sunnuntai 27. marraskuuta 2022

KEVÄTKIRJAT 2023

 


MONIPUOLINEN KIRJAKEVÄT 2023

Kevätkirjat on julkaistu kirjakatalogeissa, joten aikomus olisi esitellä joitakin varsin kiinnostavia uutuuksia, jotka kutkuttavat ainakin minun lukuhalujani.

 

 

Pidin valtavan paljon Joonatan Tolan kerrontatyylistä hänen omaelämäkerrallisessa teoksessaan Punainen planeetta. Hullut ihanat linnut jatkaa hänen omaa elämäkertaansa. Traaginen lapsuus, johon loi epävarmuutta mielenterveyden ja päihteiden kanssa elävä isä.

 

 

Vesa Haapalan Alexis kertoo Aleksis Kiven elämästä. Mielenkiinnolla odotan tätäkin kirjaa. Kansikuva on kyllä todella houkutteleva luurankokäsineen.

 


 

Johanna Valkaman trilogian kolmas kirja Tervahovi jatkaa Susanna Katariina Weckistä kertovaa historiallista kirjasarjaa. Ensimmäinen kirja oli nimeltään Katariinanpyörä ja toinen Kuningatarlaiva. 1600-luku historiallisine juonitteluineen on tullut tutuksi tämän päättäväisen leskirouvan matkassa.

 


 

Terhi Rannelan Niin kuin muutkin herrat kertoo Euroopan ensimmäisestä naiseläinlääkäristä. Kauhajokinen Agnes Sjöberg pääsi vuonna 1911 opiskelemaan eläinlääketiedettä Saksaan. Tottakai edelläkävijänaisten elämä kiinnostaa alalla, jota pidettiin tuohon aikaan naisille sopimattomana.

 


 

Annamari Marttisen uusin teos Elämä jota en odottanut kertoo kolmiodraamasta. Marttinen on ihmissuhteiden kertomisen mestari. Tätä kirjaa odotan innolla, sillä olen lukenut kaikki hänen kirjoittamansa kirjat. 

 


 

Hannu Paloniemen esikoisteos Lumiluolapoika on omakohtainen teos äitiä surevasta pojasta ja samalla pojan musiikkihaaveista.

 


 

Kirjablogiystävä Anna Pölkin leivonta- ja tietoteos Kakkuja salaisesta puutarhasta on ehdottomasti kevään lukulistalla ja syystä, että tykkään leipomisesta. Jo kirjan kansikuva on niin herkullisen näköinen ja entäs nimi sitten. Herkulliselta kuulostaa.

 

KÄÄNNÖSKIRJAT:

 


 

Ruotsalaisen Alex Schulmanin teos Kiirehdi rakkain kertoo hänen isäsuhteestaan. Schulman ammentaa koskettaviin kirjoihinsa oman elämänsä ja sukunsa tapahtumia.
Ranskalaisen Valérie Perrin teos Vettä kukille kertoo Violettasta, joka on hoitanut pitkään hautausmaata. Tuskin maltan odottaa tämän kirjan lukemista. Aihepiiri kuulostaa todella sympaattiselta.

 


 

Ruotsalainen Frida Skybäck on yksi lempparikirjailijoistani, joten hänen uusin feelgood-teoksensa Kirjahyllyn salaisuus on tietysti lukulistallani. Kirjassa on isoäidin päiväkirja ja kirjeitä 1940-luvulta. Tarinassa matkataan ajassa toisen maailmansodan pyörteisiin.

Blogista löytyy hänen Kirjakauppa Thamesin varrella ja Lukupiiri maailman laidalla

 


 

Rakkauteni Elizabeth Stroutin kirjoihin alkoi teoksesta Nimeni on Lucy Barton. Lucy vierailee myös Bartonin teoksessa Voi William! ja novellikirjassa Kaikki on mahdollista. Uusimmassa teoksessa Lucy meren rannalla tavataan jälleen myös Lucyn ex-mies William. Kirjassa eletään pandemia-aikaa ja Lucy eristäytyy erääseen pikkukaupunkiin.

 


 

Onkohan Colleen Hooverin teos Se päättyy meihin uusi Paperipalatsi? Mielenkiinnolla jään odottamaan tätäkin lukuelämystä, jossa pääteemana on rakkaus. 

 


Luin ihaillen Brit Bennetin teoksen Mikä meidät erottaa, joka kertoi koskettavan tarinan kaksostytöistä, joista toinen pysytteli värillisenä ja toinen päätyi esittämään valkoihoista. Keväällä julkaistaan kirjailijan esikoisteos nimeltään Äidit, joka myös syventyy perheen sisäisiin asioihin. Bennetiä on verrattu jopa Toni Morrisoniin, joten uskoisin esikoiskirjan olevan yhtä vahvaa draamaa kuin kakkosteoskin oli. 


JÄNNITYSKIRJAT:

 


 

Yhdysvaltalaiskirjailija Laura Daven trillerissä Suojele häntä, perheen äiti huomaa, että hän ei tuntenut puolisoaan ollenkaan, kun yhtäkkiä FBI oli ovella kyselemässä hänen oudosti kadonneesta miehestään. Tästä kirjasta on tulossa myös mini-TV-sarja.
Englantilaisen Fiona Bartonin trillerit Leski ja Lapsi olivat sen hyytävän hyviä teoksia kaikessa psykologisessa jännityksessään, että myös tämä uusin trilleri Yksi meistä katoaa on ehdottomasti lukulistalla.
Ruotsalaisen Sofie Sarenbrantin Sielunkumppani on Emma Sköld-dekkarisarjan kymmenes osa. Tämä sarja on ihan parasta ruotsalaista dekkarigenreä.

 


 

Brittiläisen Richard Osmanin huippuhauskassa Torstain murhakerho-dekkarisarjassa ilmestyy kolmas dekkari nimeltään Hutiluoti. Ensimmäinen dekkari oli nimeltään Torstain murhakerho ja toinen Mies joka kuoli kahdesti.

Seniorikylässä asustava eläkeläisnelikko ratkaisee vanhoja ja vähän uusiakin rikoksia hulvattomaan tapaansa.
Freida McFaddenin psykologisessa trillerissä Kotiapulainen on vankilasta vapautunut päähenkilö Millie, joka saa paikan kotiapulaisena New Yorkissa. Häijyjä juttuja tiedossa???

 

Mitä sinä aiot lukea keväällä? Otan mielelläni vastaan kirjavinkkisi. 💖

 

                            LUKUILOA KEVÄÄSEEN!

11 kommenttia:

 1. Katalogeissa oli taas paljon kirjoja, jokka meni lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla riittää keväällä lukuiloa kevätkirjojen parissa :)

   Poista
 2. Kiitos näistä, itse en saa katalogeista jotenkin mitään irti. Nyt on suunnitelmissa ja jo toteutuksessa lukea oman hyllyn kirjoja pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän itse lukea omiakin kirjoja aina välillä. Kunhan kirjastosta tulevat syksyn kirjat tulevat luetuksi jää aikaa lukea myös oman kirjahyllyn kirjoja. Jokkella on mielenkiintoinen uusi Finlandia-haaste, johon osallistun ja luen siien osaksi oman kirjahyllyn kirjoja.

   Poista
 3. Onpa kiva kun olet tehnyt tällaisen koosteen. Itse en vielä vilkaissutkaan kevään uutuuksia, mutta jo näistä voisin bongata montakin, esim. Rannelan, Marttisen ja Valkaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli :) Valitsit oikein kivoja kirjaehdokkaita. Lukuiloa loppuvuoteen ja ensi vuoteen.

   Poista
 4. Kiitos kivasta listasta! Bongasin sieltä muutaman itsellenikin: Rannelan teos vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja Schulmanin teoksen ostan varmasti itselleni. Marttinen on takuuvarman hyvä ja Bartonin trilleri menee myös lukujonoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :) Rannelan teos on kyllä huippukiinnostava. Schulmanin teokset ovat hurjan koskettavia ja niissä käsitellään ikäviä tunnekokemuksia, mutta ne on kerrottu todella taitavasti. Lukuiloa kirjojen parissa :)

   Poista
 5. Minäkin olen selannut katalogeja, ja paljon kiinnostavaa siellä on. Tuo Rannelan teos kiinnostaa siksikin, etten ole tiennytkään, että Euroopan ensimmäinen naiseläinlääkäri on lähtöisin Suomesta ja kaiken lisäksi lapsuuteni naapurikunnasta. Anna Pölkin kirja on tietysti herkullinen. Vettä kukille kuulostaa tosiaan sympaattiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannelan teos kiinnostaa minuakin kovasti. Edelläkävijänaiset ovat aina kiinnostavia. Sen lisäksi Rannela on taitava kirjoittaja, joten hyvää kannattaa odottaa.

   Poista
 6. Tässä olikin monta jotka päätyvät varmasti omiin luureihin, Rannela ja Osman ihan etunenässä 🙂

  VastaaPoista