tiistai 2. toukokuuta 2023

Kirjalahja äidille 2023

 


Kevät on juhla-aikaa, ja pian on yksi tärkeimmistä kevään juhlista, nimittäin Äitienpäivä. On siis aika muistella ja muistaa omaa äitiä, mummoa, mammaa, kasvattiäitiä tai ihmistä, joka tuntuu siltä, että on ansainnut muistamista. Ja mikä ettei voisi muistella niitä vaikeimpiakin muistoja ja tuntemuksia, mitä kyseiseen henkilöön liittyy. Sitähän  se elämä on - täynnä erilaisia tunteita ja tuntemuksia. Kirjojen tarinat ovat toisinaan ihanan terapeuttisia. Niiden parissa voi turvallisesti itkeä ja nauraa, vihata ja pelätä, sekä antaa anteeksi.

Toivottavasti saat näistä kirjoista lukuvinkkejä ja lahjavinkkejä, vaikka itselle.

 


Joonatan Tolan Hullut ihanat linnut kertoo hänen omaa tarinaansa, mutta tällä kertaa näkyvimmin on esillä hänen äitinsä. Kansikuva on aivan ihana ja kertoo äidin ja pojan läheisistä väleistä. 

 


Celeste Ng´n teos Kadonneet sydämemme kertoi raastavan äiti-poika-tarinan lähitulevaisuudesta. Perheen äiti joutui elämään ns. maan alla, joten isä ja poika elivät kahdestaan. Äiti sai kuitenkin lopulta yhteyden poikaansa. Koskettava dystopiakirja.

 

 

Annamari Marttisen teoksessa Elämä jota en odottanut kipuillaan lapsettomuuden vuoksi. Kirja on täynnä pakahduttavia tunteita ja jopa trillerimäisiä jännityskuvioita kolmiodraamassa.

 

 

Hannu Paloniemen esikoisteos Lumiluolapoika on koskettava teos pojasta, jonka äiti sairasti syöpää. Kirja on omakohtainen tarina.

 

 
Hanna Jensen kertoo kirjassaan Äitini muistina äidistään, joka sairastui Alzheimerin tautiin. Tauti on muistisairaus. Hanna Jensen on kirjoittanut myös muistisairaasta isästään teoksen 940 päivää isäni muistina, joten siksi kirjan toinen nimi on Toinen kierros. Ensin isä, sitten äiti. Kirjoissa on paljon tietoa muistisairaudesta.

 


 

Terhi Rannelan teos Niin kuin muutkin herrat kertoi Agnes Sjöbergistä, joka oli Suomen ja Euroopan ensimmäinen nainen, joka opiskeli eläinlääkäriksi. Opinnot hän aloitti vuonna 1911, eli juuri ennen toista maailmansotaa. Hänestä tuli äiti nelikymppisenä, mutta siitä ja eläinlääkärin urasta voit lukea lähemmin tästä episoditeoksesta. Voin sanoa, että ei ollut helppoa ei!

 


 

Richard Osmanin Hutiluoti jatkaa hauskaa Torstain murhakerho-dekkarisarjaa. Siinä seniorikylän asukkaat ratkaisevat vanhoja rikoksia ja samalla uudempiakin.

 

 

Freida McFaddenin trilleri Kotiapulainen kertoi sekä kotiapulaisesta että perheen äidistä. Häijyjä salaisuuksia ovien takana. Tämä trilleri on ihan pakko lukea ja siitähän on jo tekeillä elokuvakin.

 



Jeanette Bergenstavin dekkari Syntiuhrit aloitti uuden dekkarisarjan, jonka päähenkilö on vammautunut toimittaja Jennifer. Jennifer asui poikansa kanssa isänsä luona. Hänellä oli isoja ongelmia ex-miehensä kanssa, joka ei antanut hänen tavata heidän yhteistä tytärtään. Nyt on tosi mahtava sarjan aloituskirja. Ja kansikuvasta näkyy, että mukana matkassa on ihana koira.

 


 

Johanna Valkaman historiallisessa Tervahovi teoksessa matkataan 1600-luvun Tukholmaan Susanna Katariina Weckin matkassa. Kirja on kolmas osa sarjassa, joka kertoo Jaakko Ilkan leskestä, josta tuli tukholmalainen porvari. Susanna Katariina oli joutunut jättämään pienet poikansa Suomeen, kun lähti aikoinaan pakomatkalle. Nyt hän  sai nuoren pojanpoikansa luokseen asumaan ja oppimaan porvarin ammattia. Mainio sarja ja neuvokas päähenkilö.

 

                     Onnea ja lukuiloa!

2 kommenttia:

  1. Kivan koosteen olet laatinut. Varmasti on sopivia kirjoja monelle äidille. Itse bongaisin täältä Valkaman ja Jensenin kirjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli <3 Tänä vuonna on ilmestynyt todella hyviä kirjoja, joita on ilo antaa lahjaksi.

      Poista