perjantai 24. helmikuuta 2023

Cara Hunter: Vimma

 


Pelkkä tieto siitä, että hän saa tuon kaiken milloin ikinä vain haluaa - että ainoa, mikä häntä estää, on hänen oma itsehillintänsä...

Brittiläisen Cara Hunterin Vimma dekkarin päähenkilö on komisario Adam Fawley. Vimma on jo neljäs sarjan kirjasta, ja voin vain sanoa, että sarja paranee kirja kirjalta. Vimman lopussa oli uskomaton koukutus seuraavaan dekkariin, jota jään jännityksellä odottamaan.

Adam Fawleyn vaimo Alex oli raskaana, mutta koska ikää oli jo kertynyt, raskaaksi tuleminen oli vaikeaa, ja kaikenlaisia muitakin vaikeuksia oli. Alex oli ollut todistajana eräässä oikeudenkäynnissä, jossa tuomittiin eräs mies. Tuo tapaus stressasi Alexia suuresti ja nyt hänen pitäisi vain levätä. 

Mies oli kiistänyt syyllisyytensä vuosikausien ajan. Nyt meneillään olevat rikokset olivat täsmälleen samanlaisia, kuin kyseinen mies oli tehnyt. Siispä Adam siirrettiin syrjään tutkimuksista, sillä hän oli ollut mukana tutkimassa kyseisen miehen rikoksia. Oliko vankilassa väärä mies? Oliko Adam tehnyt suuren virheen? Oliko Alex antanut väärän valan?

Tekotapa oli sama - muovipussi, nippusiteet.

Kirjan kansikuvassa on vaaleanpunainen reppu, joka oli hukassa, kun uhri löytyi. Repun löydyttyä, alkoi murhamysteerikin avautua rikoksen tutkijoille. Rikoksen tekijä tai tekijät olivat sellaisia, että jopa poliisitkin toivoivat eri lopputulosta tutkinnalle. Joten jännitystä on tiedossa kirjan lukijoille. Vimmaa ei olisi millään malttanut laskea käsistä hetkeksikään.


Cara Hunter, Vimma *****

suom. Sirpa Parviainen

Otava 2023

s. 446

All the Rage 2020

Dekkari 

Adam Fawley-dekkarisarja 4. osa


Cara Hunter: Jäljettömiin

Cara Hunter: Pimeyteen

Cara Hunter: Ei ulospääsyä


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa avauksesi perusteella kiintoisalta sarjalta, joten painetaanpa nimi mieleen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Tästä dekkarista nousi mieleeni Suomessakin tehtyjä rikoksia viime vuosilta.
      Lukuiloa viikonloppuun :)

      Poista