tiistai 30. toukokuuta 2023

Vesa Vitikainen ja Tuomas Myllylä: Kalevala 3000

 


Kalevalan lopussa neitseestä syntynyt lapsi, Kaunomieli, syrjäyttää Väinämöisen. Vuonna 3000 kaunomielen johtama unioni on vallannut lähes koko maailman. Pieni joukko pakanallisia yrittää selvitä tässä maailmassa, jossa ihmiskunta unhoittaa teknologian osaamistaan. Edes Ilmarinen ei ole takonut mitään uutta. Kaleva ja Aino ovat juuri menossa naimisiin ja Väinämöinen on palannut. (Takakansi)

Mielenkiintoinen sarjakuvakirja tulevaisuudesta tuli luettavaksi, kun etsin Helmet-lukuhaasteeseen scifi-teosta. Kalevala 3000 sopii kyllä myös toiseen kohtaan haasteessa, sillä kirja pohjautuu myös myyttiin, taruun tai legendaan. 

Vesa Vitikaisen Kalevala 3000 pohjautuu Lönnrotin Kalevalaan. Kirjasta löytyy samoja henkilöhahmoja kuin Kalevalassa on mm. kirjan sivuilta voi nähdä yllä olevassa lainauksessa mainitut kalevalaiset henkilöhahmot. Miljöö on tietysti eri, kun Vitikaisen Kalevala 3000 miljöönä toimii avaruus ja Lönnrotin miljöönä toimi muinaiset kalevalaiset kankahat.

Kalevala 3000 on mielenkiintoinen sarjakuva juuri sen vuoksi, että siinä on kalevalaisia henkilöhahmoja. Tarina itsessään on hyvin sotaisaa ja tietysti sarjakuvasta löytyy pahis, joka johtaa omia joukkioitaan ja yrittää saada valtaansa kaiken. Pahis on nimeltään Rautapaavi.

Vesa Vitikaisen Kalevala 3000 kutoi menneen ja tulevan samaan sarjakuvaan.

 

Vesa Vitikainen, Kalevala 3000

kuvitus Tuomas Myllylä

Musta Ritari 2022

s. 100

Sarjakuvakirja

Tulevaisuus

Scifi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti