keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Seitsemännen taiteen tarinat -lukuhaastekoonti

Oksan hyllyltä - blogissa alkoi viime syksynä elokuvallinen lukuhaaste Seitsemännen taiteen tarinat. Tietysti halusin mukaan, sillä olen usein lukenut kirjan ja katsonut siitä tehdyn elokuvan. Kirja on yleensä ollut se katalysaattori, joka on innostanut katsomaan elokuvan. Joskus on käynyt päinvastoinkin, kiinnostava elokuva on innostanut etsimään kirjan käsiini. Näin kävi Truman Capoten kirjoittamalle Aamiainen Tiffanylla teokselle. Ensin elokuva, sitten kirja. Elokuva oli bling blingiä ja kirja älyttömän hyvä, josta haluaisin nähdä kirjaa enemmän kuvaavan elokuvaversion. Elokuvan pelasti ihana Audrey Hepburn. Elokuvassa ja kirjassa oli yhteistä noin karkeasti sanottuna nimi, Manhattan ja pääosan esittäjän nimi. 
Ylläolevassa kuvassa on muutama elokuva, joiden taustalla on kirja. Neljästä olen postannut blogiaikana.
Marikan järjestämä kiva lukuhaaste kesti 22.11.2015 - 5.10.2016 välisen ajan. Sain haasteesta täydet pisteet :)

Säännöt:

1) Elokuvatähtien elämäkerrat ja muistelmat

2) Elokuviin ja niiden tekemiseen liittyvä tietokirjallisuus

3) Kirjat, joista on tehty elokuva TAI elokuvan pohjalta kirjoitettu kirja
Mary Kubica: Good Girl - Kunpa tietäisit
Aki Ollikainen: Nälkävuosi
Paula Hawkins: Nainen junassa
Andrew Michael Hurley: Hylätty ranta
Roald Dahl: Iso kiltti jätti
Roald Dahl: Kuka pelkää noitia
Péter Gardós: 117 kirjettä

4) Kirjassa elokuvakansi 
Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
David Ebershoff: Tanskalainen tyttö
Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talo
Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talvi
Colm Tóibín: Brooklyn 

5) Fiktiiviset kirjat, joissa kuvataan elokuvaa, kerrotaan elokuvanäyttelijöistä tai -ohjaajista yms. elokuvaan liittyvästä toiminnasta
Kjell Westö: Kangastus 38
Alan Bradley: Filminauha kohtalon käsissä
Lucinda Riley: Keskiyön ruusu 

6) Kirja + leffa TAI leffapostaus. Kirjoitetaan siis sekä kirjasta että siitä tehdystä elokuvasta TAI vain kirjan pohjalta tehdystä elokuvasta/elokuvasta, josta on julkaistu myös kirjallinen versio.

Kiitos Marika kivasta haasteesta <3

4 kommenttia:

 1. Näissä yhteenvedoissa on näkynyt paljon Bradleyn ja Rileyn kirjoja - omallakin listalla on:) Hylätyn rannan sain juuri eilen luettua ja olipas hieno kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Loney oli hyvä, mutta just ne tietyt jutut siinä oli, jotka yleensä löytyy näistä noitajutuista, joista en pidä. Annoin kuitenkin neljä tähteä loistavasta tekstistä.
   Nyt harmittaa, että en tehnyt yhtään leffapostausta, vaikka niitä on kaapillinen.

   Poista
 2. Kiitokset sinulle osallistumisesta! Ehdit lukea tosi paljon. :) Tanskalaista tyttöä en itse ehtinyt lukea tähän haasteeseen, mutta se on talven lukulistallani (ja elokuvakin kiinnostaa). Samoin Rileyn kirja tuntuu hyvältä. Se on vaan sen verran paksu, että lukeminen voipi mennä joulun tienoolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä haaste oli helppo, koska kirjoista tehdään tosi paljon elokuvia. Nyt olisi kaksi mielenkiintoista elokuvaa tulossa teattereihin, joista on kirjat lukematta, toinen on Snellmanin Syysprinssi.
   Tanskalainen tyttö on huikea kirja ja Rileyn kerrassaan ihana. Minullakin on Tanskalainen tyttö katsomatta, mutta haluan katsoa sen.

   Poista