torstai 10. helmikuuta 2022

Richard Osman: Mies joka kuoli kahdesti

 

 

Uskomatonta, miten elämä heittelee, sillä kun tällä viikolla muutin taloon, huomasin että olemme nyt naapureita. Millaista seuraa minulla onkaan! Mietit varmaan, että nykyään tänne päästetään nähtävästi mitä vain vanhoja kantturoita.

Brittiläisen Richard Osmanin toinen dekkari Mies joka kuoli kahdesti jatkaa hänen Torstain murhakerho-kirjasarjaansa samanlaisella huumoripitoisella linjalla kuin hänen ensimmäinen dekkarinsa. Ensimmäinen dekkari oli niin suosittu, että siitä on tekeillä Steven Spielbergin elokuva. Murhat ja eläkeläisten ystäväporukka plus huumori ovat selvästi hyvä dekkariyhdistelmä. Kirjailijalla on omakohtainen kokemus huumorityöläisenä, sillä hän on suosittu koomikko ja juontaja.

Olisi todella hienoa tavata sinut ja vaihtaa kuulumisia. Paljon on vettä virrannut ja niin edelleen. Toivottavasti muistat minut, ja toivottavasti näemme huomenna.

Elizabeth sai kirjeen kuolleelta mieheltä, ja uteliaisuus voitti, hän meni tapaamaan tuota kelmiä. Niinpä hän huomasi heti, että kyseinen mies ei ollut kirjeen allekirjoittaja, vaan hän oli vanha tuttu, joka oli seniorikylässä piilossa. Jotain ikävää oli sattunut ja mies oli saanut tappouhkauksia useammasta paikasta. Niinpä hän pyysi avukseen Elizabethiä ja tämän murhakerhoystäviä. Elizabethillä oli nimittäin aikamoiset meriitit työstään MI5:ssä.

Connie Johnson on kylän ikioma huumekauppias. Tai nykyään oikeastaan huumeiden tukkukauppias. Antonion veljekset St Leonardsista olivat hallinneet paikallista huumekauppaa joitakin vuosia mutta katosivat noin vuosi sitten, ja Connie Johnson täytti tyhjiön.

Kylän poliiseina toimivat edellisen kirjan tapaan Donna ja Chris. Donna esitteli ykköskirjassa äitinsä Chrisille, joten nyt hän katui, koska hän ei kestänyt katsella heidän kuhertelua. Poliisien kiinnostuksen kohteena oli tuo kylän ikioma huumekauppias, jonka he halusivat saada kiikkiin ja vankilaan. Siihenkin he saivat hyvää apua Torstain murhakerholta. 

Näyttää siltä, että @GreatJoy69 on saanut instagramissa jo muutaman yksityisviestin. Sehän kävi nopeasti! Vilkaisen niitä jahka palaan. Onpa jännittävää! 

Kirjan tarinassa Joyce kirjoitti päivien kuluista omat versionsa ylös. Hän oli alkanut neuloa ystävärannekkeita ja sitten hän oli liittynyt Instagramiin. Hän oli myös päättänyt hankkia itselleen koiran. Joyce on vallan ihastuttava seniorikylän asukas. Torstain murhakerhoon kuuluivat myös Ibrahim ja Ron sekä tietysti superälykäs Elizabeth. Ronin 8v. pojanpoika oli myös ihastuttavan sanavalmis tyyppi, joka auttoi murhakerhoa ratkaisemaan erään tyypin henkilöllisyyden.

Richard Osmanin Mies joka kuoli kahdesti jatkoi sympaattisella huumorilinjalla tarinointia  seniorikylän murhakerhosta, joka ratkoi murhia ja muita rikoksia tällä kertaa timanttien vastustamattoman lumovoiman loisteessa.

 

Richard Osman, Mies joka kuoli kahdesti *****

suom. Antti Saarilahti

Otava 2022

s. 409

The Man Who Died Twice 2021 

 

Richard Osman: Torstain murhakerho

8 kommenttia:

 1. Osman kirjoittaa hauskasti kuvaten senioreiden juonittelua ja moninaisia puuhailuja, joista ei energiaa puutu. Hyväntuulista ja humoreskia luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja sai hyvälle tuulelle ja suupielet ylöspäin monet kerrat. Joyce on todella sympaattinen, samoin muutkin murhakerhon jäsenet. Tykkään huumorista ja tästä sarjasta, Juonittelut paranevat kerta kerralta.

   Poista
 2. Näitä on kyllä paljon kehuttu. Minä vähän vierastan huumoria dekkareissa, mutta ehkä tätä sarjaa voisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen todella lämpimästi tätä dekkarisarjaa. Olen huumorin ystävä muutenkin. Nauraminen tuo elämäniloa ja jaksamista arkipäivään ja mikä ettei myös juhlapäiväänkin.

   Poista
 3. Joyce on hauska ja dekkarin lopun käänne oli mahtava 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Riitta. Tykkään myös siitä, että henkilöhahmot ovat hyvin samaistuttavia. Lisäksi kirjailija on kirjoittanut tarinaan myös naisrikollisen, joka johti omaa rikollisjoukkiota. Virkistävää lukea hänestä, sillä yleensä miehet aina pomottavat rikollisryhmissäkin.

   Poista
 4. Tätä sarjaa voisi kyllä kokeilla, jahka saisi sen ekan osan joskus kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti tosi suosittu dekkarisarja. Uskon, että huumori ja hyväntuuliset henkilöhahmot kiinnostavat lukijoita. Toivottavasti saat eka osan jossain vaiheessa luettavaksi.

   Poista