keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Anna Pölkki: Kakkuja salaisesta puutarhasta

 


On aika edetä kirjani ytimeen, kirjoihin ja kakkuihin sekä niiden hurmaaviin kohtaamisiin. Kakut ja niiden tarinat kuljettavat lukijan ja leipurin keväästä kesän ja syksyn kautta talveen ja jouluun.

Anna Pölkin hurmaava leivontakirja Kakkuja salaisesta puutarhasta on paljon muutakin kuin vain leipomista. Niistä salaisuuksista kannattaa ottaa selvää. Kakkujen ohella kurkistellaan myös eri kirjoihin ja myöskin kirjailijoihin. Parasta ovat tietysti kuvat, joissa näkyvät nämä taidokkaat luomukset, jotka yllätys yllätys sentään ovat sellaisia, että hyvien ohjeiden mukaan sellaisia voisi itsekin saada aikaiseksi. Kakku kerrallaan. 💝

Kevätrunojen kakussa yhdistyy kaksi keväistä runoa ja yksi laulun ja runon maailmaan sijoittuva novelli.

Kirjan aloittaa siis Kevätrunojen kakku. Kakun koristeina on koivun varhaisia lehtiä, käenkaalin eli ketunleivän kukkia ja käpyjä. Ai että on kaunis kakku ja herkullinen ohje. 

Sen jälkeen ihaillaan Pilvilinnojen kakkua ja Metsien kaukainen sini-kakkua, joka löytyy myös kirjan kannesta. Tykkään valtavasti mustikoista, joten voisin aloittaa leivonnan tästä herkullisesta mustikkakakusta.

Kirjan kuvia selaillessa voin sanoa, että meinasi kuola valua suusta. Koko ajan huokailin, miten ihania kuvia ja kakkuja. Ohjeet on hyvin selkeästi kirjoitettu. Voi miten herttaiset kakkujen nimet ovatkaan. Anna Pölkin leivontakirja Kakkuja salaisesta puutarhasta viekoittelee ja lumoaa jokaisen lukijan.


Anna Pölkki, Kakkuja salaisesta puutarhasta

Avain 2023

s. 157 + kuvia



Nyt on menossa Naisten viikko-lukuhaaste, jota vetää Tuijata-blogi jo yhdeksättä kertaa. Kiitokset vetäjälle.

 

14 kommenttia:

  1. Tosi kiinnostava konsepti! Voisinpa lukea, vaikka leipomisen olenkin jättänyt paremmalle puoliskolleni 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän voi hyvin lukea, vaikka ei leipoiskaan itse. Minä tykkään leipoa kakkuja ja piirakoita. Mies paistaa lättyjä :)

      Poista
  2. Kukapa ei tykkäisi kakuista 🎂
    Ihana idea esitellä tuolla tavalla kakkuja ympäri vuoden. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kirjassa on ihana idea, kun siinä esitellään kakkuja, mutta myös niitä kirjoja.

      Poista
    2. Hih, taisin tästä innostua, minulla on nyt kakku uunissa pitkästä aikaa. 😁

      Poista
    3. Hienoa. Minä tein viimeksi sunnuntaina mansikkatortun. ❤️

      Poista
  3. Mielenkiintoinen ja ennakkoluuloton idea, jonka toteus kuulostaa kaksinverroin herkulliselta! Useimmilla meistä lienee salainen puutarhansa, joten sieltä saattaisi löytyä jotain uskomatonta noin kakkurintamallekin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi ja lisään vielä, että joka kerta, kun itse leivon kakkuja, vaikka ohjeesta, niistä tulee ihan oman näköisiä ja voivatpahan sisältää jotain salaistakin ;)

      Poista
  4. Voisin kyllä lukea. En varsinainen leipuri ole, mutta nuo kirjajutut kiinnostavat.

    VastaaPoista
  5. Minäkään en ole varsinaisesti mikään leipuri mutta kirjalliset jutut kiinnostavat aina ja haluan tutustua paremmin Annan viehättävään kerrontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään leipoa ja varsinkin kakkuja. Annan kakut ovat todella kauniita. Kirja tarjoaa paljon muutakin. ❤️

      Poista