tiistai 28. helmikuuta 2023

Amy Suiter Clarke: Uhri, 11

 


Tiedän, kuka hän on.

Amerikkalaisen Amy Suiter Clarken esikoistrilleri Uhri, 11 kertoi Ellestä, joka tutki ja etsi sarjamurhaajaa. Tuota murhaajaa kutsuttiin Lähtölaskentamurhaajaksi. Murhaaja oli lopettanut, mutta aktivoitui, kun Elle oli aloittanut podcastin kyseisestä murhaajasta. Kirjan alussa Elle sai viestin eräältä henkilöltä, joka halusi kertoa, kuka murhaaja oli. Ellen saapuessa paikalle tapaamiseen, tuo henkilö löytyi kuolleena.

Hän oli koettanut paeta heti kun mies oli pysähtynyt liikennevaloihin - avannut oven ja kompuroinut hyiseen iltapäivään. Oli ollut tyhmää nousta miehen kyytiin, vaikka tämä oli väittänyt olevansa hänen vanhempiensa ystävä. Tyhmää, tyhmää, tyhmää.

Kyseinen sarjamurhaaja oli tappanut vuosikausia Minnesotan Twin Citiessä jäämättä kiinni. Kirjassa oli vuoden 2020 tammikuu. Minnesotan talvi oli kylmä ja pimeä. Sarjamurhaaja perehtyi tarkasti uhriensa elämään, ennen sieppaustaan. Uhrin piti olla tietyn ikäinen. Vain yksi uhreista oli päässyt pakenemaan. 

"Nouse harmaapään edessä ja kunnioita vanhusta sekä pelkää Jumalaasi." Miehen ääni jylisi ahtaassa kellarissa. "Et pakene tarkoitustasi. Et uhmaa minua: Kukaan ei enää uhmaa minua." 

Sarjamurhaajan kiinni saaminen lähestyi nopeasti, kun Elle pisti tutkimuksiin vauhtia. Myös poliisit olivat kiireisesti tutkimusten kimpussa ja Elle auttoi heitä aikansa. Syyllisen jäädessä lopulta kiinni, Elle ei aikonut lopettaa tutkimuksiaan, vaan jatkaa hirviöiden metsästystä.

Amy Suiter Clarken hyytävä trilleri Uhri, 11 kertoi true crime-tutkijasta, joka sai lopulta sarjamurhaajan kiinni.


Amy Suiter Clarke, Uhri, 11

suom. Antti Saarilahti

Otava Seven-pokkari 2022

s. 411

Girl, 11 2021

Trilleri


 


2 kommenttia:

  1. Onko tää raaka? Vaikuttaa kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tätä kirjaa vertaa Karin Slaughterin tai Tess Gerritsenin trillereihin, niin tämä ei ole alkuunkaan yhtä raaka, mutta tässä tulee kyllä uhreja ja jännitystä on jonkin verran ja sen hyytävyys voi joillekin olla liikaa.

      Poista