torstai 17. helmikuuta 2022

Ninni Schulman: Kun kellot seisahtuvat

 

Hän haukkoi vaistomaisesti henkeä ja luuli silmänräpäyksen ajan, että oksentaisi. Mutta sen sijaan kurkku avautui ja keuhkot täyttyivät.

Olipa elämä lyhyt. 

Ruotsalaisen Ninni Schulmanin dekkari Kun kellot seisahtuvat jatkoi toimittaja Magdalena Hanssonista kertovaa dekkarisarjaa. Kirjan nimi kuvaa 1800-luvulla eläneen kellosepän kelloja, joilla oli taipumus pysähtyä yllättävissä tilanteissa. Kyseinen kelloseppä on oikeasti elänyt ja hänestä kerrotut tarinat  ovat aitoja.

Kirjassa oli kuuma kesä ja kesänäytelmäharjoitukset menossa, kun eräs näyttelijöistä katosi kesken kotimatkaansa. Magdalena Hanssonin piti tehdä juttua kesänäytelmästä, joka muuttui lopulta rikokseksi, mutta hän ei olisi millään jaksanut. Hän olisi halunnut olla yksin ja vain nukkua.

Teatterimurhat. Kuinka tavattoman nokkelaa. Joskus aiemmin Magdalena olisi kyennyt suhtautumaan sellaiseen vinjettiin tosissaan, mutta nykyään hän piti lähinnä kyynisenä sitä, että traagisille kohtaloille luotiin draaman tähden jokin yhteisnimike.

Sarjan poliiseina toimivat jälleen Christer ja Petra. Molemmilla riitti ongelmia myös kotona perheenjäsenten taholta. Arki ei ollut helppoa. Poliisin työ oli myös vaativaa. Kun tapahtui murhia, työpäivät venyivät pitkiksi ja kesälomat siirtyivät, eikä läheisille riittänyt aikaa. Kirjan rikollinen heittäytyi liiankin ahkeraksi, joten pian jouduttiin pyytämään ulkopuolisia apuvoimia. 

Ennen pitkää kaikki päättyy suruun. Joko minä kuolen tai sitten hän.

Myös Magdalena pinnisteli rikollisen jäljillä viimeisillä voimillaan. Ja hänellä oli sen verran hyvät hoksottimet, että rikosten motiivi lähti vihdoin ja viimein aukenemaan, mutta oliko jo liian myöhäistä, sillä Magdalenalle tärkeä henkilö oli hengenvaarassa.

Ninni Schulmanin Kun kellot seisahtuvat oli pelottavan jännittävä.

 

Ninni Schulman, Kun kellot seisahtuvat

suom. Antti Saarilahti

Tammi 2022

s. 490

Dekkari

Magdalena Hansson-sarja 6

 

Schulman Ninni: Tyttö lumisateessa
Schulman Ninni: Poika joka ei itke 
Schulman Ninni: Vastaa jos kuulet   
Schulman Ninni: Älä kerro kenellekään 

Schulman Ninni: Tervetuloa kotiin

4 kommenttia:

 1. En ole lukenut yhtään Ninni Schulmanin dekkaria. Olen kyllä huomannut, että hän on hyvin suosittu dekkaristi. Eli kiitos lukuvinkistä, laitetaan lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että koukutut heti tähän sarjaan, kun aloitat ensimmäisestä dekkarista, joka on nimeltään Tyttö lumisateessa.
   Lukuiloa loppuviikkoon :)

   Poista
 2. Olen lukenut varmaan kaikki nämä, mutta voi yksi olla postaamatta, kun meillä tapahtuu nykyään liikaa. Ninni on symppis kirjoittaja ja Magdalena on mun suosikkihenkilöni!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Leena ♥♥
   Tämä sarja on tosi kiva. Magdalena on todella sympaattinen päähenkilöhahmo, josta pidän kovasti. Olin ihan varma, että Magdalenasta ja Christeristä tulisi pari, mutta ei tullut vieläkään.

   Poista