keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Elly Griffiths: Muukalaisen päiväkirjat

 

 

Ella on kuollut. En voinut uskoa sitä, kun Rick ilmoitti asiasta. Ja uutisen alkaessa upota tajuntaani ajattelin: kolari, onnettomuus, ehkä jopa jonkinlainen yliannostus. Mutta Rickin käyttämä sana "murhattu" oli kuin vierasta kieltä.

Brittiläisen Elly Griffithsin Muukalaisen päiväkirjat aloitti uuden dekkarisarjan, jonka rikostutkijana toimi rikosylikomisario Harbinder Kaur. Aiempi dekkarisarja, jonka pääosassa oli sympaattinen ja samaistuttava arkeologi Ruth Galloway, oli hauska ja huumorintajuinen. Tämä kirja oli tyyliltään vakava, mutta kyllä siitäkin välillä tihkui mustaa huumoria, mutta hyvin vähän. Romantiikkaakin oli jonkin verran. Pääosan vei tällä kertaa kirjallisuus ja päiväkirjat. Tapahtumat sijoittuivat Halloweenin aikaan.

Oloni ei ollut niin kamala silloin, kun opetin tai kun juttelin Debran kanssa, mutta nyt kun olen yksin, minut valtaa niin suuri... no, kauhu... että olen jäykistyä pelosta. Istun tässä sängyllä päiväkirjani kanssa, enkä halua sammuttaa valoja.

Kirjan kertojina toimivat Harbinderin lisäksi Glare ja hänen tyttärensä Georgie. Glare oli englannin kielen opettaja ja sen lisäksi hän opetti luovaa kirjoittamista vapaa-ajallaan. Hänen tyttärensä oli viimeisellä luokalla samassa koulussa. Aika pian kävi selväksi, että kirjan murhaaja liittyi jollakin tapaa Glaren elämään.

Terve, Clare. Et tunne minua.

Joku on kirjoittanut päiväkirjaani.

Niinhän siinä sitten kävi, että murhaaja alkoi viestitellä Clarelle hänen päiväkirjansa kautta. Tässä vaiheessa olin jo tietoinen, kuka murhaaja oli, mutta tarinahan jatkui vielä eteenpäin. Murhaaja ei ollut vielä lopettanut, vaan innostunut lisää.

Elly Griffithsin Muukalaisen päiväkirjat oli tunnelmaltaan synkähkö dekkari, jossa tehosteina käytettiin kauhuelementtejä ja vanhaa kauhunovellia. 

 

Elly Griffiths, Muukalaisen päiväkirjat

suom. Cristina Sandu

Tammi 2022

s. 391

Dekkari

Harbinder Kaur-sarja 1

4 kommenttia:

 1. Ilmeisesti kirjailija on halunnut pientä irtiottoa Ruthin maailmasta. Tämänkin voisi kyllä joskus lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä poikkesi todella paljon Ruthin leppoisasta maailmasta.
   Griffithsillä on myös kolmas rikossarja, joka sekin lukemani mukaan poikkeaa näista kahdesta sarjasta.

   Poista
 2. No harmi että huumori puuttuu, mutta muuten kuulostaa sopivan kamalalta.

  Ai että on suloiset tulppaanit sinulla kuvan somistuksena 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita kommentista :)
   On tässä vähän mustaa huumoria. Kirja sopii hyvin Halloweenin aikaan.

   Poista