tiistai 25. kesäkuuta 2024

Jane Harper: Ulkopuoliset

 

 

Jälkeenpäin he kaikki kysyivät itseltään samat kysymykset. Miten näin saattoi käydä? Olisimmeko voineet estää sen?

Olipa kiva lukea Jane Harperin kolmas Aaron Falk-sarjan dekkari nimeltään Ulkopuoliset. Sarjan kirjoissa on rauhallinen meininki, niin uusimmassakin kirjassa, vaikka Etelä-Australian Kiewarrassa oli käynnissä vuotuisat ruoka- ja viinifestivaalit. Festivaalialue oli sulkeutunut puoli tuntia aiemmin ja parkkialueella oli vain enää lastenvaunut, kun eräs työntekijä oli lähdössä kotiin. Vaunuissa oli vauva.

Mitä minä näin? Zoen perheen tunteneet ja heille läheiset jäivät yksin kysymystensä kanssa. Mitä minulta jäi huomaamatta? 

Näitä kysymyksiä he kysyivät itseltään ja toisiltaan. Mutta Zoen äiti ei palannut tyttärensä luo.

Vauvan nimi oli siis Zoe ja hänen äitinsä oli kateissa. Vuotta myöhemmin äiti oli  edelleen kateissa. Aaron Falk oli kutsuttu ystäväperheen luokse, sekä edellisellä kerralla, että vuotta myöhemmin. Rikosten tutkimiseen tuli Aaron myötä ihan erilainen näkökulma. Aaron mielessä oli myös eräs Gemma, johon hän oli tutustunut. Romanssin  hehkua ei voinut kukaan olla huomaamatta.

Aaron Falk on sympaattisen oloinen poliisi. Hän ratkoo työkseen talousrikoksia. Ystäväperheen mies Raco oli myös poliisi. Aaron ja Raco olivat tutustuneet työtehtävissä viisi vuotta aiemmin. Raco oli töissä Kiewarrassa, jossa Aaronkin oli aiemmin asunut. Zoen kadonnut äiti oli aiemmin ollut yhdessä Racon veljen kanssa, joten katoaminen koski läheisesti Aaronin ystäväperhettä. Aaron huomasi pian syventyneensä outoon katoamismysteeriin. Oliko kadonnut äiti hävinnyt vapaaehtoisesti vai pakolla? Ei näkynyt kadonnutta äitiä. Ei näkynyt myöskään yhden yhtä kengurua tai koalaa, josta olen vähän pettynyt.

Aaron Falk ratkaisi hoksottimet herkkinä rikoksia Etelä-Australian viinitarhoilla Jane Harperin Ulkopuoliset dekkarissa.

 

Jane Harper, Ulkopuoliset *****

Suom. Maija Lehmuksenoksa *****

Tammi 2024

s. 405

Exiles 2022 

Dekkari

Aaron Falk-sarjan 3. osa

Cosy crime

 

Jane Harper: Luonnonvoimat

Jane Harper: Kuiva kausi 

2 kommenttia:

  1. Ootan kyllä, että pääsen lukemaan tämän. Ihana palata Australiaan tän sarjan mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin oli kiva palata Australiaan, mutta kaipasin kovasti kenguroita tai edes yhtä suloista koalaa.

      Poista