maanantai 22. toukokuuta 2023

Satu Rämö: Rósa & Björk

 

 

Tämänpäiväinen keikka oli tuntunut oudolta, mutta tarjottu rahasumma oli ollut niin suuri, että hän oli vaimentanut epäilykset ja ottanut työn vastaan. Tyttöjä piti olla kolme, mutta hän näki vain kaksi. Missä se kolmas oli?

Satu Rämön dekkarisarjan toinen kirja on nimeltään Rósa & Björk. Kyseiset henkilöt olivat kirjan päähenkilön rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttirin  pienenä kadonneet siskokset. Pian katoamisen jälkeen Hildurin vanhemmat kuolivat auto-onnettomuudessa. Dekkarissa kerrotaan kadonneiden siskosten tarina ja vanhempien tarinat vuodelta 1994. 

Pian hetki olisi täällä. Hän kumartui katsomaan kiikaritähtäimen läpi ja odotti. Kului hetki, sitten toinen. Viimein kiikaritähtäimen läpi näkyi se, mitä pitikin.

Nykyisyydessä Hildur ja työharjoittelussa oleva Jacob joutuivat selvittämään erään kunnallispolitiikon murhaa. Oli koronataudin alkuvaiheet menossa, joten sekin sotki jonkin verran tutkimusten etenemistä.  Kunnallispoliitikko oli sekaantunut yhteen jos toiseenkin bisnekseen ja käyttänyt valtaansa väärin oveluudella ja juonittelulla. Useita vihamiehiä taustalla, mutta kuka heistä oli kaikista vihaisin. Kuka oli valmis murhaan jos toiseenkin, sillä Hildur alkoi epäillä erästä toista kuolintapausta myös murhaksi.

Enää ihan pieni hetki ja hän olisi kaukana täältä. Kaikki tarvittava oli nyt tehty.

Satu Rämön dekkarisarja Nordic Blue sijoittuu Islantiin. Sarjassa tulee tutuksi Länsivuonot, mutta myös muualla maassa matkataan. Hildur harrastaa uintia ja hän ui meressä jopa talvella. Jacob sitävastoin neuloi villapaitoja. Eräs tärkeä huomio liittyikin juuri villapaitoihin, sillä eräällä henkilöllä oli ollut Hildurin äidin villapaita. 

Islantilaista kulttuuria ja elämänmenoa tulee muutenkin selkeästi esille sarjan kirjoissa. Sarjassa juodaan todella paljon kahvia. Kuulostaa tutulta näin suomalaisesta, sillä suomalaisethan ovat todella persoja kahville. Islannissa syödään myös paljon jäätelöä ja tuoreita leivonnaisia ja leipää. Tykkään, kun tässä kirjassa kerrotaan maan tavoista ja nykypäivästä.

Seuraava sarjan osa on nimeltään Jacob. Jacob valmistuu poliisiksi, ja saas nähdä jääkö hän Islantiin töihin vai minne jatkaa matkaansa.

Satu Rämön dekkari Rósa & Björk selvitti koukuttavasti menneisyyden ja nykyisyyden mysteerejä. Tykkäsin tosi paljon kirjan lopusta.


Satu Rämö, Rósa & Björk

Wsoy 2023

s. 357

Dekkari

Hildur-dekkarisarja 2. osa


Satu Rämö: Hildur

 

8 kommenttia:

 1. Luin – tai kuuntelin – aloitusosan, joten voisin varmaan tämänkin ottaa luettavaksi vaikka kesällä. Jotenkin kesäaikaan tulee usein luettua dekkareita, vaikka muutoin niitä aika vähän lueskelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään jännityksestä, joten dekkarit sopivat minulle hyvin. Nuorena luin jopa kauhua ja scifiä ja hurjempaa fantasiaa, mutta nykyisin cosy crime riittää. Lasken tämänkin kirjan siihen genreen. Islanti on aivan mahtava miljöö. Haluaisin matkata sinne jokin päivä.
   Satu Rämöltä toivoisin Islantiin sijoittuvaa kirjaa, jossa maahiset, peikot, keijut ja mystiikka olisi läsnä.

   Poista
 2. Tämä on kyllä kiva sarja, Islanti on hyvä sijainti dekkarille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Miljöö on todella jännittävä, suorastaan dramaattinen. Milloin vain voi tulivuori purkautua tai sataa lunta metritolkulla jne.

   Poista
 3. Hieno kokemus päästä pikkuisen kurkkaamaan islantilaisuuteen, oli jo kiva kokemus päästä sinne sun postauksen avulla 🍀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita 🍀 Islanti on maa, jonne haluaisin itsekin matkata.

   Poista
 4. Tää oli kyllä niin hyvä! Yllätyin vähä itekin, että annoin tälleki 5 tähteä, niinku ekalle osalleki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli minustakin! Koskaan ei tiedä mitä kenenkin kotiseinien sisällä tapahtuu. Kodin pitäisi olla turvallinen paikka kasvaa ja saada tukea, mutta liian moni lapsi joutuu elämään turvattomissa olosuhteissa.

   Poista