maanantai 2. toukokuuta 2022

Nicci French: Perjantai mielessä

 

 

"Ehkä auttaisi jos näkisitte vaatteet jotka hänellä oli löydettäessä." Ne olivat hyllyssä, taiteltuina läpinäkyviin muovipusseihin. Hussein nosti ne yksitellen katseltaviksi. Likomärkä tumma paita. Harmaat housut. Ne tukevat nahkakengät, joiden nauhat olivat siniset ja joissa oli tuplasolmu. Hussein kuuli vieressään vähäisen hengähdyksen.

Nicci Frenchin dekkari Perjantai mielessä on psykologisen jännityskirjasarjan viides osa. Voin luvata, että sarja on vain parantunut matkan varrella. Nyt oltiin siis viidennessä viikonpäivässä eli perjantaissa menossa. Kirjan päähenkilö psykoterapeutti Frieda Klein oli saanut kutsun tulla tunnistamaan eräs vedestä löytynyt ruumis, sillä ruumiin ranteessa oli muoviranneke ja siinä Friedan nimi.

Hän kuljeskeli asunnossa. Hän pysähtyi olohuoneeseen ja katsoi nurkkaa, jossa tapetti oli irtoamassa. Koko paikka tuntui hylätyltä, lohduttomalta, unohdetulta. Se oli täydellinen.

Frieda joutui pakenemaan poliisia, sillä he aikoivat pidättää Friedan vedestä löytyneen ruumiin murhasta. Poliisi ei edes miettinyt muita vaihtoehtoja, sillä Friedan viholliset halusivat hänet lukkojen taakse. Siispä Frieda piiloutui, eivätkä edes hänen ystävänsä tienneet, missä hän oli. Media kävi kuumana, kun poliisit etsivät Friedaa. Alkoi olla kysymys päivistä, tunneista ja pienistä hetkistä, kun Friedalla oli aikaa ratkaista tämä koko mysteeri ja kuka oikea murhaaja oli.

"Jos ei pysty ratkaisemaan ongelmaa, täytyy löytää ongelma jonka pystyy ratkaisemaan."

Nicci Frenchin koukuttava Perjantai mielessä piti jännityksessä ihan loppuun saakka. Kirjan viimeiset sivut olivat käsissä, eikä murhaajaa vieläkään oltu saatu kiinni ja Frieda oli jälleen suuressa vaarassa. Miten Frieda selviytyi haastavasta tilanteesta?

"Se alkoi perjantaina ja päättyi perjantaina."

Nicci Frenchin takaa löytyy aviopari Nicci Gerrard ja Sean French. Olen nauttinut jokaisesta lukemastani Nicci Frenchin jännityskirjasta. Perjantai mielessä koukutti heti alusta asti ja jännitystä riitti koko ajan. Frieda Klein on psykoterapeutti, joka traumatisoitui itse jo lapsuudessa. Hän rakastaa yksinoloa ja yksinäisiä pitkiä kävelyreittejä pitkin Lontoota seuraten maanalaisia jokireittejä.

Friedalla on ystäväpiiri, joka pitää yhtä, eikä suostunut tässäkään rikostutkimuksessa mukautumaan poliisin metkuihin. Ystävyys ja ystävistä huolehtiminen on tämän sarjan yksi tärkeimmistä teemoista. Mutta taustalla kummittelee eräs sarjamurhaaja, joka ilmoittelee aina välillä itsestään.

 

Nicci French, Perjantai mielessä *****

suom. Raimo Salokangas

Blue Moon 2022

s. 303

Friday On My Mind 2015

Psykologinen rikoskirja

Viikonpäivät-sarja 5

 

French Nicci: Murheellinen maanantai

French Nicci: Torstain lapsi
French Nicci: Perjantai mielessä

 

6 kommenttia:

 1. Tämä sarja on mennyt ohi, ehkä pitäisi lukea ensimmäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä sarjaa on julkaistu kaksi kirjaa vuodessa, joten kirjoja on ilmestynyt nopeaan tahtiin. Syksyllä ilmestyy seuraava. Murheellinen maanantai on todella jännittävä kirja. Sarjan laadusta näkee, että sitä kirjoittavat kovan luokan ammattilaiset. Eka kirjan pahis näkyy jokaisessa kirjassa. Toivottavasti hän jää kiinni sarjan viimeisessä osassa.

   Poista
 2. Minultakin on mennyt tämä sarja ohi, mutta kuulostaapa jännittävältä! Traumatisoitunut psykoterapeuttikin herättää kiinnostusta, joten pitääpä tutustua näihin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frieda on mielenkiintoinen henkilöhahmo. Suosittelen kirjasarjaa.

   Poista
 3. Enpä ole minäkään tähän sarjaan ennen törmännyt! Kuulostaa kyllä tosi jännittävältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nicci Frenchiltä löytyy tämän sarjan lisäksi useita todella mielenkiintoisia psykologisia rikoskirjoja. Suosittelen.

   Poista