keskiviikko 17. elokuuta 2022

Kristina Ohlsson: Myrskynvartija

 

 

Viikot kuluivat, ja sitten olikin elokuun puoliväli. Loma-aika oli ohi. Turistit pakkasivat kimpsunsa ja kampsunsa ja menivät takaisin kotiin, ja niin tekivät myös alueen kesäasukkaat. Kutakuinkin silloin ihmiset alkoivat jälleen tarinoida tukholmalaismiehestä, sillä paikallisten korviin oli hiljattain kiirinyt uudenlainen huhu. Hautaustoimiston ostanut mies ei ollutkaan hautausurakoitsija.

Ruotsalaisen Kristina Ohlssonin Myrskynvartija aloitti uuden dekkarisarjan, jonka päähenkilöinä toimivat August Strindberg ja rikoskomisario Maria Martinsson. August oli ostanut Kungshamnista vanhan hautaustoimiston ja aikoi perustaa siihen vanhojen tavaroiden myymälän. Vesivahingon vuoksi hän joutui vuokraamaan talon muutaman kilometrin päästä Hovenäsetistä. Talolla oli synkkä historia kymmenien vuosien takaa, mutta ei August ymmärtänyt pelätä mitään, kun kukaan ei kertonut hänelle historiasta mitään. Paikalliset hieman oudoksuivat häntä. 

Samaan aikaan, kun August muutti paikkakunnalle, katosi Agnes eräänä iltana lähtiessään iltakävelylle. Myös August osallistui Agneksen etsintään, sillä päivät kuluivat nopeasti, eikä kyseistä perheen äitiä löydetty. Agnes oli pidetty opettaja ja muutenkin mukava ihminen, joten kaikki halusivat auttaa etsinnöissä. 

Varjojen suojissa taloa vakoillut mies ei ollut mikään naapuri. August toivoi hartaasti tietävänsä, kuka mies oli, ja yhtä hartaasti hän myös toivoi, ettei mies tulisi koskaan takaisin.

Kristina Ohlssonin dekkarissa Myrskynvartija tapahtui ikävä katoaminen, jonka selviäminen pani miettimään, miten oudosti parisuhteet rakentuvat ja mitä salaisuuksia ne voivatkaan sisältää. Myrskynvartija on jännityksen mestarin huippulaadukas sarjan aloituskirja. Suosittelen tätä syksyistä dekkaria, jonka pimenevissä illoissa hiippailee salaisuuksia.

 

Kristina Ohlsson, Myrskynvartija *****

suom. Pekka Marjamäki

Wsoy 2022

s. 581

Stormvakt 2020

Dekkari

 

6 kommenttia:

 1. Voisi kyllä lukea! Tykkäsin kovasti kirjailijan teoksista Lotus Blues ja Mion Blues.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohlssonilla on hyviä dekkareita jo vino pino, jotka olen lukenut lähes kaikki. Yhden lastenkirjankin olen lukenut. Tässä on sinulle sopiva dekkari syksyn alkuun luettavaksi.

   Poista
 2. Huomasin tämän, mutta pidän pientä taukoa dekkareista. Yritän muistaa syysiltoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sopii todella hyvin syyslukemistoon, koska kirjassa eletään syksyä. Lukuiloa :)

   Poista
 3. Täsmävinkki tähän vuodenaikaan! Ja Kirjoja ulapalta -haasteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohlssonilta onnistuu nämä dekkarihommat ja mainiot henkilöhahmot.

   Poista