keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Laura Dave: Suojele häntä

 


Owenin katoamista seuranneella viikolla minä näin unta hänestä seisomassa siinä samassa parkkihallissa. Hänellä oli sama puku - sama hurmaava hymy. Unessa hän veti vihkisormusta sormestaan.

Katso Hannah, hän sanoi. Nyt olet hukannut minutkin. 

Yhdysvaaltalaisen Laura Daven jännityskirja Suojele häntä aloittaa vauhdikkaasti ja sitä vauhtia riittää viimeiselle sivulle asti. Hannahin mies katosi ja pysyi kadonneena ja Hannah joutui elämään häntä vihaavan 16-vuotiaan tytärpuolensa kanssa ja tietysti niiden outojen tapahtumien kanssa, mitä oli tapahtunut aikaisemmin. Hannahin miehen pomo oli pidätetty ja sama olisi edessä miehelläkin, jos hän vain löytyisi jostakin.

Tunnen olevani keskellä sellaista outoa unta, jollaista näkee vain kun nukahtaa väärään aikaan ja herää sekavana iltapäivän aurinkoon tai keskiyön viileyteen.

Hannah sai selville kaikkea outoa miehensä menneisyydestä ja tämä esiintyi tietysti väärällä nimellä. Mutta miksi? Jotakin oli varmasti tapahtunut menneisyydessä ja Hannah otti kaikesta selvää hyvin päättäväisesti. Mies pakeni ja sille oli löydettävä jokin selitys.  

Älä vastaa kenenkään kysymyksiin, jos yhtään tuntuu, ettei sinun pitäisi vastata.

Hannah tarvitsi myös lakimiehen apua ja onneksi hän oli väleissä entisen miesystävänsä kanssa, jolta sai apua, kun pyysi, sillä Hannahin mies oli sotkenut menneisyydessä asiansa tosi pahasti. Mies ei ollut kertonut menneisyydestä muuta kuin valheita. Ehkä olisi kannattanut olla rehellinen ainakin vaimolleen.

Laura Daven Suojele häntä kertoi rikosmaailman pitkistä lonkeroista, jotka kiemurtelevat tavallisten ihmisten ympärillä. Toisinaan jokin lonkero tarttuu johonkin henkilöön, eikä päästä koskaan irti, jollet sitten pakene. 

 

Laura Dave, Suojele häntä

suom. Karoliina Timonen

Wsoy 2023

s. 339

The Last Thing He Told Me 2021

Jännityskirja

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta. Uusia dekkarivinkkejä on hyvä saada, varsinkin näin ennen kesää. Taidan laittaa tämän varaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on sopiva jännäri kesäaikaan. Kirjassa ei ole väkivaltaa, mutta jännitystä senkin edestä. Lukuiloa :)

   Poista
 2. Kuulostaa vyyhdiltä joka on vaikea selvittää mutta ei mahdoton.
  Lonkero on kuvaava vertaus. Toivottavasti tarinalla on hyvä loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun luet kirjan, saat selville myös, miten tarina loppuu. Minä tykkään näistä tarinoista, joissa jännitys saadaan aikaiseksi ilman fyysistä väkivaltaa.

   Poista