maanantai 15. elokuuta 2022

Mattias Edvardsson: Perhetragedia

 

 

Verhot ovat kiinni ja valot sammuksissa. Peräseinää vasten on päädyllinen sänky. Sängyllä makaa toinen ruumis.

Ruotsalaisen Mattias Edvardssonin rikoskirjassa Perhetragedia kerrotaan heti ensimmäisillä sivuilla, että poliisit olivat löytäneet eräästä talosta kaksi ruumista. Sen jälkeen kirjassa lähdetään ajassa taaksepäin, ja tapahtumiin liittyvät henkilöt kertoivat elämästään ja siitä, miten liittyivät kuolleisiin henkilöihin. 

Mattias Edvardsson on todella taitava rakentamaan uskottavia rikostarinoita. Myös henkilöhahmot ovat Perhetragediassa hyvin uskottavia. Karla kävi opintojensa ohella siivoamassa kyseistä taloa, jossa ruumiit sijaitsivat. Hän oli muuttanut alivuokralaiseksi Billin luokse, jonka taloudelliset ongelmat pakottivat vuokraamaan tyttärensä huoneen Karlalle. Karla oli erittäin sopiva alivuokralaiseksi, sillä hän oli rauhallinen ja pysytteli lukemassa huoneessaan, silloin kun oli asunnossa.

Bill oli myös rauhallinen, mutta rahaongelmat saivat hänet tekemään kaikkea typerää. Niiden vuoksi hänellä oli myös rikosrekisterimerkintä, mikä vaikeutti töiden saamista. Hän oli valmis melkein mihin tahansa saadakseen rahaa itselleen ja tyttärelleen.

Huomenta, kaunokaiseni. Toivottavasti päivästäsi tulee mahtava!

Kolmekymppinen Jessica etsi elämänsä miestä Tinderistä. Ja sellaisen hän luuli löytäneensä. Elämään tuli todellista luxusta. Mies ajelutti häntä Teslallaan ja limusiinilla. Ravintolaillalliset seurasivat toisiaan. Pröystäilyä ja kiihkeitä hotelliöitä. Mies oli parikymmentä vuotta vanhempi leskimies. Pian Jessica huomasi, että jotakin oli vialla. Kaikki ei ollut kultaa, mikä kiilsi.

Mitä kahdelle ihmiselle oli tapahtunut ja oliko joku näistä kolmesta henkilöstä murhaaja? Tapahtumat selviävät kirjan tarinassa, mutta ketä veikkaisit itse surmaajaksi? 

Mattias Edvardssonin Perhetragedia  pureutui jälleen perhesalaisuuksiin. Kirjan jokaisella henkilöllä oli perheongelmia, joiden kuvaamisessa Edvardsson on mestari.

 

Mattias Edvardsson, Perhetragedia ****

suom. Outi Menna

Like 2022

s. 386

En familjetragedi 2021 

Rikoskirja 

 

Mattias Edvadsson: Melkein tosi tarina

Mattias Edvardsson: Aivan tavallinen perhe

Mattias Edvardsson: Hyvät naapurit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti