maanantai 21. marraskuuta 2022

Cara Hunter: Ei ulospääsyä

 


Henkilövahingot mahdollisia. Hätäpuhelussa sanottiin, että rakennuksessa saattaa olla neljä ihmistä. Kaksi aikuista, kaksi lasta.

Brittiläisen Cara Hunterin kolmas Adam Fawley-sarjan dekkari on nimeltään Ei ulospääsyä. Kirjan tarina aloitti tulipalolla ja jatkoi selvittämällä, kuka palon sytytti ja miksi. Talosta löydettiin alussa vain kaksi lasta. Vanhemmat eivät vastanneet puhelimiinsa. Missä he olivat ja miksi pienet lapset oli jätetty keskenään kotiinsa? Tulipalot ovat todella ikäviä ja tässä kirjassa ratkottiin tuhopolttoon liittyviä teemoja.

Vääntyneen ikkunapokan ja kärventyneen kipsilevyn alla on muutakin. Ihmisen käsi.

Tulipalon ja sammutustöiden jälkeen talo voi näyttää aika kamalalta. Kesti aikansa, ennen kuin taloa pääsi edes tutkimaan ja senkin jälkeen oli vaikeaa löytää sieltä mitään. Talosta löydettiin kuitenkin ihmisen käsi. Seuraavaksi piti tutkia kenelle se kuului. 

Thames Valleyn poliisi sekä Oxfordshiren pelastuslaitos eivät ole vielä antaneet lausuntoa palon syystä.

Cara Hunter asuu Oxfordissa ja hänen kirjasarjansa sijoittuu samanlaiselle seudulle, kuin missä hän itsekin asustaa. Sarjan henkilöhahmot ovat hyvin samaistuttavia ja kotoisen oloisia. Kotioloista löytyi parisuhde-elämään liittyviä ongelmia mm. eroja, mielenterveysongelmia, ja menneisyyteen liittyviä liittyviä asioita. Tässä kirjassa vierailtiin parissakin vanhustenkodissa ja osalla vanhuksista oli muistisairauksia, kun taas eräskin yli 90-vuotias rouva muisti hyvin tarkkaan vanhoja asioita.

Cara Hunterin Ei ulospääsyä käsitteli tuhopolttoa ja siihen liittyneitä muita rikoksia.


Cara Hunter, Ei ulospääsyä

suom. Sirpa Parviainen

Otava 2022

s. 371

Dekkari

Adam Fawley-sarja 3. osa


Cara Hunter: Jäljettömiin

Cara Hunter: Pimeyteen

 

 

2 kommenttia:

  1. Meillä Suomessakin taitaa joka vuosi olla joku asuintaloon kohdistettu tuhopoltto. Karmeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on oudon sairasta meininkiä, että poltetaan omat kodit ja omat lapset ja puoliso. Yleensä tavoitteena on taloudelliset hyödyt tai kostetaan puolisolle esim. erotilanteessa. Tosi karmeaa tässäkin kirjassa tuo polttajan meininki.

      Poista