keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Agatha Christie: Lomahotellin murhat

 


Neiti Marple oli suonut heille kaikille samaa herttaista lähimmäisenrakkautta. Hän oli istunut tarkkaavaisena kallistaen aina välillä päätään ystävällisen hyväksymisen merkiksi. Hän ajatteli omia ajatuksiaan ja nautti siitä, mistä oli tilaisuus nauttia: tällä kertaa Karibian meren syvästä sinestä.

Agatha Christien dekkari Lomahotellin murhat alkoi neiti Marplen näkökulmasta aika tylsästi, sillä hänen terävät aivonsa vaativat tekemistä. Neulominen ja muiden lomalaisten seura alkoi jo hiukan puuduttamaan. Mutta kauaa ei tarvinut odottaa, sillä ensimmäinen murha tapahtui nopeasti. Tosin muut pitivät sitä ikääntyneen miehen kuolemana korkeaan verenpaineeseensa, mutta neiti Marple oli heti varma siitä, että mies oli murhattu. Niin kuin sitten olikin. 

Jos joku olisi sattunut huomaamaan herttaisen näköisen vanhahkon naisen, joka seisoi mietteisiinsä vaipuneena huvilansa parvekkeella, ihmiset olisivat tuumineet, ettei naisella ollut muuta ajateltavaa kuin miten viettää aikaansa sinäkin päivänä....

Mutta herttainen vanha neiti mietti ihan muita asioita - hän oli sotaisalla tuulella. 

Tässä vaiheessa surmansa oli saanut jo lomahotellin siivooja. Neiti Marple oli päässyt jo juonesta selvyyteen, ja hän pelkäsi, että tulossa oli kolmas murha. Mikä tulikin nopeasti. Lomalaiset lähtivät nopeasti hotellista pois. Neiti Marple ei missään tapauksessa olisi lähtenyt pois näin jännittävistä tilanteista.

Jospa tietäisitte, miltä te näytitte tuona yönä päässänne tuo pörröinen vaaleanpunainen villahuivi, kun seisoitte siinä ja sanoitte olevanne Nemesis. En ikinä unohda sitä.

Neljäskin murha oli todella lähellä. Onneksi neiti Marple ehti siihen väliin apuvoimien kanssa ja pörröinen villahuivi päässään. Murhaaja jäi kiinni teoistaan. 

Agatha Christien dekkarissa Lomahotellin murhat ei ehditty lomailla, vaan jännitettiin milloin neiti Marple selvittää rikokset.

 

Agatha Christie, Lomahotellin murhat

Suom. Anna-Liisa Laine

Wsoy 2023

s. 229

A Caribbean Mystery 1964

Ensim. suom.kielinen julkaisu 1965

Neiti Marple -dekkari

Agatha Christie: Murha maalaiskylässä

Agatha Christie: Ruumis kirjastossa

 


 
Kiitos Kirsti Dekkariviikko-lukuhaasteesta.

4 kommenttia:

 1. Vanha kunnon Agatha Christie ja vanha kunnon Miss Marple 🧡 📚✏️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kyllä neiti Marple hoiti taas rikolliset pois rötöstelemästä.

   Poista
 2. Voi kun on mukava lukea sinun juttujasi näistä vanhoista neiti Marple -kirjoista! Olen ne joskus kauan sitten lukenut ja tietysti televisiostakin on tullut katsotuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit :)
   Wsoy on julkaissut näitä pokkareita uusilla kansikuvilla, joita en voinut vastustaa, kun on kesä ja kaikki kukat kukkivat.
   Näitä voi lukea aina uudestaan ja uudestaan ja tv-sarjat ja elokuvatkin voi katsella aina uudestaan.

   Poista