keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Ilona Tuominen: Huutoon vastaa kaiku vain

 


Kevon kanjoni levittäytyi heidän eteensä kuin puiden täyttämä Atlantti, varvikkomerta syvempänä ja villimpänä. Kivireunat kohosivat rotkon sivuilla jylhinä, Kevojoki kiemurteli syvyyksissä kapeana hopeanhohtoisena nauhana.

Ilona Tuomisen trilleri Huutoon vastaa kaiku vain vei Suomen pohjoisimpaan paikkaan, Utsjoelle, jonne kirjan päähenkilöt Aamu ja Kiira menivät vaeltamaan syyskuun alussa. Jotain tapahtui vaelluksella, eikä heistä kuulunut mitään, joten Kiiran suku hermostui ja matkasi Utsjoelle aikomuksenaan löytää itse Kiira, kun poliisit eivät siihen kyenneet. Vaeltajien eksyminen on kyllä hyvin tavallista. Hyvin varustautuneet vaeltajat selviytyvät yleensä muutamasta ylimääräisestä päivästä erämaassa. Kiiran suku halusi löytää hänet heti. 

Tumma hahmo seisoi häntä vastapäätä. Ensin Aamu kuvitteli näkevänsä vain puun tai kiven, jota ei ollut aiemmin kahlaamoa ylittäessään huomannut, mutta kun hän otti askeleen, hahmokin liikahti. Se oli kuin elävä varjo, omistajastaan irronnut, niin kuin Peter Panissa. 

Nuoret naiset huomasivat pian, että heillä oli varjostaja, joka kuvasi heitä salaa. Miehellä oli punainen takki, joten hän näkyi kauas aavassa tunturimaisemassa. Lapin erämaa tuntureineen loi kirjalle klaustrofobimaisen tunnelman, jota korosti naisten varjostaja. Mikä oli miehen tarkoitus? Miksi hän ei jättänyt naisia rauhaan? 

Vaelluksellaan naiset olivat kohdanneet myös epämääräisen miesjoukon. Mitä vaelluksella oikein tapahtui? Pääsivätkö naiset turvallisesti vaelluksen loppuun asti? Jos kiinnostuit, niin lue ihmeessä tämä kirja. Jotain outoa ja jotain rikollista kuitenkin tapahtui kyseisellä tunturivaelluksella. 

Ilona Tuomisen trillerissä Huutoon vastaa kaiku vain oli yllättävä rikollinen, ja rikospaikkana mielettömän upea syyskuinen tunturi-Lappi.


Ilona Tuominen, Huutoon vastaa kaiku vain *****

Bazar 2022

s. 350

Trilleri

Utsjoki

 

6 kommenttia:

 1. Oliko kuin jännittävä? Vaikuttaa mielenkiintoselta ton tapahtumaympäristön takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä pystyt tämän lukemaan, sillä tässä ei mässäillä kauheuksilla. Tässä on vain trillerimäisen ovela juoni. Hyvä, että Suomestakin löytyy näin ovelia trillereitä.

   Poista
 2. Minuakin tämä kirja kiinnosti ja luinkin aika pitkälle, mutta väsähdin siihen, kun ne pohjoiseen hyökänneet sukulaiset riitelivät ja piikittelivät toisiaan koko ajan. Ilmapiiri oli niin negatiivinen, etten jaksanut odottaa, tapahtuisiko kirjassa enää mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta parasta oli se vaellusretki Lapissa ja sen tapahtumat. Minustakin sukulaisten negatiivisuudesta oli ikävä lukea, mutta onhan noista sukulaisten riidoista itselläkin runsaasti kokemusta. Niinhän sitä vanhassa sananlaskussakin sanotaan, että suku on pahin.
   Hyvä ja ovela trilleri.

   Poista
 3. Ai Tuomiseltakin on tullut uusi! Esikoisdekkari Ja jollen sinua saa oli ihan mainio tapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä lukematta tuo esikoisdekkari, mutta aikomuksena on lukea se. Tykkään tämmöisistä trillereistä ja Tuomiselta aion lukea seuraavatkin trillerit :)

   Poista