viikon aikana!2 kommenttia:

 1. Jaahas jo toinen bloggari (Leena Lumi se toinen) suosittelee miehille Doerrin romaania Kaikki se valo jota emme näe. Minulla on niitä kaksi kappaletta jo ostettuna joululahjoiksi. Pitää vain miettiä, kenelle annan.

  Ohho mikä vonkale!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin Leenan bloggauksesta, että hänkin suositteli samaa kirjaa. Kirjahan ei ole mikään perinteinen miesten kirja, vaikka toisen maailmansodan ajoista kertookin ja hiukan sen jälkeenkin. Aihepiirissä on elementtejä, jotka voisivat miehiä kiinnostaa, poikien sotakoulutus Saksassa, radioamatööriharrastus jne. onhan siinä sitä sotakuvaustakin.

   Vonkale lymyili laiturin alla ja nappasi uuteen uistimeen :) Hyvä ruoka siitä tuli :)

   Poista